• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
4
گزارش/

بام تبریز؛ چشم انتظار سفر رئیس جمهور

  • کد خبر : 2637
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۳
بام تبریز؛ چشم انتظار سفر رئیس جمهور
توسعه زیرساخت‌های تفرجگاه عون‌بن‌علی و به ثمر رسیدن شکل حقیقی این پروژه مهم شهری از جمله طرح‌هایی است که تحقق آن، علاوه بر جذب گردشگر می‌تواند درآمد قابل توجهی برای شهر تبریز به ارمغان آورد و تکمیل آن از انتظارات مردم این خطه در سفر پیش‌روی رییس جمهوری به آذربایجان‌شرقی است.

به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از فارس، کوه عینالی واقع در ضلع شمالی شهر تبریز، یکی از جاذبه‌های گردشگری و بزرگترین تفرجگاه کوهستانی این شهر است. کوه سرخاب یا «عینالی داغی» مجموعه بلندی‌ها، دره‌ها و تپه‌های سرخ رنگ است، این کوه مشرف به شهر تبریز بوده و در بخش شمالی این شهر قرار گرفته است. تفرجگاهی که نه تنها در تبریز که حالا آوازه آن در شمالغرب کشور بی‌همتا بوده و چون نگینی سرخ در قاب گردشگری این خطه رخ نمایی می‌کند.

ارتفاع عینالی در بلندترین نقطه ۱۹۶۰ متر از سطح دریا بوده و یکی از بزرگترین تفرجگاه‌های آذربایجان‌شرقی و بام شهر تبریز محسوب می‌شود که طی این سال‌ها اقدامات بسیاری برای زیباتر شدن آن انجام شده که جنگل کاری و احداث استخر بزرگ «داغ گولی» بر بالای آن از مهم‌ترین آن‌ها است.

این کوه سرخ فام در روزهای گرم و سرد سال، میزبان گردشگران و کوهنوردان همیشگی خود بوده و تمامی شهروندان تبریزی و مسافران ورودی به این شهر می‌توانند برای لذت بردن از هوای خنک و مطبوع و البته دیدن شهر تبریز به بالای این کوه بروند.

ایجاد زیرساخت‌های لازم برای احداث مسیرهای گردشگری جدید

مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عون‌بن‌علی و پارک طبیعت از تلاش برای جذب ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی برای تکمیل این مجموعه خبر داده و می‌گوید: در خصوص تفرجگاه عینالی دو موضوع تمرکززدایی از مسیر اولیه و ایجاد زیرساخت‌های برای احداث مسیرهای گردشگری جدید از اهمیت زیادی برخوردار است.

بابک دانش پناه با اشاره به مساحت پنج هزار و ۶۰۰ هکتاری عینالی ادامه می‌دهد: ایجاد مسیرهای جدید گردشگری در این مجموعه نیازمند زیرساخت هایی همچون آب، برق، گاز و… است به طوری که به طور مثال با تامین آب برای مجموعه می‌توان نسبت به توسعه فضای سبز آن نیز اهتمام داشت.

او از ۸۰۰ هکتار فضای سبز در این مجموعه خبر داده و می گوید: با توجه به مشکلات و بحران آبی موجود در تبریز، طرح توسعه فضای سبز فعلا جزو برنامه کاری نیست. ۱۵۰۰ مترمربع مساحت سه سالن گلخانه‌ در عینالی است که با ظرفیت تولید ۱۲۰ هزار بوته انواع گونه‌های گل است که در فصول بهار و تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

اگر تا چند سال پیش عینالی مسیری کوهنوردی و سرسخت بود که صرفا علاقمندان به کوهنوردی را آخر هفته‌ها برای ورزش و کوهپیمایی راهی کوه‌های سرخ فام تبریز می‌کرد، حالا با ایجاد زیرساخت‌های مختلف گردشگری و رفاهی خیل عظیمی از شهروندان تبریزی و گردشگران در فصول مختلف سال راهی این نقطه از تبریز می‌شوند.


 
جذب اعتبار ۱۰۰ میلیاردی برای تفرجگاه عینالی 

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در بازدید از تفرجگاه عون ابن علی با بیان اینکه پتانسیل لازم برای ایجاد فضای مناسب و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در عینالی فراهم است، این امر را مستلزم حمایت و جذب اعتبار دولتی دانست.

حجت‌الاسلام تاج‌الدینی با تاکید بر اینکه در سفر  ریاست محترم جمهور به شهر تبریز، پیگیر تکمیل طرح‌های عمرانی و توسعه گردشگری در این تفرجگاه خواهیم بود، افزود: با همکاری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و تلاش سایر نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس، پیگیر جذب اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای تفرجگاه عینالی هستیم.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به احداث پروژه‌های گردشگری در عینالی اظهار کرد: با احداث فاز دوم تله کابین، می‌توان قدم بزرگی در افزایش و جذب گردشگر به شهر تبریز برداشت و تحقق این موضوع، نیازمند حمایت‌ مدیران ارشد استانی است.

پیگیر اعتبارات دولتی برای تفرجگاه عینالی هستیم

در این بین، روح الله متفکر آزاد نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در بازدید از مجموعه عینالی گفت: بنده و سایر نمایندگان محترم تبریز اسکو و آذرشهر طی نامه‌ای در خصوص جذب اعتبارات دولتی برای عینالی پیگیر این مسئله هستیم و با برنامه ریزی هدفمند و موثر در بخش سرمایه گذاری امیدواریم روند توسعه و جذب گردشگری بیش از پیش باشد.

وی ضمن قدردانی از تلاش های مدیریت و عوامل سازمان اظهار کرد: با وجود مدیریت مناسب و تلاشگر در این مجموعه امید است که شاهد گسترش و جذب گردشگر در این تفرجگاه باشیم چرا که با فعالیت‌ها و پتانسیل موجود، آینده درخشانی را برای این مجموعه تصور می‌کنیم.

تفرجگاه عینالی با تلفیقی از جاذبه‌های چندگانه از فضای سبز و جنگل‌کاری گرفته تا دریاچه مصنوعی و آمفی‌تئاتر روباز و… امروز می‌تواند نقش پررنگی در اقتصاد شهر و شناساندن تبریز برای همگان داشته باشد. 

داغ گولو

داغ گولو، دریاچه مصنوعی ساخته شده بر فراز کوه عینالی است که می‌توان گفت یکی  از بهترین پروژه‌های تفرجگاهی عینالی محسوب می‌شود زیرا بسیاری از خانواده‌ها صرف دیدن این دریاچه بسیار زیبا با اردک‌های آن و قایق سواری به این مکان می‌آیند و جاذبه‌ای زیبا برای شهر تبریز به شمار می‌رود.

قرارگاه کوهنوردی عظیم قیچی‌ساز 

شاید بیشترین میزان مراجعه به عینالی از سوی ورزشکاران و کوهنوردان صورت می‌گیرد و نقطه ثقل قرار آنها برای یک کوهپیمایی ساده همین جا باشد. در همین راستا قرارگاه کوهنوردی عظیم قیچی ساز بر گرفته از نام یکی از مطرح ترین کوهنوردان خطه آذربایجان، در عینالی ایجاد شده است.

قرارگاه کوهنوردی عظیم قیچی ساز در راستای آموزش، همگانی کردن و پشتیبانی از ورزش پرطرفدار کوهنوردی در ارتفاعات تفرجگاه کوهستانی عینالی افتتاح شده است.


 
حیات وحش عینالی

کوه سرخ رنگ عینالی،  مقر و پناهگاهی برای زندگی حیوانات زیبا و در دل طبیعت نیز محسوب می‌شود.  مجموعه حیات وحش یا پارک طبیعت به مساحت ۴۰ هکتار بوده و دورتادور فنس کشی شده است و کسی اجازه ورود به داخل را ندارد. این مجموعه که در دل طبیعت واقع شده، دارای درخت و درختچه و مجهز به سیستم آبیاری قطره‌ای است. با توجه به افزایش تعداد حیوانات این مجموعه، قرار است محیطی در داخل مجموعه فراهم شود که بازدیدکنندگان از نزدیک شاهد زندگی حیوانات در داخل حیات وحش باشند.

باغ پرندگان

باغ پرندگان عینالی در ایستگاه اول تله کابین و کوهپایه عینالی واقع شده است و آب و هوای بسیار دل انگیزی به جهت فضای اطراف دارد. این باغ از تله کابین و تپه‌های اطراف قابل مشاهده است.

معمولا حیوانات و پرندگان اهلی باغ به صورت دائم در این محل ساکن هستند و زادوولد می‌کنند. چند پلیکان، پرنده‌های گوشت خوار و مهاجر هم در این باغ حضور دارند که به عنوان نماد باغ پرندگان عینالی مطرح هستند.

نگارخانه‌ای برای فروش دست رنج‌های بانوان

بر بالای کوه عینالی و در کنار بوفه‌ها و داغ گولی، نگارخانه‌ای برای فروش محصولات و دست رنج‌های بانوان وجود دارد و از موادغذایی و خوراکی‌ها گرفته تا صنایع دستی و البسه در این محل به فروش می‌رسد.
  
بقعه عون‌بن‌علی

این بقعه مقدس در دوره  ایلخانی و قرن ۹ هجری بنا نهاده شده است. اصل بنا، مقبره و مسجد و در قرن نهم هجری یک مکان آباد بوده اما در حمله عثمانیان تخریب شده است و در زمان شاه عباس صفوی نیز تجدید بنا شد. این بقعه بار دیگر در زلزله سال ۱۱۹۳ هجری ویران و اواخر قرن ۱۳ توسط امین لشگر قهرمان میرزا تعمیر شده است.

تله کابین عینالی

فاز اول پروژه عینالی در دی ماه سال ۱۳۸۹ به طول ۱۴۸۰ متر (شیب‌دار) به بهره‌برداری رسید. در این فاز مسیر از دامنه کوه آغاز و در ارتفاعات عون بن علی به پایان می‌رسد. این مسیر ظرفیت انتقال ۱۰۰۰ نفر در ساعت را دارد و با حرکت تله‌کابین از دکل دوم به سوم، مسافران با عبور از صخره‌ها دید کاملی از شهر دارند، عبور از دکل چهارم و پنجم نیز از کنار مسجد عون‌بن‌علی و یادمان شهدای گمنام است، نقطه زیبای این مسیر عبور از دره مقابل رستوران بام تبریز به عمق ۹۰ متر و به طرف انتهای مسیر است.

با حرکت در این تله کابین می‌توان تمام چشم اندازهای کوه عینالی را از حیات وحش و دره‌های سرخ رنگ گرفته تا خود شهر تبریز و نمایی جذاب از شهر اولین‌ها را مشاهده  کرد.

آمفی‌تئاتر روباز عینالی؛ تماشاخانه‌ای بر بلندای بام تبریز

آمفی تئاتر روباز عون بن علی به مساحت ۷ هزار متر مربع و ۳ هزار نفر گنجایش، از طرح‌های فرهنگی و رفاهی شهرداری بوده که در بام سرخ تبریز افتتاح شده است. آمفی تئاتر روباز مجموعه گردشگری عون بن‌علی یک ظرفیت مهم در جهت توسعه فرهنگی کهن شهر تبریز است.

ولی جاذبه‌های عینالی به همین جا ختم نمی‌شود و همچنان برنامه‌ریزی برای ایجاد ظرفیت‌های دیگر در این مجموعه ادامه دارد. 

دهکده توریستی و بوم گردی عون بن‌علی در دل طبیعت بکر تفرجگاه کوهستانی عون بن‌علی در حال احداث است. این دهکده  فرصتی برای معرفی پیشینه تاریخی و فرهنگی روستاها و توانمندی زیست بوم انسانی است و به نوعی می‌توان آن را موزه مردم‌شناسی تبریز و اطراف این شهر هم معرفی کرد.

دهکده توریستی و بوم‌گردی عون بن علی، در راستای توسعه گردشگری شهری و اهمیتی که زیست بومی در صنعت توریسم دارد، نقش مهمی در معرفی تبریز و گردشگرپذیری خواهد داشت.
این طرح در راستای ایجاد زیرساخت های شهر خلاق، کارآفرینی به ویژه در حوزه گردشگری و صنایع دستی، گذران اوقات فراغت شهروندان و ایجاد فضایی طبیعی برای اقامت شبانه گردشگران در محیطی روستایی در دست اجراست.

عینالی؛ چشم انتظار اعتباری ویژه و کلان 

این دهکده توریستی تنها یک نمونه از طرح های در دست احداث برای توسعه هر چه بیشتر ظرفیت گردشگری در دل کوه‌های سرخاب است.
این مجموعه برای رونق هر چه بیشتر و رسیدن به نقطه ای مطلوب برای معرفی در سطح کشوری و جهانی نیازمند اعتبار و نگاهی ویژه و در سطح کلان است.

سفر آیت‌الله رئیسی به آذربایجان‌شرقی شاید موسم و موعد خوبی برای بازگو کردن این مطالبه باشد. مطالبه‌ای که در عین کارآفرینی و رونق اقتصادی در منطقه می‌تواند از جمله نقاط هدف گردشگری نیز به شمار آید.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=2637

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.