مساوات: چالش روز، مردم تبریز از حدود دو دهه قبل مدیرانی را در بدنه شهرداری تبریز مشاهده میکنند که گویا قرار نیست هیچگاه از صحنه مدیریتی این شهر حذف شوند و تغییر این مدیران نیز تنها به تعویض صندلی آنها منجر میشود.
برخی از این مدیران با نفوذی که در جریانات سیاسی و فرهنگی شهر تبریز دارند به راحتی میتوانند جریانات مدیریت شهرداری را که سرشار از منابع مالی غیردولتی است کنترل کنند. افرادی که به راحتی جریانسازی میکنند و گاه پشت سر خانواده معزز شهدا و بسیجیان نیز پنهان شده و اعمال قدرت میکنند.
نمونه بارز این موضوع حدود ۱۰ سال قبل در جریان بازسازی فاز دوم گلزار شهدای وادی رحمت تبریز بود که تجمع سازماندهی شده در گلزار شهدا مانع از انجام بازسازی و بازگشت بودجه شد و در نمونه اخیر به دنبال تغییر شهردار منطقه ۶ تبریز تعدادی که گفته میشد از خانواده ایثارگران هستند در محوطه عمارت شهرداری تجمع و نسبت به این جابجایی اعتراض کردند که البته در نمونه اخیر شهردار تسلیم این تجمع نشد.
در برابر اعمال نفوذهای برخی افراد و جریانها به نظر میرسد یعقوب هوشیار در دومین سال مدیریت خود روش مدیریتی شوکگونه را اعمال میکند تا افراد پشت پرده که به عناوین مختلفی از آنان نامبرده میشود نتوانند تاثیرگذاری کنند که البته برای این تغییرات بدنه شهرداری و شخص شهردار متحمل هزینههایی هم میشود.
یکی از این موارد، تغییر وضعیت پیمانکاران فضای سبز تبریز بود که در ماههای اخیر با مقاومتهای زیادی روبرو شده اما تاکنون هوشیار از موضع خود عقب ننشسته است.
تغییرات گسترده در سطح مدیران ارشد شهرداری تبریز، اقدام غافلگیرانه دیگری بود که البته با جسارت بالایی انجام شده و پسلرزههای آن هنوز ادامه دارد.
تداوم این وضعیت شاید بتواند مدیریت شهری تبریز را در یکی دو سال آینده با شرایط بهتر و شفافتری روبرو کند و از تاثیرگذاری عدهای خاص به صورت پشت پرده بکاهد.
از طرف دیگر با به خطر افتادن منافع عدهای که سالهاست ثروت بالایی اندوخته اند، حرکتهایی عوامفریبانه نیز رخ میدهد که البته چالشها و موانعی را حتی در امور عادی مدیریت شهر فراهم میکند.