• امروز : پنج شنبه - ۲۸ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 19 - شوال - 1446
  • برابر با : Thursday - 17 April - 2025
0
سرپرست حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی:

پرورش آرتمیا در بندر رحمانلو جان دوباره به دریاچه اورمیه می‌دهد

  • کد خبر : 17685
  • ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲
پرورش آرتمیا در بندر رحمانلو جان دوباره به دریاچه اورمیه می‌دهد
سرپرست حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، طرح پرورش آرتیمیا در بندر رحمانلوی دریاچه اورمیه را راهی برای حفاظت از این گونه مهم و احیای بخشی از دریاچه عنوان کرد.

به گزارش پایگاه خبری مساوات، محمد حسین حسن زاده اظهار کرد: طرح بزرگترین مرکز پرورش آرتمیا و جلبک کشور با وسعت ۵۷ هکتار در بندر رحمانلوی دریاچه اورمیه توسط بخش خصوصی اجرا شده و طرح بسیار موفقی است که به طور رسمی در ماه‌های آینده افتتاح می‌شود.
وی افزود: بر اساس این طرح، چند هکتار از اراضی داخل دریاچه اورمیه از محل خروجی فاضلاب شهر عجب شیر آبگیری شده و زیر نظر پروفسور «ناصر آق»، متخصص پژوهشکده آرتمیای کشور درحال اجرا است.
حسن زاده با بیان اینکه این طرح در منطقه حنوبی دریاچه اجرایی شده است، گفت: رسوبات نمکی، سطح دریاچه اورمیه را پوشش می‌دهد و در حالی که حل شدن آن غیرقابل انجام و یا سخت است با اجرای این طرح، فاز به فاز از منطقه ساحلی تا مرکز منجر به احیای دریاچه خواهد شد.
وی اظهار کرد: افتتاح رسمی این طرح از نظر پرورش ماهی و گردشگری کاربرد داشته و در فاز کوچکی که تا امروز به صورت ازمایشی اجرا شده است، سرزندگی را به دریاچه بازگردانده و حتی باعث حضور پرندگان شده است.
وی با بیان اینکه در قسمتی از این طرح، پرورش جلبک های سبز به عنوان نیاز غذایی آرتمیا درحال انجام است، افزود: می‌توانیم در مراحل بعدی میزان سطح زیر پوشش اجرای این طرح را ارتقا دهیم.
سرپرست حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: زیرساخت های برق، گاز و آب شرب در این منطقه از سال های گذشته مهیا بوده و عواید و مباحث اقتصادی برای سرمایه گذار این طرح لحاظ شده است.
وی تاکید کرد: این طرح یک کار علمی زیر نظر یکی از متخصصان اجرایی شده و ریشه علمی، اجرایی و الگوپذیری دارد.
وی ادامه داد: سرمایه گذار این طرح در سال های گذشته و پیش از خشکی دریاچه نیز در این منطقه فعال بوده اما مدتی به خاطر شرایط خشکی فعالیت خود را متوقف کرده و اکنون با رویکرد جدید و نگاه نو به دنبال اجرای طرح است.
به گزارش ایرنا، این طرح تولیدی و تحقیقاتی با پشتیبانی علمی دانشگاه اورمیه و مدیریت شیلات آذربایجان‌شرقی به سرپرستی پروفسور «ناصر آق» به مرحله اجرا گذاشته شده و هدف از اجرای آن حفظ ذخایر ژنتیکی آرتمیای دریاچه و تولید آن است.
این مزرعه جلبک و آرتمیا با ۵۸ هکتار مساحت در بندر «رحمانلو» شهرستان عجب‌شیر واقع شده است.
خرداد سال ۱۴۰۲ بزرگترین مزرعه جلبک و آرتمیای کشور با ۵۸ هکتار مساحت در بندر «رحمانلو»ی شهرستان عجب‌شیر و در سواحل شرقی دریاچه اورمیه آبگیری شد.
آرتمیا سرشار از ذخایر غذایی ارزشمند برای اکثر آبزیان بوده و در تغذیه انواع مختلف آبزیان از جمله ماهی و میگو از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است.
سویه‌های مختلف آرتمیا در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران، کانادا، قزاقستان، چین، اروپا، انگلستان‌و آمریکا وجود دارد که گونه ایرانی آن تحت عنوان آرتمیا ارومیانا یکی از مرغوب‌ترین گونه‌های آرتمیا در جهان محسوب می‌شود.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=17685

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آذربایجان آذربایجان شرقی آذربایجان‌شرقی آموزش و پرورش ارمنستان استاندار آذربایجان‌شرقی استانداری آذربایجان‌شرقی اهر باشگاه تراکتور باشگاه مس سونگون تبریز تراکتور جمهوری آذربایجان جهادکشاورزی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریاچه اورمیه سازمان سیما منظر سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی شرکت مس سونگون آذربایجان شرکت گاز آذربایجان‌شرقی شهردار تبریز شهرداری تبریز شهرداری مرکزی تبریز شهرداری منطقه ۲ تبریز شهرداری منطقه ۵ شهرداری منطقه ۸ شهرداری منطقه ۸ تبریز صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان‌شرقی مترو تبریز مجتمع مس سونگون محیط زیست مسعود پزشکیان منطقه آزاد ارس میراث فرهنگی میراث فرهنگی و گردشگری نماینده ورزقان و خاروانا هواشناسی ورزش ورزقان پایگاه خبری مساوات کمیسیون صنایع و معادن مجلس گردشگری