به گزارش پایگاه خبری مساوات، احمد حمزهزاده، روز سهشنبه در نشست تخصصی بررسی تابآوری بازار تاریخی تبریز که با حضور رئیس دانشگاه نبیاکرم تبریز و جمعی از اساتید دانشگاه و مسئولان پژوهشی برگزار شد، بازار تبریز را نهتنها یک سازه تاریخی بلکه «روح زنده تاریخ و گهواره تمدن» دانست و گفت: آذربایجانشرقی با دارا بودن بیش از ۵ هزار اثر تاریخی، ۲۰۲۵ اثر ثبت ملی و ۶ اثر ثبت جهانی، نمایندهای باشکوه از میراث فرهنگی در کشور است که در این میان، کهنشهر تاریخی تبریز از زلزلهها، سیلها و حملههای ویرانگری عبور کرده و همچنان استوار باقیمانده است.
وی ادامه داد: در طول تاریخ، بازار بزرگ تبریز بارها دستخوش تغییرات و ویرانی شده اما دوباره خود را از نو ساخته و در عرصههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی درخشیده است. آنچه این بازسازی مداوم را ممکن کرده، تابآوری فرهنگی و اجتماعی مردم کهن شهر تبریز است.
وی با تأکید بر اهمیت میراث ناملموس، آن را روح شکلدهنده میراث ملموس دانست و افزود: در حالیکه همه از سازهها و کالبد بازار سخن میگویند، آنچه این فضا را زنده نگهداشته، فرهنگ زیست، رفتار اجتماعی، آیینها و حافظه جمعی مردمان آن است. اگر تابآوری فرهنگی تقویت شود، جامعه میتواند در مواجهه با هر بحرانی خود را بازسازی کند.
حمزهزاده ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با دانشگاهها افزود: نشستهایی با دانشگاه هنر اسلامی و دانشگاه نبیاکرم برگزار شده و پیشنهاد تشکیل کمیتهای ویژه با حضور اساتید همه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان برای تدوین نسخههای عملیاتی تابآوری بناهای تاریخی در دستور کار است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از هر طرحی که توسط اساتید به ادارهکل معرفی شود، استقبال میکنیم و برای عملیاتی شدن آنها حمایت کامل خواهیم داشت.
در این نشست تخصصی، سید محمدرضا میلانی رئیس دانشگاه نبیاکرم تبریز، حسین اسمعیلی سنگری عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگی و مشاور ادارهکل، شیوا ولایتی معاون دانشجویی و فرهنگی و ساناز جعفرپور ناصر دکترای حفاظت شهری نیز به بیان دیدگاههای خود پرداختند.