به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از آذرانجمن، محمد امیدفر در خصوص علت کم شدن بارندگی در منطقه آذربایجان عنوان کرد: وضعیت بارندگی در شمالغرب کشور خصوصا در منطقه آذربایجان به صورت نگران کننده ای بسیار کم شده است، که دو علت عمده باعث کم شدن بارندگی در این استانها میباشد.
وی افزود: یکی از عمده ترین علتها، تغییرات اقلیمی در سطح جهانی میباشد که قابل برگشت نبوده و در کل دنیا در حال اتفاق افتادن است. زیرا با گسترش شهرنشینی و از بین رفت جنگلها و… این وضعیت موجب کاهش کیفیت هوا در شهرها و تغییرات آب و هوایی میگردد.
امیدفر ادامه داد: تغییرات در فراوانی و شدت خشکسالی همراه با تغییر اقلیم، تأثیر قابل توجهی بر منابع آب و محیط زیست دارد که به نوبه خود در کشاورزی، جامعه و اقتصاد منعکس می شود. در ۲ سال اخیر کشور ایران و به خصوص منطقه شمال غرب کشور با خشکسالی روبه رو شده است و نمیتوان بطور دقیق پیش بینی کرد که تا چه زمانی این خشکسالی ادامه خواهد داشت اما ممکن است یک دوره ۲ الی ۵ ساله بارشها زیر نرمال بوده و دوره خشکسالی را در کشور ایجاد کند.
رئیس گروه پیشبینی اداره کل هواشناسی استان در خصوص برخی تصاویر منتشر شده از شکوفه زدن گل های بهاری و سبز شدن زمین های کشاورزی در شهرهای آذربایجان در فصل سرد زمستانی بیان کرد: انتظار میرفت؛ مانند هر سال در دی ماه امسال نیز، پوشش برفی و یخی زمینهای کشاورزی را در بر گیرد؛ اما محقق نشدن این امر، باعث گسترش آفت های کشاورزی و همچنین شکوفه زدن زودهنگام درختان شده است که طبیعتاً تهدیدی برای سلامت درختان و محصولات کشاورزی و باغی تلقی میشود.
وی اضافه کرد: زمستان هر سال زمان آب گیری سدهاست، امسال به دلیل نبود بارشها و عدم نفوذ برفهای آب شده بر زیر زمین، سطح آبهای زیر زمینی کاهش یافته است؛ که در نتیجه استفاده بدون اضافه شدن آب اضافی به سد ها ممکن است در آینده نزدیک ما با کم آبی روبه رو شویم.
وی براساس آخرین پیشبینی نقشههای پیشیابی هواشناسی و تصاویر ماهوارهای استان تا پایان امسال اظهار کرد: براساس آخرین نقشه های پیشیابی هواشناسی استان متأسفانه در دی ماه امسال بارش ها زیر نرمال پیش بینی شده است اما احتمال میرود که از ۱۵ بهمن به بعد بارشهای فصلی شروع شده و به حد نرمال خود برسند.
وی با بیان اینکه انتظار ما از شهروندان و کشاورزان صرفه جویی حداکثری از آب هاست خاطرنشان کرد: اگر شهروندان و کشاورزان ما در صرفه جویی حداکثری آب همکاری داشته باشند، در این صورت با افزایش سطح آب های زیر زمینی و مدیریت صحیح منابع آبی، میتوانیم از بحران کم آبی و دوره ۵ ساله خشکسالی در کشور عبور کنیم.