• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
3
یادداشت/

ضرورت حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در کشاورزی آذربایجان‌شرقی

  • کد خبر : 2982
  • ۰۵ تیر ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۲
ضرورت حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در کشاورزی آذربایجان‌شرقی
فرآوری محصولات کشاورزی استان نیازمند بهره گیری از دانش روز برای افزایش بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده برای این محصولات است و این تنها با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان محقق خواهد شد.

مساوات- طاهر خیری: طی سال گذشته حدود ۳۰۷ میلیون دلار محصولات کشاورزی از آذربایجان‌شرقی صادر شده است که ۲۲ درصد از سهم کل صادرات استان را شامل می شود. محصولات گلخانه‌ای، گل و گیاه، خشکبار و محصولات لبنی از عمده اقلامی هستند که غالبا به کشورهای همسایه از جمله عراق، آذربایجان، ارمنستان، افغانستان، امارات، ترکیه و روسیه صادر شده اند.

واقعیت این است که تمرکز بر صادرات محصولات کشاورزی خام در سال‌های گذشته رویکردی اشتباه بوده و درآمد آنچنانی برای استان نداشته است. این نگاه سنتی از طرف مسئولان و کشاورزان باید تغییر یابد و صادرات متکی بر کشاورزی دانش بنیان باشد.

وقت آن فرا رسیده است که به حضور کمرنگ شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی استان پایان داده شود و مسئولان امر با ایجاد مشوق‌هایی برای افراد و شرکت‌های فعال در این عرصه فرصت عرض اندام بدهند.

بخش کشاورزی از بخش‌های مهم اقتصادی استان است که باید به سمت دانش بنیان شدن خیز بردارد. به نظر می‌رسد زمینه حضور فعالانه شرکت های دانش بنیان باید بیش از پیش فراهم شود. این امر با اعطای وام های کم‌بهره به این شرکت ها و برگزاری دوره های آموزشی برای علاقمندان فعالیت در کشاورزی دانش بنیان و سیاست های تشویقی دولت از این شرکت ها میسر می شود.

بی گمان حضور و ایفای نقش فعال شرکت های دانش بنیان در کشاورزی استان به افزایش بهره وری و فرآوری محصولات کشاورزی به جای خام فروشی منجر خواهد شد و صادرات افزایش خواهد یافت و فرصت شغلی بیشتر برای جوانان تحصیل کرده مهیا خواهد شد.

فرآوری محصولات کشاورزی استان نیازمند بهره گیری از دانش روز برای افزایش بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده برای این محصولات است و این تنها با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان محقق خواهد شد.

البته هدف اصلی از صادرات محصولات کشاورزی استان باید محصولات فرآوری شده توام با بسته بندی مناسب باشد که توفیق در این زمینه نیازمند اتخاذ رویکرد حمایت گرایانه از طرف بخش بانکی، گمرک و در یک کلام دولت است.

شرکت های دانش بنیان توان ورود و نقش افرینی در کشاورزی استان را دارند. این شرکت ها می توانند در تولید سموم، ماشین آلات کشاورزی، آبیاری نوین، کشت گلخانه ای فعالیت کرده و به کشاورزان خدمات ارائه دهند. کاهش هزینه ها، کاهش مصرف منابع، ارتقای کیفیت محصولات، ایجاد ارزش فزوده و اشتغال زایی از ثمرات حضور شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی استان خواهد بود.

تغییر الگوی کشت به منظور تولید محصولات با کیفیت موضوعی است که باید هر چه زودتر در استان رنگ واقعیت به خود بگیرد. این امر می تواند با به کارگیری دانش نوین و استفاده از فنآوری در کشاورزی استان عملیاتی شود.

از طرف دیگر افزایش جمعیت و نیاز مردم به فرآورده های غذایی باعث شده است خودکفایی در تولید محصولات مهم کشاورزی و امنیت غذایی مردم اهمیت بیشتری یابد. شرکت های دانش بنیان با استفاده از فنآوری نوین می توانند نقش محوری در تولید محصولات کشاورزی داشته باشند.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=2982

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.