مساوات- مهدی حافظزاده: مسعود پزشکیان هفتمین رئیس جمهور ایران در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حالی برگزیده شد که امسال افزایش مشارکت اهمیت ویژه ای برای حاکمیت داشت و بدین سبب تحلیلگران نیک می دانستند در سپهر سیاسی ایران تنها پزشکیان بود که می توانست این وظیفه را به زیبایی انجام دهد.
با وجود تحریم انتخابات از سوی سلطنت طلبان و گروه های معاند نزدیک ۵۰ درصد از واجدین شرایط در پای صندوق های رای حاضر شدند و در این بین آذربایجانی ها و ترک زبان ها نقش مهمی ایفا کردند و نشان دادند که در جمهوری اسلامی آذربایجان سر ایران است.
با این وصف حال که نوبت تعیین کابینه دولت پزشکیان رسیده احزاب سیاسی به ویژه جبهه اصلاحات که کمترین تاثیر را در موفقیت رییس جمهور داشتند سعی در مصادره پزشکیان به نام خود دارند و از رئیس جمهور منتخب سهم خواهی دارند.
با تحلیل میزان مشارکت و آرای استان های کشور به آقای پزشکیان عیان میشود استان هایی همچون یزد، اصفهان، کرمان به عنوان خواستگاه لیدرهای اصلاحات تقریبا آرای مساوی به ۲ کاندیدای دور دوم ریاست جمهوری داده اند و در مقابل ترک زبان و دیگر اقوام عامل اصلی پیروزی رئیس جمهور منتخب بوده اند.
آذربایجان با وجود خلق حماسه ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ و سرنگونی رژیم پهلوی ضد اقوام به ویژه ترک زبانان، متاسفانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آنچنان که نتوانسته از توسعه یافتگی همچون استان های اصفهان، فارس، خراسان برخوردار شود و ۱۵ تیر امسال بهترین فرصت بود مردم این دیار با خلق حماسه ای دیگر، این بار رئیس جمهور برای ایران انتخاب کنند و در ۸ سال آینده شاهد تحقق یافتن دغدغه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شان باشند.
برای این هدف قطعا یکی از ابزارها، انتخاب نخبگانی از مدیران شمال غرب کشور در کابینه، از مدیران کل و معاونت گرفته تا وزیر است.
جناب رئیس جمهور خود میداند انتخابش بهترین فرصت برای جبران عقب ماندگی های دیار باکری ها و علامه ها است و مطالبه مردمی از وی برای انتخاب چندین مدیر از منطقه در کابینه اش نه سهم خواهی بلکه حق خواهی است و اینک بر رسانه ها و نخبگان وظیفه است تا زمان معرفی کابینه این مساله را با صدای بلند فریاد بزنند.