• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
2

اجرای طرح حمایت از اقشار کم‌برخوردار از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی در برق تبریز

  • کد خبر : 3288
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۴
اجرای طرح حمایت از اقشار کم‌برخوردار از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی در برق تبریز
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: طرح حمایت از اقشار کم‌برخوردار استان از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی در برق تبریز به طور جد پیگیری خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، عباس حسامی در جلسه «هماهنگی طرح حمایت از اقشار کم‌برخوردار استان از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی» گفت: امروزه اهمیت انرژی برق بر کسی پوشیده نیست. این انرژی پاک همانطور که تسلا سال‌ها پیش پیش‌بینی کرده بود با زندگی بشر عجین شده است.

وی خاطرنشان کرد: منحنی مصرف انرژی در کشور در برخی ایام سال با مشکل مواجه است و در طول شبانه‌روز نیز در برخی ساعات مصرف به دو برابر می‌رسد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با بیان اینکه در ساعت‌هایی از شبانه‌روز و روزهایی از سال که در مجموع شامل ۲۵۰ ساعت در سال می‌شود با ناترازی تولید و مصرف در کشور مواجهیم، ادامه داد: با برنامه‌ریزی‌های مناسبی که در وزارت نیرو و شرکت توانیر طرح‌ریزی شده، امسال شاهد خاموشی در بخش خانگی نبودیم و صنایع نیز طبق برنامه، همکاری و هماهنگی مناسبی داشتند و خاموشی در این بخش نیز در مقایسه با گذشته بسیار کاهش داشته است.

حسامی توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر را امری مهم دانست و گفت: خداوند متعال منبع بی‌انتهای انرژی خورشید را در اختیار ما قرار داده و باید به طور جدی برای بهره‌برداری از برق خورشیدی اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز از سال‌ها پیش استفاده از پنل‌های خورشیدی را در برنامه‌های خود قرار داده و اجرای طرح حمایت از اقشار کم‌درآمد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و کمک مالی به آنها در کنار توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در همین راستاست.

حسامی با بیان اینکه براساس برنامه ششم توسعه دولت باید تولید برق خود از انرژی‌های تجدیدپذیر را به ۵ درصد برساند، گفت: در این راستا از زمانی‌که اولین نیروگاه خورشیدی مختص مشترکین این شرکت در سال ۹۵ با ظرفیت ۳ کیلووات در شهرک رشدیه تبریز به بهره‌برداری رسیده تاکنون میزان ظرفیت این نیروگاه‌های در شهرستان تبریز به ۶۱۰ کیلووات رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در پایان تصریح کرد: برق تبریز به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در این زمینه به شمار می‌آید و امیدواریم بتوانیم بیشترین جذب اعتبار و توسعه را در این بخش شاهد باشیم.

مدیرکل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا نیز در این جلسه با بیان اینکه ایران، از لحاظ برخورداری از منابع انرژی بی‌نظیر است، یادآور شد: کشور از لحاظ سرجمع برخورداری از نفت و گاز در دنیا رتبه اول را داراست و جزو معدود کشورهایی هستیم که به طور میانگین ۳۰۰ روز آفتابی با تابش مناسب داریم و پهنه‌های وسیعی برای احداث نیروگاه‌ها وجود دارد، با وجود این منابع، چندین سال است که در زمستان کمبود گاز داریم و نیروگاه‌ها با مشکل سوخت مواجه هستند و در تابستان هم محدودیت‌‌هایی در تامین برق داریم.

جعفر محمدنژاد ادامه داد: بیشترین پیک مصرف برق ما در ایام گرم سال است و مشخصه نیروگاه‌های تجدیدپذیر هم عدم نیاز به آب، تلفات کم و سازگاری با محیط زیست و عدم آلایندگی است و از طرفی ۸۰ درصد تولید نیروگاه‌های خورشیدی در روزهای گرم سال اتفاق می‌افتد و باید در آینده به جای سرمایه‌گذاری و توسعه نیروگاه‌های فسیلی به سمت نیروگاه‌های خورشیدی پیش رویم.

وی با اشاره به هدفگذاری پنجساله طرح حمایت از اقشار کم‌برخوردار استان از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی گفت: احداث ۵۵۰ هزار سامانه کوچک ۵ کیلواتی با توان ۲۷۵۰ مگاوات یعنی سالانه ۱۱۰ هزار سامانه و تقویت معیشت ۲ میلیون نفر و اشتغال پایدار برای تعداد ۱۲۵ هزار نفر از مهم‌ترین اهداف این طرح است.

محمدنژاد با اشاره به اینکه شناسایی و معرفی مددجویان در این طرح برعهده چهار نهاد دفتر امور روستایی و شورای استانداری، بسیج سازندگی، کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور است، خاطرنشان کرد: سهم آذربایجان‌شرقی در این طرح احداث ۲هزار سامانه کوچک ۵ کیلوواتی است.

وی به میزان درآمد هر خانوار از سامانه ۵ کیلوواتی خورشیدی اشاره کرد و گفت: هر کیلووات نرخ‌ خرید ‌تضمینی ‌برق ‌‌از ‌نیروگاه‌های‌ حمایتی برای هر کیلووات مبلغ ۲۲هزار ریال در نظر گرفته شده است در نتیجه میزان ‌تولید‌ متوسط ‌سالانه‌ نیروگاه ‌۵ کیلوواتی ۹۰۰۰ کیلو وات ساعت خواهد بود لذا میانگین ‌درآمد ‌ماهیانه ‌نیروگاه ‌۵ کیلوواتی یک میلیون و ۶۶۰ هزار تومان خواهد بود.

وی ادامه داد: به هرخانوار تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی برای احداث نیروگاه خورشیدی تخصیص خواهد یافت که با نرخ بهره ۴ درصد و بازپرداخت ۱۲۰ ماهه، یک میلیون و ۱۰ هزار تومان از این مبلغ صرف وام شده و هر خانوار ماهانه ۶۵۰ هزار تومان با محاسبات سال جاری سود و درآمد خواهند داشت.

مدیرکل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا در پایان یادآور شد: در این طرح حمایتی با ۲ هدف کاهش هزینه تامین تجهیزات و نظارت بر تضامین و گارانتی‌های تجهیزات نیروگاه که باید استاندارد لازم را داشته باشد، تامین تجهیزات به صورت متمرکز انجام خواهد گرفت. همچنین برای اطمینان بخشی برای خانواده های تحت پوشش جهت داشتن درآمد برای پرداخت اقساط ماهیانه، تامین کننده متعهد می شود علاوه بر ارائه تجهیزات دارای استاندارد لازم، حسابی را در نزد ساتبا ارائه کند که در صورت آسیب نیروگاه به هر دلیل از منظر مسائل فنی و اجرایی، خانواده‌های تحت پوشش و یا طرف قرارداد از جانب عدم دریافت منابع مالی ماهیانه خود متضرر نگردند.

در پایان جلسه نیز پرسش و پاسخ سازمان‌ها و نهادهای مشارکت کننده در اجرای طرح برگزار شد و مدیرکل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا به آنها پاسخ داد.

در خاتمه حسامی مدیرعامل شرکت توزیع برق تبریز بر ایجاد هماهنگی بیشتر بین نهادها و سازمان‌های مجری طرح تاکید کرده و ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد اجرای طرح به نحو احسن در استان باشیم.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=3288

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.