به گزارش پایگاه خبری مساوات، جواد ملکلو رئیس سازمان بسیج سازندگی آذربایجانشرقی ظهر امروز در جمع خبرنگاران محرومیتزدایی را مهمترین اولویت این سازمان ذکر کرد و اظهار کرد: در راستای رفع محرومیت از روستاهای مناطق محروم در قالب سه مجتمع آبرسانی به روستاهای شهرستان کلیبر، ورزقان و آلمالو در دست اقدام است که این سه مجتمع آبرسانی ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طی ماههای آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: در فازم دوم آبرسانی به ۴۵۰ روستا که دچار تنش آبی هستند در دستور کار قرار میگیرد.
ملکلو گفت: اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن نیز از دیگر فعالیتهای جهادگران بسیج سازندگی است که طی تفاهمنامه منعقد شده با سایر ارگانها انجام میگیرد.
طبق توضیحات وی، نهضت ملی مسکن از سال گذشته شروع شده و تفاهمنامهای نیز با مسکن و شهرسازی منعقد شده و در این راستا احداث دو هزار واحد مسکونی در فاز چهار شهر سهند با نام شهید تجلایی شروع شده است و زمانبندی این پروژه سه ساله است.
ملکلو یادآور شدم: در کنار این پروژه ساخت ۴۰۰ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد نیز بر عهده سازمان بسیج سازندگی است که تا کنون ۶۵ واحد تحویل داده شده است و عدم همکاری بانک ها باعث شده است که اتمام پروژه کمی از زمانبندی تعیین شده به تاخیر بیافتد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی آذربایجانشرقی تصریح کرد: در کنار احداث خانه مددجویی، خانه ۹۰ نفر از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس نیازمند تعمیر و بازسازی بود که با اختصاص اعتبار یک میلیارد و ۸۴۰ هزار تومان خانه این عزیزان تعمیر و بازسازی شد.
وی در ادامه از احیای قناتهای کشاورزی خبر داد و متذکر شد: در راستای اجرای طرح توازن ( تقسیم امکانات کشور به مناطق محروم) در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۸ قنات کشاورزی در سطح استان احیاء شده است. همچنین برای آبرسانی به زمینهای کشاورزی شهرستانهای کلیبر، آذرشهر، هوراند و مرند ۶ هزار متر مربع کانالکشی شده است.
ملکلو با اشاره به بهرهبرداری از مراکز سلامت در شهرستانها متذکر شد: در سال گذشته دو مرکز سلامت در شهرستان هادی شهر و ملک کیان به بهرهبرداری رسید و در چاراویماق نیز خانه بهداشت به زودی افتتاح میشود. در مجموع میتوان گفت مبلغ ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در سال گذشته برای حوزه سلامت هزینه شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به سهمیه آذربایجانشرقی از تسهیلات اشتغالزایی افزود: ۴۲۸ میلیارد تومان سهم استان آذربایجانشرقی از تسهیلات اقتصاد مقاومتی برای اشتغالزایی است که از این مبلغ ۱۳۳ میلیارد تومان از بانکها دریافت کردهایم.
وی گفت: در این زمینه ۴ هزار و ۳ نفر برای دریافت تسهیلات اشتغال به بانکها معرفی شدهاند که از این تعداد یکهزار و ۲۰۲ نفر موفق شدهاند تسهیلات دریافت کنند.
ملکلو با بیان اینکه بانکها از پرداخت تسهیلات اشتغالزایی خودداری میکنند، اضافه کرد: ما موفق شدیم ۳۱درصد تسهیلات را دریافت کنیم متاسفانه بانکها از پرداخت تسهیلات خودداری میکنند و این باعث میشود ۶۹ درصد از متقاضیان که تشکیل پرونده داده و برای گرفتن وام اقدام کردهاند ولی هنوز وام نگرفتهاند ناراضی شوند.
ملکلو در ادامه تشکیل صندوقهای قرضالحسنه را از دیگر اقدامات انجام شده ذکر کرد و گفت: ۶۷ هزار نفر عضو صندوقهای قرضالحسنه هستند و موجودی در گردش این صندوقها ۲۵ میلیارد تومان است.
حضور در مناطق زلزلهزده شهرستان خوی یکی دیگر از فعالیتهای جهادگران بود که ملکلو با اشاره به حضور دو هفتهای جهادگران در آن مناطق ابراز کرد: بعد از وقوع زلزله در شهرستان خوی جهادگران استان آذربایجانشرقی در قالب ۶۰ قرارگاه طی دو هفته آنجا مستقر بوده و فعالیت میکردند و مجموع کمکهای نقدی و غیرنقدی ارائه شده مبلغ ۳۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.