• امروز : یکشنبه - ۷ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : 27 - رجب - 1446
  • برابر با : Sunday - 26 January - 2025
2

خودروهای شوتی شناسنامه دار می‌شوند؟

  • کد خبر : 15632
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۳
خودروهای شوتی شناسنامه دار می‌شوند؟
معاون عملیات پلیس پایتخت با اشاره به افزایش ۱۰ برابری توقیف خودروهای شوتی در تهران گفت: تمام خودروهای شوتی نه در حوزه شهر تهران بلکه در کل کشور شناسنامه‌دار می‌شود و همه خودروهایی که ارکان آنها از استاندارد خارج شده زیر ذره‌بین پلیس قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری مساوات، سردار عبدالوهاب حسنوند شامگاه چهارشنبه در گفت وگویی اظهار کرد: یک خودروی شوتی به خودرویی اطلاق می‌شود که ارکان خودروی خود را از استاندارد خارج کرده و بار قاچاق کالا و انسان جابجا می‌کند.

دانشکده مدیریت تهران
به گفته وی، برابر تبصره هفت ماده ۲۰ قانون مجازات کالا و قاچاق برای بار اول خودروی شوتی توقیف شده و پلیس به صاحب آن متذکر می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه باید ارکان خودرو به حالت استاندارد اولیه برگردد، افزود: البته برای بار دوم خودرو مصادره می‌شود و برخی از رانندگان به دلیل عدم آگاهی به این مولفه همچنان به این موضوع اهمیت نمی‌دهند البته باید بدانند که خودروی آنها پس از مرحله اول توقیف شده و عین همان یا برابر خودرو هم جریمه می‌شود.

سردار حسنوند ادامه داد: اگر ارکان خودرو تغییر کند اگر هیچ کار خلافی هم نداشته باشد برابر قانون راهنمایی و رانندگی، پلیس مالک خودرو را جریمه می‌کند و اگر خودرو بدون قاچاق کالا باشد ۱۵ روز متوقف می‌شود.

توقیف ۱۰ برابری با خودرو‌های شوتی در سال جاری

وی اضافه کرد: کالای قاچاق از مسیر‌های مرزی اتفاق می‌افتد در مجموع قاچاق از مجاری مرز وارد کشور می‌شود و شوتی‌ها این مسیر فرایند عبور را از کشور و به تهران طی می‌کنند.

وی یادآور شد: البته برخی از خودرو‌های شوتی در تهران وجود دارند و برخورد‌های زیادی داشته‌ایم و در سال جاری نسبت به سال گذشته بنا به تدابیر فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و اهتمام ماموران پلیس راه، توقیف شوتی‌ها در تهران ۱۰ برابر شده است.

وی افزود: اهتمام نیروی انتظامی این بوده که در مسیر تردد و ورودی شهر تهران طرح‌های مداومی برای برخورد با خودرو‌های شوتی داشته باشد که نسبت به سال گذشته برخورد خوبی با این خودرو‌ها شده است و این نوع برخورد‌ها نشان می‌دهد که شوتی‌ها در سال جاری کمتر شده است.

سردار حسنوند تاکید کرد: از مردم می‌خواهیم موارد فعالیت خودرو‌های شوتی را به پلیس ۱۱۰ اطلاع داده و یا از طریق شبکه اجتماعی سروش برای ما اطلاعات را بارگذاری کنند و برای مجموعه انتظامی ارسال شود.

وی گفت: براساس مولفه‌هایی که در مواد قانونی آمده با این خودرو‌ها برخورد می‌شود و در همین راستا تمام خودرو‌های شوتی نه در حوزه شهر تهران و کل کشور شناسنامه‌دار می‌شود و تمام خودرو‌هایی که ارکان آنها از استاندارد خارج شده است و از طریق نظارت دوربین‌های برون شهری و شناسنامه کامل در پلیس راه برای آنها صادر خواهد شد.

معاون عملیات پلیس پایتخت اظهار کرد: در اولین فرصت براساس ساختار‌هایی که شکل گرفته با تک تک آنها برخورد می‌شود به همین منظور همه مالکان خودرو‌های شوتی شناسنامه‌دار می‌شود.

فعالیت شوتی‌ها از قاچاق کالا و انسان تا موادمخدر

سردار حسنوند ادامه داد: فعالیت خودرو‌های شوتی مولفه‌های مختلفی دارد، کالای قاچاق هم شامل پوشاک، لوازم آرایشی و برقی است و یک موضوع هم بحث قاچاق انسان داریم اتباع با ملیت‌های مختلفی بوده که با این اقدام برخورد جدی شده است، همچنین برخی شوتی‌ها قاچاق موادمخدر و مشروبات الکی داشته‌اند و برخورد‌های زیادی با آنها صورت گرفته است.

وی یادآور شد: در موضوع اتباع خارجی اقدامات خوبی انجام شده است به طوری که ۲۹۳ درصد افزایش برخورد با شوتی‌ها در بحث قاچاق انسان شده است، که در میان اتباع بیگانه هم داشته‌ایم که برخورد جدی با عاملان این اقدامات شده در همین راستا موضوع شوتی‌ها در دستور کار پلیس قرار دارد.

بخشی از تصادفات تهران مربوط به موتورسیکلت‌ها

وی درباره استفاده از کلاه ایمنی توسط موتورسواران گفت: در شهر تهران چهار میلیون موتورسیکلت تردد دارند و بخشی از تصادفات عمده ما بیشتر از خودرو‌ها از طریق همین موتورسیکلت‌هاست در همین راستا به شهروندان توصیه می‌شود رعایت سرعت و موضوعات ایمنی به ویژه کلاه ایمنی در دستور کار آنها برای حفظ جان آنان باشد.

سردار حسنوند تاکید کرد: کلاه ایمنی همیشه در دستور کار پلیس راهور بوده است و همیشه این توصیه را به راکبان و ترک‌نشینان دارند و باید شهروندان این موضوع را رعایت کنند.

ارتباط با پلیس ۱۱۰ با موضوعات فوریتی و غیرفوریتی

وی درباره راه‌های ارتباط مردم با پلیس گفت: یکی از مسیر‌های ارتباطی مردم با پلیس ۱۱۰ است که به عنوان یک پلیس موفق به مردم معرفی شده است. مردم یکسری موضوعات فوریتی را به پلیس اطلاع می‌دهند، بهترین ارتباط همین پلیس ۱۱۰ است.

سردار حسنوند درباره موضوعات غیرفوریتی مانند جرائم مختلف است، اظهار کرد: مردم از طریق این پلیس ۱۱۰ همه موضوعات خود را با پلیس در میان می‌گذارند.

روزانه هشت هزار تماس برای سدمعبر خودرو

معاون عملیات پلیس پایتخت گفت: تماس مردم با مجموعه پلیس روزانه ارزیابی می‌شود و هر روز تحلیلی از داده‌های پلیس ۱۱۰ انجام می‌شود روزانه ۴۰ هزار تماس به پلیس ۱۱۰ گزارش می‌شود، در این تماس‌ها اولین دغدغه مردم سدمعبر است و بیش از هشت هزار تماس در این زمینه بوده است و مردم از مالکان خودرو‌ها به دلیل پارک کردن خودرو درب منازل خود گلایه دارند.

وی با اشاره به اپلیکیشن پلیس من نیز افزود: هر شهروندی می‌تواند این اپلیکیشن را روی گوشی همراه خود نصب کند، زیرا در حوزه خدمات راهور موضوع سدمعبر آمده است و مردم می‌توانند در این بخش شماره خودرو را ثبت کنند و پس از آن به راننده اخطار داده می‌شود و برای مرکز ۱۱۰ نیز پیام ارسال شده و اگر پس از ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت خودرو جابجا نشد، خودرو جریمه خواهد شد.

وی با بیان اینکه معبر عمومی برای همه شهروندان است، گفت: اگر فردی ممانعت کند تخلف انجام داده و باید به مرجعی ارجاع داده شود که باید با ۱۱۰ تماس بگیرند و نیاز است که ماموران در محل حاضر شوند که موجب می‌شود تنش بین این افراد پیش نیاید.

سردار حسنوند افزود: نباید یک عده افراد سودجو معبر عمومی را به افراد بفروشند، زیرا این یک نوع تخلف است و پلیس برخورد می‌کند، چند سال پیش قانون نبود و برای ساماندهی حوزه شهر تهران با ساختار منسجمی این اقدام را انجام می‌دادند، اما باید قانون شود، اما اکنون این اقدام تخلف است و باید با آنها برخورد شود.

برخورد با فروشندگان جزیی موادمخدر

معاون عملیات پلیس پایتخت درباره معتادان متجاهر نیز گفت: برابر ماده ۱۶ قانون مواد مخدر، معتاد متجاهر مجرم هستند، اما براساس ماده ۱۵ اگر فردی اعتیاد داشته باشد باید خود را به مراکز بازپروری معرفی کنند اگر معرفی نشود برابر ماده ۱۶ مجرم شناخته می‌شود.

به گفته وی، یکسری معتادان متجاهر در تهران وجود داشت و در خیابان‌ها، معابر، پارک‌ها و اتوبان‌ها وجود داشت با اهتمام حوزه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و کشور، وزیر کشور و شهرداری تهران بیش از ۸۰ درصد ظرفیت نگهداری معتادان در تهران ایجاد شده است. در مناطقی مانند شوش، دروازه غار، مولوی و هرندی بیش از ۹۵ درصد معتادان جمع‌آوری و به مراکز بازپروری تحویل شدند.

وی ادامه داد: معتادان در اتوبان‌های تهران در ساعات تاریک تردد می‌کردند تصادفات وحشتناکی داشتیم بیش از ۹۰ درصد از این معتادان در این مکان‌ها جمع‌آوری شد و اکنون کلونی‌ها جمع‌آوری شده که امیدواریم برای ایجاد ظرفیت دولت در این زمینه کمک کند.

سردار حسنوند اضافه کرد: برای فروشندگان جزیی موادمخدر نیز طرح‌های مختلفی به عنوان آرامش در شهر در تهران اجرا شده و به موفقیت‌های خوبی در موضوع برخورد با خرده‌فروشان انجام داده‌ایم، با فروشندگان مواد‌های صنعتی و غیرصنعتی برخورد شده است و از مردم می‌خواهیم هرجایی چنین افرادی که مبادرت به فروش موادمخدر دارند با ما تماس برقرار کنند.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=15632

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها