• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
6
در نشست معاون استاندار آذربایجان‌شرقی بامدیران حوزه آب و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه مطرح شد؛

صرف ۲۱.۵ درصد اعتبارات استانی و ملی آذربایجان شرقی در حوزه آب/ نماز قضای بیست‌ساله تامین آب شرب تبریز

  • کد خبر : 9746
  • ۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۷
صرف ۲۱.۵ درصد اعتبارات استانی و ملی آذربایجان شرقی در حوزه آب/ نماز قضای بیست‌ساله تامین آب شرب تبریز
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: حدود ۲۱.۵ درصد اعتبارات استانی و ملی استان، در حوزه آب صرف می‌شود که نشان دهنده ظرفیت بالای این حوزه است.

به گزارش پایگاه خبری مساوات، جبارعلی ذاکری در نشست با مدیران حوزه آب و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه استان، اظهار کرد: در حوزه آب، کشاورزی و محیط زیست مجموعه مدیریتی سازمان‌های مربوطه از بدنه کارشناسی قوی برخوردار بوده و ظرفیت حوزه را برای پیشبرد اهداف استان بسیار ارتقاء داده‌اند.
وی افزود: حدود ۲۱.۵ درصد اعتبارات استانی و ملی استان در حوزه آب صرف می‌شود که نشان دهنده ظرفیت بالای این حوزه است.

وی با بیان اینکه حوزه آب استان با مشکلات اساسی مواجه است، بیان کرد: بحث انتقال آب ارس به تبریز از چندین سال پیش مطرح بوده و اگر به موقع به سرانجام می‌رسید در مقطع کنونی با مشکلات آبی تبریز، شبستر و دشت مرند مواجه نبودیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی تشریح کرد: اگر با همت دولت سیزدهم بتوانیم فاینانس پروژه انتقال آب ارس را تامین کنیم در عرض پنج سال پروژه به نتیجه می‌رسد، راهکارهای کوتاه مدت و مسکنی پاسخگو نیست.

وی اذعان کرد: تنش‌های آبی، معضلات جدیدی را در شهرهای هریس و بخشایش ایجاد کرده است.
این مسئول بر ضرورت توجه ویژه به مجتمع‌های آبرسانی، توسعه شبکه‌های فرعی و توسعه پایاب سدها با استفاده از توان مردمی و بخش خصوصی تاکید کرد.

▪️بررسی پروژه‌های آبی و مسائل بودجه‌ای و برنامه‌ریزی آب آذربایجان شرقی

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی با اشاره به سفر یک روز رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور به استان، هدف اصلی این سفر را بررسی پروژه‌های آبی و مسائل بودجه‌ای و برنامه‌ریزی آب استان اعلام کرد.

حیدر فتح‌زاده، اظهار کرد: امروز از پروژه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز بازدید کرده و به بررسی میزان پیشرفت، نیاز اعتباری لازم جهت تکمیل هرچه سریع‌تر پروژه پرداختیم.

وی افزود: امروز همچنین از سد پیغام چایی شهرستان کلیبر که جزو پروژه‌های شرکت آب منطقه‌ای استان است بازدید کردیم.

وی تشریح کرد: از مهم‌ترین پروژه‌هایی که امروز به همراه رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور دیدن کردیم سد قیزقلعه‌سی خداآفرین و بررسی نحوه آبگیری این سد بود.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی با اشاره به بازدید از مجتمع آبرسانی آزادگان ۲ و پروژه انتقال آب شرب به آبش احمد، مطرح کرد: هدف اصلی سفر رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه و در نهایت نشست امروز، بررسی پروژه‌های آبی و مسائل بودجه‌ای و برنامه‌ریزی آب استان است.

در این جلسه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان به طرح مسائلی چون وضعیت اعتباری سد پیغام چایی، ضرورت توجه به اسکان مردم در جانانلو و توسعه پایاب سدها در استان پرداخت.

یوسف غفارزاده تشریح کرد: امسال حدود یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی به پروژه‌های مرزی استان تزریق شده و دوهزار میلیارد تومان نیز به تدریج ضمن پیشرفت پروژه‌ها هزینه خواهد شد.

محمد خانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان نیز تاکید کرد: کمبود ناشی از عدم برداشت از سد نهند ۹۰۰ لیتر و کاهش دبی چاه‌های موجود ۳۰۰ لیتر در ثانیه است که در مجموع باعث ایجاد یک‌هزار و ۲۰۰لیتر در ثانبه کمبود منابع تامین شده است.

▪️درصد اعتبارات کشور صرف آب، کشاورزی و محیط زیست می‌شود

رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: در بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، حدود ۷۶هزار میلیارد تومان اعتبار برای بخش‌های آب، کشاورزی و محیط‌زیست در نظر گرفته شده است که در واقع ۲۰ درصد اعتبارات کشور صرف این امور می‌شود.

محمد ابراهیم نیا اظهار کرد: توسعه، به مفهوم تحول مستمر و دینامیک است که حاصل آن باید رفاه و رضایت باشد و تنها در صورتی اتفاق می‌افتد که مردم احساس رضایتمندی و شرافتمندی داشته باشند.

وی اعلام کرد: استجازه مقام معظم رهبری را اخذ کرده‌ایم که رقم مناسبی از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار امور آب و کشاورزی قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۲ حدود ۷۶هزار میلیارد تومان اعتبار آب، کشاورزی و محیط زیست است و در واقع ۲۰درصد اعتبارات کشور صرف این امور می‌شود که باید تاثیرات خود را در تحرک اقتصاد ملی نشان دهد.

رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور در عین حال خاطرنشان کرد: در بخش آب کشور به میزان ۹۰۰هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام وجود دارد و این درحالی است که کل اعتبار درج شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۴هزار میلیارد تومان است که با این اوصاف چاره‌ای نیست جز اینکه به سمت اولویت‌بندی پروژه‌ها برویم.

وی ابراز کرد: برای مجتمع‌های آبرسانی روستایی ۶هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان از محل محرومیت‌زدایی ابلاغ اعتبار شده و تزریق اعتباری مناسبی به این مجتمع‌ها صورت خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم دو سنجه برای آب کشاورزی لحاظ شده است، افزود: باید برداشت آب کشاورزی از ۸۳میلیارد متر مکعب در سال اول برنامه را به ۶۵ میلیارد متر مکعب در سال آخر برنامه کاهش دهیم و در ۹۰ درصد هفت قلم محصول اساسی به خودکفایی برسیم که تحقق این اهداف نیازمند همت و عزم جدی ملی است.

ابراهیم نیا در ادامه صحبت‌های خود مسئله تامین آب شرب تبریز را نماز قضای ۲۰ ساله خواند و تشریح کرد: از دهه ۸۰ بحث انتقال آب ارس به تبریز مطرح بوده که هیچ‌گاه به سرانجام نرسیده است اما در شرایط کنونی بحران آب تبریز، هر چه سریع‌تر باید انتقال آب ارس صورت گیرد.

وی احداث سدهای خداآفرین و قیزقلعه سی با بالاترین کیفیت در نقطه صفر مرزی را نماد غرور ملی دانست و بر ضرورت رسیدگی سریع به موضوع آلودگی رودخانه ارس، سلامت محصولات تولیدی حاشیه این رودخانه و توانمندسازی جمعیت ساکن در منطقه تاکید کرد.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=9746

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.