به گزارش پایگاه خبری مساوات، دکتر محمدرضا میرزایی با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: از ۲۰ مهر طبق دستورالعملی که صادر شد در سراسر کشور شیر خشک معمولی نیز همانند شیر خشک رژیمی توسط داروخانهها ثبت میشود تا به این طریق جلوی قاچاق گرفته شود، این طرح برای ساماندهی شیر خشک و توزیع آن به دست مصرفکننده واقعی، به واسطه پرداخت سهم یارانه از طریق بیمه سلامت و بدون افزایش قیمت برای مصرفکننده از ابتدای آبان ۱۴۰۳ اجرایی شده است.
وی خاطر نشان کرد: با اجرای طرح ارائه شیر خشک با کدملی هر نوزاد، هم جلوی قاچاق گرفته میشود و هم اینکه هر بسته شیر خشک در سراسر کشور قابل پیگیری خواهد بود.
میرزایی درباره موارد مطرح شده در زمینه تاخیر در پرداخت هزینه شیرخشک به داروخانهها توسط سازمان بیمه سلامت افزود: بعد از انتقال ارز ترجیحی از مبدا واردات و تولیدکنندگان به مصرف کنندگان نهایی، موضوع ثبت و کنترل سهمیه شیرخشک یکی از مشکلات حوزه سلامت بود و سامانه تی تک سازمان غذا و دارو در این زمینه به تنهایی پاسخگو نبود؛ در نتیجه سامانه نسخه الکترونیک سازمان بیمه سلامت ایران در این زمینه همکاری و مساعدت نرم افزاری کرد که این همراهی همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر امکان ثبت و کنترل سهمیه شیر خشک در سامانه نسخه الکترونیک سازمان بیمه سلامت ایران و سامانه تی تک سازمان غذا و دارو فراهم است.
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجانشرقی بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ در پایان هر ماه، صورت حساب و عملکرد داروخانهها استخراج شده و به سازمان هدفمندی یارانهها جهت پرداخت هزینه شیرخشک ارسال میشد و بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳، این پرداختی باید توسط سازمان هدفمندی یارانهها به داروخانهها انجام میشد که بنا به اظهارات سازمان برنامه و بودجه، جهت افزایش رضایتمندی داروخانه ها و مصرف کنندگان شیر خشک در سال جاری نحوه پرداخت آن تغییر خواهد کرد.
میرزایی در پایان تاکید نمود: مادران به این نکته توجه کنند که مهمترین تغذیه برای نوزاد و کودکان شیر مادر است لذا مادرانی که سالم هستند تا جایی که امکان دارد کودک خود را با شیر مادر تغذیه کنند. لیست بیش از ۴۰۰ داروخانه عرضه کننده شیر خشک از طریق سامانه معاونت غذا و داروی استان به آدرس https://fdo.umsu.ac.ir در دسترس مردم قرار دارد.