به گزارش پایگاه خبری مساوات، رضا علیزاده در بازدید از آژانس خبری تحلیلی نصر با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: ولی دیدگاه عموم مردم استقلالی با عنوان مس سونگون برای آذربایجان را مطرح میکنند. این در حالیست که ۸۸ درصد سهام آن طبق اصل ۴۴ به مردم واگذار شده و صاحب دارد در نتیجه شرکتی که مالکیت خصوصی دارد، هیچ مقامی نمیتواند در استقلال و تصمیمات آن دست ببرد! هر تصمیمی باید در مجمع سهامداران آن شرکت بررسی شود لذا عملاً این استقلالطلبی مخالف مالکیت و حاکمیت خواهد بود.
وی اضافه کرد: در نگاه سوم، ساختار مدیریتی مس سونگون قابل اصلاح است و استقلال آن با حفظ مالکان و سهامداران فعلی ممکن است؛ به این شرط که اموال و داراییهای آن با هدف هویت بخشی، به این شرکت تعلق بگیرد. مالیات نقل و انتقال دارایی طبق ارزیابی اداره، امروز ۵۰ همت در نظر گرفته شده. آیا صاحبان سهام قبول میکنند که شرکت مستقل شود و آنها ۵۰ همت مالیات بدهند؟ اگر چنین شود، این استقلال برآورده خواهد شد؛ سهامداران باقی خواهند ماند و سود سالیانه در مجمع صاحبان سهام مس تقسیم خواهد شد ولی اتفاق مثبتی که برای استان میافتد این است که استان تصمیم میگیرد مس با چه سیاستی، برنامههای توسعهای بچیند. ایراد این طرح استقلال برای استان ما چنین است مس به تنهایی هزینه برنامههای توسعه را نمیتواند تامین کند و پروژهها به جایی نخواهند رسید! متاسفانه فشارهای رسانهای و مطالبات بدون حساب و کتاب مردمی، فقط رئیس جمهور سابق را مجبور کرد که در طی کاغذی، اساسنامهای را جهت استقلال مس سونگون رسانهای کند که هیچ ارزشی ندارد!
نماینده ورزقان و خاروانا در پاسخی به سوالی مبنی بر اینکه چه راهکاری برای استفاده از ظرفیت سونگون در توسعه استان و شهرستان همانند کرمان دارید، گفت: مس کرمان چندین دهه سابقه تولید دارد ولی در مس سونگون تا امروز کل تولیدات ما، دو کنسانتره مس و مولیبدن است که بیش از اینکه سود دهد، درآمد برایش تزریق شده است. راهکار این است که مطالبات در این حوزه، با دقت و منطقی کارشناسی شوند تا راه درست انتخاب شود. اینکه ما میخواهیم مس سونگون، یک شرکت بورسی مستقل شود، نباید در یک فضای پیچیده سیاسی از این بهرهبرداری سیاسی کنیم و داستانهای پیچیده راه بیندازیم و باید با توجه به مصالح ملی و منطقهای، مسئله را کارشناسی کنیم.