به گزارش پایگاه خبری مساوات، مجید کیانی با اشاره به وضعیت گردشگری در منطقه آزاد ارس، تشریح کرد: تعداد خودروهای ورودی به منطقه (با حذف پلاکهای بومی و تکراری)، یک میلیون و ۶۲۰ هزار دستگاه در سال ۱۴۰۱ بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۸۶ درصدی به ۳ میلیون و ۱۱ هزار خودرو رسید.
وی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری ارس از جمله ژئوپارک ارس، افزود: سال ۱۴۰۱ نظرسنجی در تمامی نقاط گردشگری منطقه انجام شد و متناسب با آن به مسافران در سال ۱۴۰۲خدمات ارائه دادیم. امسال نیز مشکلات و نواقص شناسایی و رفع شده است. در سالهای قبلی در ایام عید فطر شاهد ترافیک چند ساعته در ارس بودیم که سریعا محورها بازگشایی و میدانی نیز افتتاح شد و پس از آن نیز ترافیک چندانی مسافران را در ارس اذیت نکرد.
مدیرعامل منطقه آزاد ارس با بیان اینکه فعالیتهای بسیاری باید در زمینه گردشگری انجام گیرد، اظهار کرد: تعداد کمی از افراد، تجربه قدم زدن در ساحل ارس و زیباییهای ارس را دارند، در حالی که ارس جزو زیباترین رودهای ایران است. در راستای احیای این ساحل، با کمک نیروهای امنیتی، تعریف جدیدی در ارس ایجاد کردیم و حدود ۱.۵ کیلومتر پیاده راه ارس در ساحل ارس، نزدیک پارک کوهستان مسیر جاده کلیسا به بهره برداری رسید.
وی افزود: نقاط دارای پتاسیل گردشگری را در منطقه شناسایی کردهایم. ساحل ارس را تا خداآفرین امتداد میدهیم. جزیره ارس که تماما در بخش آبهای ایران قرار دارد را در سال ۱۴۰۲ کلنگ زنی کردیم. طراحی آن انجام گرفته و امیدواریم در ۱۴۰۳ شاهد حضور گردشگران در این جزیره باشیم تا بتوانند از زیباییهای خدادادی رود ارس بهره ببرند.
کیانی با اشاره به ثبت جهانی کاروانسرای خواجه نظر جلفا در یونسکو، گفت: تعداد آثار ثبت ملی و جهانی ارس قابل توجه بوده و امیدواریم این ظرفیت در آینده منجر به افزایش گردشگران منطقه شود. برای ارتقای تعداد گردشگران خارجی نیز باید ظرفیتهای زیرساختی توسعه یابند. در این راستا برای جذب گردشگران از کشورهای اطراف مثل ارمنستان و عراق، برنامه ریزی میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: اصلی ترین مزیت ارس، فرهنگ کاری مردم خطه آذربایجان است. اگر امروز ارس در حوزه صنعت، کشاورزی و ترانزیت حرف اول را میزند، مردم این خطه هستند که سرمایههای خود را به منطقه آوردهاند.