به گزارش پایگاه خبری مساوات، ثریا یکی از دختران قوی است که معلولیت را کنار زده و مشغول به کار و تلاش شده است. با او که حرف میزنم محکم دستهایم را گرفته و به صحبتهای خود ادامه میدهد، او میگوید: در این تولیدی وظیفهاش این است که فیلترهای تولید شده را داخل بسته قرار دهد.
او ادامه میدهد: دوستهای زیادی دارم هر روز اینجا به همهی ما خوش میگذرد هر وقت بخواهیم کار میکنیم و هر وقت هم بخواهیم استراحت میکنیم.
چون گفته بود سرم درد میکند اذیتش نکردم اما وقتی داشتم خداحافظی میکردم محکم در آغوش گرفته و من را راهی میکند.
در عجبم او بیشتر از یک انسان عادی ابراز محبت میکند دلی دارد مثل اقیانوس که موجهای آن عشق و علاقهای است که به مردم انتقال میدهد معلوم بود مثل نامش نور رفیعی در قلبش رسوخ کرده است.
۷۰ مددجوی زن در مرکز جامع توانبخشی فاطمه الزهرا(س) تبریز مشغول فعالیت هستند
زهرا پورفرج مدیر و موسس مرکز جامع توانبخشی فاطمه الزهرا(س) تبریز نیز در ادامه میگوید: این مرکز از سال ۱۳۸۸ شروع به کار کرده که اوایل در زمینه خیاطی فعالیت داشت و بعد از آشنایی با فیلتر هوای خودرو تصمیم بر این شد که این کار زمینه بیشتری برای افراد دارای معلولیت فراهم میکند و میتوانند راحتتر مشغول فعالیت باشند.
او میافزاید: ۷۰ مددجو شامل بیماران روانی، معلولین ذهنی، جسمی و حرکتی در این مرکز کار میکنند که علاوه بر انجام کار از خدمات روانشناسی، مشاوره با خانواده، کاردرمانگری، ورزشی و هنری توسط مربیان بهره مند میشوند.
او با بیان اینکه ما ضمن پذیرش محدودیت این معلولین تمام توجه و انرژی خود را بر روی توانمندی آنها میگذاریم، ادامه میدهد: هدف ما بهبود شرایط زندگی این معلولین است.
پورفرج خاطرنشان میکند: بر اساس توانمندی این مددجویان مبالغی پرداخت میشود و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند.
۱۵ نوع فیلتر هوای خودرو تولید میشود
او با بیان اینکه خوشبختانه به استاندارد تولید ۱۵ نوع فیلتر هوای خودرو رسیدهایم، میافزاید: فیلتر هوا در این کارگاه تولید شده و به بازار ارائه میشود.
مدیر و موسس مرکز جامع توانبخشی فاطمه الزهرا(س) تبریز میگوید: در این کارگاه مواد مصرفی خودرو اعم از شیشه شور و آب رادیاتور نیز تولید میشود که کیفیت محصولات قابل رقابت با بازار است.
او با بیان اینکه ما در عرضه محصولات مشکل داریم، خاطرنشان میکند: تقاضا برای تولید بیشتر است اما توانایی آن حجم از تولید را نداریم.
او ادامه میدهد: این تعداد مددجو به اندازه هفت کارگر عادی کار میکنند که تا ساعت یک ظهر مشغول هستند.
پورفرج با بیان اینکه این مجموعه بیشتر از اینکه شغل ثابت باشد هدف این است که برای لحظهای خانواده احساس آرامش کرده و این افراد عزت نفس پیدا کنند، میگوید: هر روز ۵۰۰ فیلتر تولید میشود، اکثر مشتریها عمده خریداری کرده و در سطح شهر پخش میکنند.
او میافزاید: سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیون تسهیلات از بهزیستی در قبال سه نفر از زنان سرپرست خانواده دریافت شده است و هر ماه به ازای هر معلول به ما رایانه پرداخت میشود که برای مربی، فضا و… هزینه میشود
او ادامه میدهد: از دکتر فاتحی فر رئیس دانشگاه سهند تشکر میکنم که این فضا را با مبلغ بسیار ناچیز در اختیار ما گذاشتهاند.
وی با بیان اینکه ایاب و ذهاب توانخواهان با سرویس انجام میشود، گفت: بر اساس توانایی این معلولین حقوق حداقل ۴۰۰ هزار تومانی و حداکثر به اندازه قانون کار پرداخت میشود.
وقتی معلولیت محدودیت نیست…
خانوادهای که مسیر زندگیشان با یک اتفاق عوض شد
آقای موسوی یکی از معلولانی است که در کارگاه نجاری خود دچار ضایعه نخاعی شده و این حادثه مسیر زندگی او را به کل عوض کرده است، ظاهر او کاملا آرام و مهربان است وقتی که با او هم کلام شدم به این موضوع پی بردم که چقدر یک انسان میتواند دل بزرگی داشته باشد. او تنها با یک اهرم چرخ خیاطی تلاش کرده و کارگاهی راه اندازی کرده که چند نفر نیز در آن مشغول هستند.
او میگوید: در سال ۱۳۷۹ این حادثه برایم اتفاق افتاد و از سال ۱۳۸۳ در زمینه تولید لباس مردانه و زنانه فعالیت میکنم.
او میافزاید: اوایل کار مجموعه با دو نفر اداره میشد که اکنون شش نفر در کارگاه کار میکنند و کار برای منزل هم داده میشود.
موسوی با بیان اینکه فروشگاه تک فروشی هم داریم اما بیشتر عمده فروش هستیم، میگوید: نفراتی که در اینجا کار میکنند افراد عادی بوده و جزو خانوادهام هستند.
او ادامه میدهد: مشکل عمده ما مواد اولیه و سرمایه در گردش است بازار کار داریم اما به اندازه تقاضا توان تولید نداریم و لباسهای تولیدی به شهرهای همجوار جلفا، مشکین، اردبیل، مراغه و … ارسال میشود.