• امروز : چهارشنبه - ۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 25 - شوال - 1446
  • برابر با : Wednesday - 23 April - 2025
0
مدیرکل میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی:

بازار تبریز روح زنده‌ای از تاریخ منطقه است

  • کد خبر : 18044
  • ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۶
بازار تبریز روح زنده‌ای از تاریخ منطقه است
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی با اشاره به جایگاه بی‌نظیر بازار تاریخی تبریز در غنای فرهنگی ایران، بر اهمیت میراث ناملموس در بازسازی اجتماعی پس از بحران‌ها تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری مساوات، احمد حمزه‌زاده، روز سه‌شنبه در نشست تخصصی بررسی تاب‌آوری بازار تاریخی تبریز که با حضور رئیس دانشگاه نبی‌اکرم تبریز و جمعی از اساتید دانشگاه و مسئولان پژوهشی برگزار شد، بازار تبریز را نه‌تنها یک سازه تاریخی بلکه «روح زنده تاریخ و گهواره تمدن» دانست و گفت: آذربایجان‌شرقی با دارا بودن بیش از ۵ هزار اثر تاریخی، ۲۰۲۵ اثر ثبت ملی و ۶ اثر ثبت جهانی، نماینده‌ای باشکوه از میراث فرهنگی در کشور است که در این میان، کهن‌شهر تاریخی تبریز از زلزله‌ها، سیل‌ها و حمله‌های ویرانگری عبور کرده و همچنان استوار باقی‌مانده است.

وی ادامه داد: در طول تاریخ، بازار بزرگ تبریز بارها دستخوش تغییرات و ویرانی شده اما دوباره خود را از نو ساخته و در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی درخشیده است. آنچه این بازسازی مداوم را ممکن کرده، تاب‌آوری فرهنگی و اجتماعی مردم کهن‌ شهر تبریز است.

وی با تأکید بر اهمیت میراث ناملموس، آن را روح شکل‌دهنده میراث ملموس دانست و افزود: در حالی‌که همه از سازه‌ها و کالبد بازار سخن می‌گویند، آنچه این فضا را زنده نگه‌داشته، فرهنگ زیست، رفتار اجتماعی، آیین‌ها و حافظه جمعی مردمان آن است. اگر تاب‌آوری فرهنگی تقویت شود، جامعه می‌تواند در مواجهه با هر بحرانی خود را بازسازی کند.

حمزه‌زاده ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با دانشگاه‌ها افزود: نشست‌هایی با دانشگاه هنر اسلامی و دانشگاه نبی‌اکرم برگزار شده و پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای ویژه با حضور اساتید همه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان برای تدوین نسخه‌های عملیاتی تاب‌آوری بناهای تاریخی در دستور کار است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از هر طرحی که توسط اساتید به اداره‌کل معرفی شود، استقبال می‌کنیم و برای عملیاتی شدن آن‌ها حمایت کامل خواهیم داشت.

در این نشست تخصصی، سید محمدرضا میلانی رئیس دانشگاه نبی‌اکرم تبریز، حسین اسمعیلی سنگری عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگی و مشاور اداره‌کل، شیوا ولایتی معاون دانشجویی و فرهنگی و ساناز جعفرپور ناصر دکترای حفاظت شهری نیز به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=18044

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آذربایجان آذربایجان شرقی آذربایجان‌شرقی آموزش و پرورش ارمنستان استاندار آذربایجان‌شرقی استانداری آذربایجان‌شرقی اهر باشگاه تراکتور باشگاه مس سونگون تبریز تراکتور جمهوری آذربایجان جهادکشاورزی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریاچه اورمیه سازمان سیما منظر سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی شرکت صنایع ملی مس ایران شرکت مس سونگون آذربایجان شرکت گاز آذربایجان‌شرقی شهردار تبریز شهرداری تبریز شهرداری مرکزی تبریز شهرداری منطقه ۲ تبریز شهرداری منطقه ۵ شهرداری منطقه ۸ شهرداری منطقه ۸ تبریز صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان‌شرقی مترو تبریز مجتمع مس سونگون محیط زیست مسعود پزشکیان منطقه آزاد ارس میراث فرهنگی میراث فرهنگی و گردشگری نماینده ورزقان و خاروانا هواشناسی ورزش ورزقان پایگاه خبری مساوات کمیسیون صنایع و معادن مجلس