• امروز : سه شنبه - ۱۰ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - محرم - 1447
  • برابر با : Tuesday - 1 July - 2025
2
معاون رئیس جمهور:

آذربایجان‌شرقی موتور محرکه شمال غرب کشور است

  • کد خبر : 18807
  • ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۳
آذربایجان‌شرقی موتور محرکه شمال غرب کشور است
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: توسعه همه جانبه تبریز و آذربایجان شرقی در واقع موتور محرکه توسعه شمال غرب کشور است.

به گزارش پایگاه خبری مساوات، سید حمید پورمحمدی چهارشنبه شب در شورای برنامه ریزی و توسعه آذربایجان شرقی اظهار کرد: دارایی های دولتی در تبریز کمتر از جاهای دیگر نیست و باید با استفاده از این ظرفیت ها و مولدسازی زمین های بی استفاده، در مسیر توسعه این شهر و منطقه گام برداشت.
وی ادامه داد: همچنین باید تسهیلاتی ایجاد شود تا استان‌های مرزی بتوانند مراودات تجاری خود را با کشورهای همسایه توسعه دهند.
وی اظهار کرد: همواره برای ما برنامه‌ریزان داشتن دیدی از تاریخ و تمدن نقاط مختلف کشور حائز اهمیت است زیرا که پشتوانه تمدنی آثاری برای آینده خواهد داشت.
پورمحمدی با بیان اینکه به ظرفیت های استان کمتر توجه می شود، افزود: آذربایجان شرقی از لحاظ ذخایر معدنی جایگاه اول کشور را دارد؛ به طوری که ۶۶۵ معدن با ۵۲ نوع ذخیره معدنی و ۳۶ شهرک صنعتی در استان فعال هستند.
معاون رئیس‌ جمهور با بیان اینکه انتقال آب ارس نباید معطل بماند، افزود: هیچ منطقه‌ کشور به لحاظ تجارت و بازرگانی به اندازه تبریز شهرت تاریخی ندارد؛ اینجا دروازه تجارت ایران با اوراسیا است و باید از این موقعیت‌ها استفاده کنیم.
وی به موفقیت تیم تراکتور و شور و شوق عجیبی که در کشور ایجاد کرده است اشاره کرد و گفت: از این فرصت باید برای ارتقاء جایگاه اقتصادی و اجتماعی استان استفاده شود و فقط یک هیجان زودگذر نباشد.
پورمحمدی به تکمیل بیمارستان ۱۵۰۰ تخت خوابی تبریز و بهره گیری از ظرفیت خیران و مولدسازی در این طرح تاکید کرد.
وی در مورد تکمیل اتوبان تبریز – بازرگان هم گفت: قطعاتی از پروژه کار شده اما تکمیل این زنجیره و اتصال خلیج فارس به سهند و در ادامه اروپا، جزو اولویت های ما است.
وی در مورد مدارس کانکسی و سنگی گفت: فهرست این مدارس در استان تهیه شود تا هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند.
پورمحمدی افزود: دولت سال گذشته به تمام تعهداتش در مورد طرح های نیمه تمام عمل کرده است و باید از ظرفیت های مالیاتی برنامه توسعه استفاده شود و مدارس باقی مانده به سرانجام برسند.

قدردان توجه دولت به آذربایجان شرقی هستیم
استاندار آذربایجان شرقی نیز با قدردانی از توجه ویژه دولت به این استان گفت: در یکی دو هفته گذشته توجهی که از سوی مقامات اجرایی شده جای تشکر دارد.
بهرام سرمست به سفر معاون اول رییس جمهور به استان در این هفته اشاره کرد و افزود: از هر برنامه دکتر عارف خروجی داشتیم، تصمیمات خوبی در مورد انتقال آب ارس گرفته شد و در بازدید از ورزشگاه یادگار امام تبریز نیز، وی به رییس سازمان برنامه و بودجه دستورات لازم را دادند.
وی گفت: طرح های آزادراهی و بیمارستانی نیز روند جهشی دارند و تلاش داریم تا از ظرفیت های قانونی استفاده حداکثری کنیم.

سهم ۳,۴ درصدی آذربایجان شرقی از ارزش افزوده کشور
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی با اشاره به جمعیت چهار میلیون و ۱۰۷ هزار نفری استان، سهم ارزش افزوده این استان از کشور را ۳,۴ درصد اعلام کرد.
حیدر فتح‌زاده اظهار کرد: این استان ۲۳۵ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای ارمنستان، جمهوری آذربایجان و نخجوان داشته و توجه به اقتصاد مرزی در این دیار بسیار مهم است.
وی افزود: تلاش می شود سمت و سوی توزیع اعتبارات را برای تکمیل طرح های نیمه تمام جهت دهی کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی همچنین به مواردی مثل تدوین برش استانی برنامه هفتم پیشرفت و برنامه وفاق ملی در استان به تفکیک شهرستان‌ها اشاره کرد.
وی گفت: در راستای تاکیدات استاندار ساماندهی مدارس کانکسی و سنگی، بازدید مستمر و منظم از پروژهای استانی و ملی و راه‌اندازی سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI را به خوبی پیش برده‌ایم و بازنگری و بهنگام سازی نقشه های شهری برای سرشماری عمومی نفوس و مسکن در دستور کار قرار گرفته است.
در این جلسه مدیران دستگاه های اجرایی به اصلی ترین مطالبات دستگاه متبوع و اعتبارات مورد نیاز اشاره کردند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گفت: پس از انقلاب یک بیمارستان در تبریز ساخته شده است بقیه را یا خیرین یا بخش خصوصی ساخته اند از همین رو توجه به بیمارستان ۱۵۰۰تختخوابی که ۱۵۰ هزارمترمربع زیربنا دارد مهم است.
احمدرضا جودت افزود:برای این طرح ۱۰ همت پیش بینی شده و تاکنون ۱.۴ همت هزینه شده است.
وی ادامه داد: با مولدسازی بیمارستان شهدا می توان هزینه های اتمام این پروژه را تامین کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی هم به طرح انتقال آب ارس اشاره و اظهار کرد: آب شرب تبریز از سه منبع تامین می شود که به هم وصل نبودند که این اتصال در حال انجام است.
یوسف غفارزاده گفت: آب تبریز از سد بوکان تامین می شود که ۳۰۰میلیون مترمکعب آب دارد درحالیکه نیاز کشاورزی ۷۰۰میلیون متر مکعب است از این رو باید برنامه ریزی ویژه انجام شود چون ۶۰درصد آب شرب تبریز از این سد تامین می شود.
وی ادامه داد: طرح انتقال ارس ۱۴۵کیلومتر طول دارد که ۳۵ کیلومتر آن که جای سخت کار بوده تمام شده است.
وی گفت: حدود ۹همت برای این طرح هزینه شده است و با بهره برداری از آن بیش از سه میلیون نفر از آن برخوردار می شوند.
وی با اشاره به اینکه تامین مالی این طرح خارجی بود که تحریم ها مانع شد ، گفت: معادل ریالی هزینه این طرح ۲۱ همت است و انتظار داریم سازمان برنامه و بودجه کمک کند.
مدیر عامل آبفای استان آذربایجان شرقی نیز بر تخصیص اعتبار برای تکمیل مدول دوم تصفیه خانه تبریز تاکید و اظهار کرد: برای برای تکمیل آن ۲.۸ همت اعتبار نیاز است.
ابراهیم سلیمانی گفت: برای بخش مایع آن ۸۰۰میلیارد تومان پول نیاز است تا بخشی از مدول افتتاح شود.
وی افزود: با بهره برداری از این تصفیه خانه سالانه ۷۵ میلیون مترمکعب آب تصفیه شده به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی می شود.
«سیدحمید پورمحمدی» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ظهر امروز برای سفری ۲ روزه وارد تبریز شد.
‏پورمحمدی در این سفر از چند طرح زیربنایی و طرح ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز، بیمارستان هزار و ۵۰۰ تختخوابی و بیمارستان جامع سرطان تبریز، بازدید کرد.
شرکت در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان از دیگر برنامه های معاون رئیس‌جمهور در سفر به تبریز است.
پورمحمدی در این سفر، با نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی نیز دیدار می کند.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=18807

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آذربایجان آذربایجان شرقی آذربایجان‌شرقی آموزش و پرورش ارمنستان استاندار آذربایجان‌شرقی استانداری آذربایجان شرقی استانداری آذربایجان‌شرقی باشگاه تراکتور باشگاه مس سونگون بیمه سلامت آذربایجان شرقی تبریز تراکتور جمهوری آذربایجان جهادکشاورزی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریاچه اورمیه سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی شرکت صنایع ملی مس ایران شرکت مس سونگون آذربایجان شرکت گاز آذربایجان‌شرقی شهردار تبریز شهرداری تبریز شهرداری مرکزی تبریز شهرداری منطقه ۲ تبریز شهرداری منطقه ۳ تبریز شهرداری منطقه ۸ تبریز صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان‌شرقی مترو تبریز مجتمع مس سونگون محیط زیست مسعود پزشکیان منطقه آزاد ارس میراث فرهنگی میراث فرهنگی و گردشگری نماینده ورزقان و خاروانا هواشناسی ورزش ورزقان پایگاه خبری مساوات کلاهبرداری کمیسیون صنایع و معادن مجلس