• امروز : پنج شنبه - ۱۴ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 5 - شوال - 1446
  • برابر با : Thursday - 3 April - 2025
0
یادداشت/

فروش خانه استاد «کریمی مراغه‌ای»؛ بی‌اعتنایی به میراث ادبی مراغه

  • کد خبر : 17403
  • ۰۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۷
فروش خانه استاد «کریمی مراغه‌ای»؛ بی‌اعتنایی به میراث ادبی مراغه
فروش منزل استاد کریمی مراغه‌ای، یکی از بزرگان شعر طنز ترکی آذربایجانی، شاعری بلندآوازه در ایران و آذربایجان میراث ادبی و فرهنگی شهر مراغه را از بین می‌برد.

مساوات-علی شهودی: فروش منزل استاد کریمی مراغه‌ای، یکی از بزرگان شعر طنز ترکی آذربایجانی، شاعری بلندآوازه در ایران و آذربایجان و همچنین ستاینده اهل بیت علیهم‌السلام، اقدامی است که نه تنها میراث ادبی و فرهنگی شهر مراغه را از بین می‌برد، بلکه فرصتی طلایی برای ایجاد یک مرکز فرهنگی و موزه‌ای فاخر را از دست می‌دهد. این خانه می‌توانست نمادی زنده از تلاش‌های هنری و معنوی این استاد برجسته و مکانی برای پژوهش و گرامیداشت آثار ارزشمند او باشد.

چنین اقدامی، نه تنها بیانگر بی‌توجهی به ارزش‌های ادبی و تاریخی است، بلکه همچنین از دست رفتن هویت فرهنگی و اجتماعی شهر مراغه را رقم می‌زند. تبدیل این مکان به یک موزه اختصاصی برای نمایش آثار ادبی و اشعار استاد کریمی مراغه‌ای می‌توانست به ایجاد فرصتی منحصربه‌فرد برای آشنایی نسل‌های آینده با فرهنگ، ادبیات و تاریخ غنی منطقه کمک کند و همچنین گردشگران و علاقه‌مندان به شعر و ادبیات را به سوی مراغه جذب نماید.

مسؤولان و جامعه باید درک کنند که میراث ادبی و فرهنگی صرفاً بخش‌هایی از تاریخ گذشته نیستند، بلکه پلی به سوی آینده‌ای پربارتر هستند. حفظ منزل این استاد برجسته نه تنها اقدامی ضروری برای پاسداری از میراث فرهنگی است، بلکه بیانیه‌ای است برای تکریم هنر، ادب و تاریخ.

استاد میرزاحسین کریمی مراغه‌ای در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۱۰ در روستای روشت مراغه و در خانواده ای متدین و معتقد به اصول و احکام شیعه چشم به جهان گشود.استاد شاعر و انسانی آزاده بودند و وطن را حتی بیشتر از جان خویش دوست داشته اند استاد روحیه ای شوخ و نگاهی طناز و انتقادی به جامعه و مشکلات پیرامونش داشته اند، استاد درسال ۱۳۳۸ و در سن ۲۸ سالگی اولین جلد کتاب خود به نام رنگارنگ را در قطع جیبی و سیصد صفحه به چاپ رساندند.

استاد کریمی مراغه‌ای ادامه‌دهندهٔ سبک سنّتی و کلاسیک شعر بود و غالباً در اشعار طنز خود رسم و رسوم زمان خود را به باد انتقاد گرفته است. اکثر اشعار او هرچند به ترکی آذربایجانی سروده شده‌اند ولی به علت مقید بودن به سبک قدیم و اوزان شعری با تعبیرات و اصطلاحات عربی و فارسی بسیاری آمیختگی دارند. یکی از ادبای جمهوری آذربایجان پایان نامهٔ دکتری خود را چند سال پیش به بررسی اشعار او اختصاص داده است.

استاد کریمی مراغه‌ای با اینکه طنز پرداز بود ولی از شاعران اهل بیت نیز بود و کتابهای نوحه ای هم دارد مجموعه‌های طنز او در شانزده جلد و با عنوان رنگارنگ چاپ شده است. کتاب ارج نامه استاد میرزا حسین کریمی مراغه ای در سال ۱۳۹۵ ه.ش نوشته محمد حسین قابل نژاد سر در ورودی در شهر مراغه رونمایی شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره استاد کریمی فرموده‌اند: استاد کریمی مراغه‌ای در جای جای اشعار طنز خود، مواد مخدر و آلودگی جوانان را که سوغات دولت‌های جهان خوار برای کشورمان بوده، به باد انتقاد گرفته و به بی‌تحرکی ملت و دولت حاکم رژیم گذشته اشاراتی بس آگاهانه کرده است. در هر ورقی از «رنگارنگ» استاد کریمی، مطلبی تازه و فکری بکر به چشم می‌خورد.استاد کریمی مراغه‌ای در مورخه بیستم بهمن ۱۴۰۱ به دلیل کهولت سن و بیماری، چشم از جهان فرو بست،او در طول عمر ۹۲ سال خود، حدود ۳۵۰ هزار بیت شعر سروده است.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=17403

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آذربایجان آذربایجان شرقی آذربایجان‌شرقی آموزش و پرورش ارمنستان استاندار آذربایجان‌شرقی استانداری آذربایجان‌شرقی اهر باشگاه تراکتور باشگاه مس سونگون تبریز تراکتور جمهوری آذربایجان جهادکشاورزی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریاچه اورمیه سازمان سیما منظر سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی شرکت مس سونگون آذربایجان شرکت گاز آذربایجان‌شرقی شهردار تبریز شهرداری تبریز شهرداری مرکزی تبریز شهرداری منطقه ۲ تبریز شهرداری منطقه ۵ شهرداری منطقه ۸ شهرداری منطقه ۸ تبریز صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان‌شرقی مترو تبریز مجتمع مس سونگون محیط زیست مسعود پزشکیان منطقه آزاد ارس میراث فرهنگی میراث فرهنگی و گردشگری نماینده ورزقان و خاروانا هواشناسی ورزش ورزقان پایگاه خبری مساوات کمیسیون صنایع و معادن مجلس گردشگری