• امروز : یکشنبه - ۱ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 26 - ذو الحجة - 1446
  • برابر با : Sunday - 22 June - 2025
1
یادداشت/

شوک بزرگ به فوتبال ایران

  • کد خبر : 18975
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۳
شوک بزرگ به فوتبال ایران
شوکی که چند ماه پیش به فوتبال ایران وارد شده بود، شکل رسمی به خود گرفت؛ چرا که کنفدراسیون فوتبال آسیا رسماً اعلام کرد که سهمیه ایران در لیگ نخبگان آسیا کاهش یافته است. خبری تلخ و تأسف‌بار که تأثیر آن نه‌تنها برای فصل آینده، بلکه برای دو فصل آینده (۲۰۲۶–۲۰۲۷) نیز ادامه خواهد داشت. این بدان معناست که تیم‌های ایرانی برخلاف گذشته، دیگر سهمیه‌ای معادل دو تیم مستقیم و یک تیم در پلی‌آف نخواهند داشت.

به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از ورزش سه، در حال حاضر فقط تراکتور به عنوان تنها نماینده ایران حضور قطعی در مرحله گروهی لیگ نخبگان فصل آینده را دارد. تیم سپاهان نیز تنها در صورت پیروزی برابر الدحیل قطر می‌تواند جواز حضور در مرحله گروهی را کسب کند. این کاهش سهمیه، نتیجه عملکرد ضعیف نمایندگان ایران در رقابت‌های آسیایی دو سال اخیر و هم‌چنین درخشش نمایندگان قطر و امارات در این رقابت‌هاست.

نگاهی به آمار امتیازات به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که فوتبال ایران با اختلافی بسیار اندک از سهمیه کامل بازمانده است. نمایندگان قطر در ۸ دوره اخیر لیگ قهرمانان آسیا، میانگین امتیاز ۶۹٫۳۲۶ را به دست آورده‌اند، در حالی‌که این عدد برای فوتبال ایران ۶۸٫۹۰۷ بوده است. این فاصله کمتر از یک امتیاز، تعیین‌کننده‌ای بزرگ بود. به همین دلیل قطر موفق شد سهمیه دو تیم مستقیم + یک تیم پلی‌آف را از آن خود کند و ایران به سهمیه یک تیم مستقیم + یک تیم پلی‌آف سقوط کرد.

عملکرد نمایندگان ایران نیز جای تأمل داشت. فصل گذشته سپاهان حتی به مرحله گروهی نرسید و در پلی‌آف مغلوب شباب الاهلی شد و به سطح دوم لیگ قهرمانان رفت. پرسپولیس از گروهش صعود نکرد و فقط استقلال بود که به مرحله حذفی رسید. این ناکامی‌ها باعث شد امتیاز فوتبال ایران در رنکینگ AFC کاهش یابد و در رقابت با کشورهای حوزه خلیج فارس عقب بماند.

از طرف دیگر، تیم‌های اماراتی و قطری با درخشش در مراحل گروهی و حذفی، امتیازات ارزشمندی به‌دست آوردند و خود را در رده‌های بالاتر جدول رده‌بندی سهمیه‌ها تثبیت کردند. به ویژه قطر که به لطف عملکرد تیمی مانند السد توانست بالاتر از ایران قرار بگیرد و جایگاه بهتری را تصاحب کند.

نکته مهم و نگران‌کننده اینجاست که این سیستم جدید سهمیه‌بندی برای دو فصل آینده یعنی فصل‌های ۲۰۲۶–۲۰۲۷ اعمال خواهد شد. بنابراین، تیم‌های ایرانی نه تنها در فصل پیش رو بلکه در فصل بعدی نیز با همین شرایط باید وارد مسابقات شوند. این مسئله فشار بیشتری به باشگاه‌ها وارد می‌کند چرا که رقابت برای کسب سهمیه سخت‌تر خواهد بود و فرصت کم‌تری برای جبران وجود دارد.

در حال حاضر، وظیفه سنگینی بر دوش تراکتور و سپاهان قرار دارد. تراکتور باید در مرحله گروهی امتیازات بالایی کسب کند و سپاهان نیز باید با عبور از سد الدحیل، به مرحله گروهی راه یابد و در آنجا نماینده شایسته‌ای برای فوتبال ایران باشد. نتایج نماینده دیگر ایران در سطح دوم لیگ قهرمانان (که قهرمان جام حذفی خواهد بود) نیز روی این سهمیه اثرگذار است. تنها در صورتی که این سه تیم عملکرد موفقی داشته باشند، می‌توان امیدوار بود که برای سه فصل بعد یعنی ۲۰۲۷–۲۰۲۸ ایران دوباره به سهمیه کامل (دو مستقیم + یک پلی‌آف) بازگردد.

در مجموع، اعلام رسمی این کاهش سهمیه از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا، زنگ خطری جدی برای فوتبال ایران است. تیم‌های ایرانی باید از همین حالا برای جبران این عقب‌ماندگی برنامه‌ریزی کنند، چرا که نه‌تنها اعتبار فوتبال باشگاهی کشور در خطر است، بلکه دسترسی محدودتر به معتبرترین تورنمنت قاره‌ای، تأثیر مستقیمی بر رشد فنی، اقتصادی و بین‌المللی فوتبال ایران خواهد داشت.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=18975

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آذربایجان آذربایجان شرقی آذربایجان‌شرقی آموزش و پرورش ارمنستان استاندار آذربایجان‌شرقی استانداری آذربایجان‌شرقی باشگاه تراکتور باشگاه مس سونگون تبریز تراکتور جمهوری آذربایجان جهادکشاورزی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریاچه اورمیه سازمان سیما منظر سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی شرکت صنایع ملی مس ایران شرکت گاز آذربایجان‌شرقی شهردار تبریز شهرداری تبریز شهرداری مرکزی تبریز شهرداری منطقه ۲ تبریز شهرداری منطقه ۳ تبریز شهرداری منطقه ۵ شهرداری منطقه ۸ شهرداری منطقه ۸ تبریز صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان‌شرقی مترو تبریز مجتمع مس سونگون محیط زیست مسعود پزشکیان منطقه آزاد ارس میراث فرهنگی میراث فرهنگی و گردشگری نماینده ورزقان و خاروانا هواشناسی ورزش ورزقان پایگاه خبری مساوات کلاهبرداری کمیسیون صنایع و معادن مجلس