به گزارش پایگاه خبری مساوات، عابدین خرّم روز سهشنبه در نشست شورای اداری شهرستان هوراند که با حضور مدیران دستگاههای اجرایی استان برگزار شد، افزود: معتقدیم اگر مناطق روستایی و کمبرخوردار از آبادانی و عمران لازم برخوردار شوند، بخشی از مشکلات شهری ما هم برطرف میشود، زیرا مردم این مناطق در عین برخورداری از صدق و صفا، برای تامین نیازهای مردم شهرهای دیگر میکوشند.
وی گفت: این مناطق نیازمند توجهند که اگر تا امروز هم کم بوده، باید از این به بعد بیشتر شود و اگر نظام در این مناطق سرمایهگذاری کند، بهرهوری چند برابری خواهد داشت.
خرّم بیان کرد: آسفالت، تعریض جاده ها و حذف نقاط حادثه خیز از جمله نیازهای جدی شهرستان هوراند است که اداره کل راهداری باید اقدام کند و ما نیز آماده کمک به آن هستیم و در اولویت قرار میدهیم.
وی تاکید کرد: ۲۰ میلیارد تومان از منابع استانی برای آسفالت راه های روستایی شهرستان اختصاص مییابد و سال آینده جاده های این شهرستان باید از وضعیت مناسبی برخوردار باشند.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه درباره وضعیت سد عمارت، گفت: سه چهار سد همانند این سد در سطح استان داریم که سرمایه گذاری و زمین آن در آذربایجان شرقی، اما منابع آبی آنها برای استان های دیگر است؛ با این حال حقابه ما از این سدها حتما تامین می شود و شخصا تاکنون چند نوبت از وزیر نیرو و معاونان وی پیگیر این موضوع بودهام.
وی افزود: در همین راستا، اختصاص حقابه سد عمارت برای آب شرب روستاهای هوراند به تازگی از سوی وزیر نیرو ابلاغ شده است. سد چهار میلیون مترمکعبی علیآباد نیز برای حل مشکل آب شرب روستاهای شهرستان احداث میشود.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به نیمه کاره بودن مجتمع اداری شهرستان هوراند به رغم گذشت بیش از پنج سال از آغاز آن، دستور داد ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل این مجتمع اختصاص یابد.
وی همچنین دستور تخصیص یکو نیم میلیارد تومان برای تجهیز دکلهای صداوسیما برای برخورداری مردم از برنامههای رسانه ملی را صادر کرد.
خرّم گفت: در حالت کلی شهرستانهای تازهتاسیس، مشکلات اساسی در بخش زیرساختها دارند که پس از احصا، باید در قالب سفر استانی رئیس جمهور پیش بینی و تامین اعتبار شوند.
وی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای احداث مجتمع فرهنگی و هنری اقدام کند و ما نیز آماده کمک به تحقق این مهم هستیم.
خرّم افزود: توسعه بدون سرمایه گذاری بخش خصوصی ناقص است و باید بستر را برای جذب سرمایه گذاران در هوراند فراهم کرد. گردشگری از ظرفیت های اصلی شهرستان هوراند است که می تواند مشکلات آن در حوزه زیرساخت و اشتغال را حل کند.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به امکان توسعه ۵۰۰ هکتاری تولید سماق در هوراند، اعلام کرد: برای احداث پل معلق نیز ۱۰ هکتار زمین لازم اختصاص یافته است. معدن نیز از دیگر ظرفیتهای این شهرستان است و منابع طبیعی برای واگذاری ۸۰۰ هکتار از اراضی شهرستان در این ارتباط اعلام آمادگی کرده است.
خرّم درباره درخواست امام جمعه شهرستان برای ساخت خانه عالم نیز گفت: اگر استقرار روحانی در خانه عالم تضمین شود، ساخت سه باب خانه عالم توسط استانداری و بسیج سازندگی را مصوب می کنیم.
وی اضافه کرد: سیاست ما در بخش مسکن برای هوراند ساخت خانه های ویلایی ۲۰۰ تا ۲۵۰ متری است که با فرهنگ بومی نیز سازگارتر است.
خرّم همچنین در واکنش به اظهارات فرماندار هوراند مبنی بر بنیه مالی ضعیف بانک های هوراند، گفت: تامین اعتبار بانک های شهرستان نیز انجام می شود.
وی با بیان اینکه زیرساختهای ارتباطی مشکل جدی مناطق روستایی و مرزی استان است، افزود: در محدوده اهر تا خداآفرین از نظر تلفن ثابت و همراه و اینترنت مشکل داریم و دستگاههای مسئول باید برای حل این مشکل تلاش کنند.
وی اظهار داشت: در بخش محرومیت زدایی نیز کمیته امداد و دیگر نهادهای مسئول در حال فعالیت هستند و ما نیز آماده کمک بیشتر برای مضاعف کردن فعالیت ها در قالب تسهیلات تبصره های ۱۶ و ۱۸ هستیم. فراهم کردن زمینه مهاجرت معکوس جمعیت به هوراند باید اولویت مسئولان شهرستان از طریق توسعه امکانات باشد.
وی خطاب به مسئولان شهرستان گفت: با نگاه امیدوارانه به گذشته و خدمت بی منت به مردم، شاهد اتفاقات خوب در این شهرستان خواهیم بود.
▪️مهمترین مطالبات مردم شهرستان هوراند
فرماندار هوراند نیز در این جلسه با بیان اینکه ۱۸ قلعه در شهرستان داریم که نشان دهنده ظرفیت های گردشگری بالقوه شهرستان است، گفت: هوراند در سال ۱۳۲۳ بخشداری شده و در دهه ۱۳۹۰ به فرمانداری ارتقا یافته است.
توکل فرهادی توضیح داد: در سطح شهرستان ۱۵ آبشار و ۱۱ هزار هکتار اراضی جنگلی داریم؛ هوراند، شهرستانی چهار فصل و از نظر اقلیمی ایران کوچک است.
وی تشریح کرد: در تولید سماق قرمز، رتبه اول کشور را داریم و با توجه به ظرفیت های گردشگری، ثبت ملی سماق قرمز و جذب سرمایه گذار برای آن باید مد نظر قرار گیرد. از نظر معدنی نیز ظرفیت های بالایی در هوراند داریم و معادن گرانیت آن غنی است، ضمن اینکه شهرستان در زمینه گیاهان دارویی نیز از تنوع بالایی برخوردار است.
فرماندار هوراند گفت: به فعل رساندن این ظرفیت ها مستلزم ایجاد صنایع تبدیلی و آن نیز به نوبه خود نیازمند تاسیس ناحیه یا شهرک صنعتی است که متاسفانه هیچکدام را در هوراند نداریم.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای کشاورزی هوراند یادآوری کرد: ۱۸ هکتار گلخانه صنعتی با ۱۸ نفر اشتغالزایی آماده بهره برداری در دهه فجر امسال است.
وی با اشاره اینکه مخزن سد عمارت در اراضی هشت روستای شهرستان هوراند واقع شده است، افزود: اخذ حق آبه مردم شهرستان از این سد یکی از مشکلات اصلی شهرستان است.
فرهادی تشریح کرد: عملیات اجرایی سد چهار میلیون مترمکعبی علی آباد نیز ۱۸ سال قبل آغاز شده بود، اما با این استدلال که بالادست سد عمارت واقع شده، نیمه تمام رها شده است، در حالی که تکمیل آن می تواند مشکل آب ۹۰ روستا را حل کند.
وی با بیان اینکه از ۱۱۱ روستای هوراند ۴۴ روستا آب ندارند، ادامه داد: این شهرستان بیمارستان ندارد و عملیات اجرایی بیمارستان در حال ساخت نیز از سال ۱۳۹۶ آغاز و تکمیل آن از ۲ ماه قبل تسریع شده و امیدواریم تا دهه فجر امسال تمام شود.
فرماندار هوراند گفت: ۴۰۰ کیلومتر راه داریم که ۴۰ درصد آسفالت و شن ریزی شده و بقیه خاکی و مالرو است. در سفر ریاست جمهوری ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای بخش راه شهرستان ختصاص یافته که می توان ۱۲ کیلومتر را دو بانده کرد.
وی با اشاره به اینکه اغلب راه های ما از جمله جاده آبش احمد به هوراند فرعی است تاکید کرد که این راه ها باید اصلی شوند تا بتوان از منابع استانی و ملی برای بهسازی آنها اقداماتی کرد.
فرهادی بیان کرد: جاده تبریز، اهر، هوراند، باکو از اهر به سمت مشکین شهر منحرف شده که درخواست بازگرداندن آن به سمت هوراند را داریم.تکمیل مجتمع اداری شهرستان هوراند نیز از سال ۱۳۹۵ شروع شده و اکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی یادآوری کرد: این در حالی است که ۱۷ اداره و نهاد به دلیل نبود مکان در شهرستان مستقر نیستند.
فرماندار هوراند گفت: در زمینه طرح ملی مسکن نیز با وجود اینکه زمین و مجری دولتی است، در تسریع امر مشکل داریم. ۵۸ درصد شهرستان فاقد ارتباطات موبایل و ۳۸ روستا فاقد تلفن ثابت است.
وی با بیان اینکه مجتمع فرهنگی و هنری هم نداریم که باید برای حل آن تدبیری شود، افزود: همچنین استقرار فرماندهی انتظامی و بانک سپه در شهرستان نیز از دیگر مطالبات است.