به گزارش پایگاه خبری مساوات، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه (۸ اسفند) طرح تدریس ادبیات زبانهای محلی و قومی در مدارس کشور را در دستورکار خود قرار دادند. طرحی که از طرف کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به صحن آورده شده بود و احسان عظیمیراد سخنگوی این کمیسیون در جریان قرائت گزارش کمیسیون آموزش اعلام کرد: در اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی بیان شده که زبان و خط فارسی باید در کلیه مدارس و دانشگاهها تدریس شود، از طرفی دغدغه اصلی اجرای سند تحول بنیادین را داریم که در هدف ۵ آن بحث عدالت، برخورداری از عدالت در مناطق مختلف عنوان شده باید به این مهم توجه داشته باشیم.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس بیان کرد: در راهکار ۵-۵ این سند اشاره شده که نظام آموزش و پرورش اختیار دارد حداقل ۱۰ درصد و حداکثر ۲۰ درصد برای معرفی حرفه و آیینها و رسوم مبتنی بر رسوم روستایی اختصاص دهد، هدف حفظ هویت ملی و اسلامی است، تدریس ۲ ساعت زبان فارسی به صورت اختیاری در هفته در پایههای اول و دوم متوسطه برعهده آموزش و پرورش است. برای تحقق این مهم زمینه آن در دانشگاه فرهنگیان پیشبینی شده است و باید مسئولان آن را بگنجانند.
کلیات این طرح با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۳۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر در جلسه به تصویب نرسید. نمایندگان مخالف با طرح تدریس ادبیات زبانهای محلی و قومی در مدارس کشور در سخنان خود دلایلی همچون به خطر افتادن وحدت ملی، هزینهبر بودن آن و نبود بودجه کافی در وزارت آموزش و پرورش برای اجرای این طرح، احتمال تضعیف زبان فارسی و نبود کار کارشناسی دقیق را ذکر کردند و در آن طرف هم نمایندگان موافق دلایلی مثل مغفول ماندن اصل ۱۵ قانون اساسی، تقویت هویتهای فردی، هویتهای ملی، حفظ امنیت ملی و جلوگیری از فراموشی و نابودی فرهنگها را مطرح کردند.