به گزارش پایگاه خبری مساوات، امروز؛ یازدهم دیماه، سالروز ولادت سیّدمحمّدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، شاعر تبریزی است که به زبانهای فارسی و تورکی آذربایجانی شعر سرودهاست.
شهریار در سرودن همه گونههای شعر مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی چیرهدست بود. اما بیشتر از دیگر گونهها، در غزل شهره بود و از جمله غزلهای معروف او میتوان به «علی ای همای رحمت»، «خان ننه»، «حیدر بابایا سلام » و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد.
او ۱۱ دیماه ۱۲۸۵ شمسی در تبریز و در خانوادهای بستانآبادی از روستای خُشگناب به دنیا آمد و بنا به وصیتش در مقبرهالشعرای تبریز به خاک سپرده شد. ۲۷ شهریور را به واسطه روز درگذشت او «روز شعر و ادب ملی» نامیدهاند.
مهمترین آثار شهریار به زبان تورکی دو منظومه حیدربابایه سلام و سهندیه است که از معروفترین آثار ادبیات تورکی آذربایجانی بهشمار میروند و شاعر در آنها از اصالت و زیباییهای روستای دوران کودکیش و کوه سهند یاد کردهاست.
شهریار، از جمله شعرایی است که شعر را محلی نیک برای بیان اندیشهورزیهای ژرفنگرانه و پندآموز دانسته و بسیاری از اندرزهای اخلاقی، تربیتی را در قالبهای گوناگون شعری (بویژه در قطعات، رباعیات و دوبیتیها) باز میگوید. مخاطب این افکار و مفاهیم نیز، نوع بشر و انسان در طول تاریخ است نه خطابی شخصی و منحصر به فرد.