• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
4

رشد پنج برابری پرداختی به شهرداری‌های آذربایجان‌شرقی از محل مالیات بر ارزش‌افزوده

  • کد خبر : 9289
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۶
رشد پنج برابری پرداختی به شهرداری‌های آذربایجان‌شرقی از محل مالیات بر ارزش‌افزوده
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان‌شرقی گفت: در سال ۱۳۹۹ در مجموع ۶۷۰ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری های استان واریز شد که این رقم در هشت ماه گذشته از سالجاری به بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده و با احتساب مدت زمان باقیمانده و رقمی که از این محل وصول و واریز خواهد شد بیش از پنج برابر رشد خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری مساوات، مالیات بر ارزش افزوده بر اساس جمعیت و طبق سهمیه ای که از سوی دولت تعیین شده بین شهرداری ها، امور مالیاتی و بخش بهداشت و سلامت تقسیم و در فصول مختلف سال به حساب بخش‌های یاد شده واریز می‌شود که با توجه به بالا بودن رقم، این نوع مالیات سهم بسزایی در تامین هزینه های شهری و بهداشت و سلامت دارد و از این نظر که مالیات ارزش افزوده در خود منطقه ای که وصول شده هزینه می شود اهمیت مضاعفی پیدا کرده است.

در جلسه ای که در همین پیوند و با عنوان نشست شهرداران آذربایجان‌شرقی در محل استانداری برگزار شد موضوع مالیات بر ارزش‌افزوده و سهم شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، خزانه و بهداشت و سلامت از مجموع مالیاتی که از این محل در استان جمع می‌شود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان‌شرقی گفت: مالیات بر ارزش افزوده در حال حاضر ۹ درصد است که از این رقم ۴ درصد سهم شهرداری‌ها، چهار درصد سهم امور مالیاتی و یک درصد سهم بخش سلامت و بهداشت است که سهم شهرداری‌ها براساس تعداد جمعیت، در بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و عشایر استان تقسیم و توزیع می شود.

عیسی اورج زاده ادامه داد: میزان رقم واریز شده به حساب شهرداری ها از این محل در سال ۱۴۰۰ حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و در سال گذشته ۲ هزار و ۲۷۳ میلیارد تومان بود که ارقام قابل توجهی است و شهرداران باید با اطلاع رسانی در این رابطه، مردم را در جریان مالیاتی که می پردازند و محل هزینه کرد این مبالغ، قرار دهند.

اورج زاده همچنین در مورد مالیات آلایندگی و سهم شهرهای متضرر در این زمینه، اظهار کرد: امور مالیاتی در این حوزه، به عنوان مجری عمل می کند و اگر محیط زیست واحدی را به عنوان آلاینده معرفی کند مالیات قانونی از آن واحد اخذ و بین شهرهای متضرر از این موضوع، توزیع می شود.

▪️با تحقق مالیات مس سونگون، سهم شهرداری‌ها افزایش می‌یابد

مدیرکل امور مالیاتی استان همچنین با بیان اینکه در ۳۰ سال گذشته ریالی از بابت مالیات شرکت مس سونگون آذربایجان “شمسا” عاید استان نشده بود، گفت: با تلاش ها و پیگیری هایی که در استان صورت گرفت تاکنون یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول و به حساب استان واریز شده است.

اورج زاده ادامه داد: پیگیر انتقال مابقی رقم مالیاتی این شرکت به استان هستیم و با تحقق این امر، علاوه بر افزایش سهم مالیاتی استان، سهم شهرداری ها نیز که ۵۰ درصد از مبلغ را شامل می شود افزایش می یابد.

وی همچنین در مورد انتقاد برخی شهرداری ها از نحوه تقسیم مالیات بر ارزش افزوده اظهار کرد: مالیات بر ارزش افزوده بر اساس سرشماری بین شهرها و روستاها توزیع می شود و با توجه به بروز نبودن اطلاعات و آمار، این انتقادها بجاست و پیشنهاد داده ایم که در تقسیم این نوع مالیات، علاوه بر تعداد جمعیت، وسعت منطقه و نواحی جمعیتی و همین طور درصد پیشرفت مناطق نیز مد نظر قرار گیرد.

وی خبر خوشی هم برای شهرداران حاضردر جلسه داشت و عنوان کرد: که اواخر سالجاری و ابتدای سال بعد، مبالغ خوبی از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها واریز خواهد شد.

▪️نتیجه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در شهرها و روستاها ملموس باشد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: قانونگذار قانون مالیات بر ارزش افزوده را برای کمک به شهرداری‌ها و جبران بخشی از هزینه ها تصویب و اجرایی کرده است از این رو نتیجه پرداخت این نوع مالیات از سوی مردم باید در شهرها و روستاها به چشم بیاید.

جبارعلی ذاکری ادامه داد: ماهانه ۲۷۰ میلیارد تومان به حساب شهرداری تبریز از این محل واریز می‌شود و دیگر شهرها نیز به نسبت جمعیت، از این مالیات سهم می‌برند و مردم باید بدانند که این پرداختی‌ها به شهرداری‌ها در کدام طرح و به چه میزان هزینه شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه از شهرداران خواست تا همکاری و تعامل خود با دستگاه های خدمات رسان را بیشتر کنند و با تسهیل امور و چشم پوشی از برخی دریافتی ها، زمینه را برای اجرای طرح های شبکه فاضلاب و تصفیه خانه فراهم کنند.

▪️سرانه بودجه شهرداری های آذربایجان شرقی در سالجاری هشت میلیون تومان است

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه به سرانه بودجه شهرداری و ضرورت افزایش آن در سال های بعدی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر سرانه بودجه شهرداری در استان به طور میانگین هشت میلیون تومان است در حالیکه ۲ سال قبل این رقم ۳.۲ میلیون و سال گذشته ۵.۹ میلیون تومان بود.

مرتضی موحدنیا ادامه داد: بالاترین رقم در سرانه بودجه شهرداری های استان با ۱۱ میلیون تومان متعلق به شهرداری تبریز است و شهرهای دیگر به نسبت جمعیت، رقم های متفاوتی دارند.

وی از شهرداران خواست تا بودجه بندی برای سال آینده، محدودیت ها را کنار بگذارند و میانگین سرانه بودجه را حداقل ۱۰ میلیون تومان در نظر بگیرند زیرا با کمتر از این رقم، تنها حقوق کارکنان پرداخت می شود و اعتباری برای اجرای طرح های عمرانی باقی نمی ماند.

آذربایجان شرقی با حدود چهار میلیون جمعیت دارای ۷۲ شهرداری و یکهزار و ۹۳۸ دهیاری است. قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۳۸۷ در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصویب و به مدت پنج سال به طور آزمایشی شد و از ابتدای سال ۱۳۹۳ میزان این نوع از مالیات در ایران از ۶ درصد به ۹ درصد تغییر کرد و از ۱۳ دی ۱۴۰۰ قانون دائمی آن به اجرا درآمد.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=9289

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.