به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از فارس، محمد خانی در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به شبکه فاضلاب استان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۷ شهر استان دارای شبکه فاضلاب میباشد که شهر تبریز با حدود ۹۰ درصد بالاترین میزان شبکه را داراست.
وی در مورد تصفیهخانه فاضلاب کلانشهر تبریز ادامه داد: تصفیهخانه اصلی تبریز از سال ۸۰ شروع به کارکرده است و فاز دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز که جزو بزرگترین تصفیهخانههای در حال ساخت کشور است و فاضلاب یک میلیون نفر را تصفیه خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی تاکید کرد: احداث مدول دوم تصفیهخانه بزرگ فاضلاب تبریز از سال ۹۵ با قراردادی به مبلغ ۱۸۲ میلیارد تومان در دو فاز مایع و لجن آغاز شده است.
خانی افزود: سویل بخش مایع بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و فرآیند تصفیه فاضلاب مدول دوم از نوع FEED STEP بوده که این نوع فرآیند از نوع فرآیندهای لجن فعال با قابلیت حذف ازت و فسفر بوده و با توجه به مرحلهای بودن سیستم توزیع فاضلاب در واحد بیولوژیکی، یکی از پیشرفتهترین و کارآمدترین فرآیندهای بهروز تصفیه فاضلاب شهری است.
رئیس هیأت مدیره شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی احداث تصفیهخانه را فرصتی مناسب برای کمتر شدن مشکلات زیستمحیطی در سالهای آینده با توجه به افزایش جمعیت شهر تبریز برشمرد.
وی گفت: پساب حاصل از تصفیهخانه فاضلاب میتواند به مدار استفاده برگردد و به تأمین آب صنعت، کشاورزی و مخصوصا احیای دریاچه اورمیه کمک شایانی خواهد کرد.
خانی تصریح کرد: از اهداف مهم طرح احداث مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کلانشهر تبریز، استفاده از پساب تولیدی بهعنوان تأمینکننده عمده آب مورد نیاز دریاچه ارومیه میباشد که با تکمیل و بهرهبرداری فاز دو بالغ بر ۷۵ میلیون مترمکعب در سال پساب تصفیه شده به دریاچه اورمیه انتقال یابد همچنین جمعیت تحت پوشش این طرح یک میلیون نفر و ظرفیت تصفیهخانه نیز ۲۰۷ هزار مترمکعب در شبانهروز است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی ادامه داد: این تصفیهخانه برای افق ۱۴۲۰ و تحت پوشش قرار دادن یک میلیون نفر جمعیت طراحی شده است.