به گزارش پایگاه خبری مساوات، یوسف غفارزاده با اعلام مطلب فوق اظهار کرد: تراز سطح آب دریاچه اورمیه در سال آبی جاری یکهزار و ۲۷۰ متر و ۷۸ سانتیمتر است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۱ سانتیمتر و در مقایسه با متوسط درازمدت، ۷۲.۳ متر از نظر ارتفاعی کاهش نشان می دهد.
وی افزود: وسعت دریاچه در تراز یاد شده حدود ۲هزار و ۴۹۵ کیلومتر و ۷۲ سانتی متر است که نسبت به مشابه سال قبل حدود یکهزار و ۳۰ کیلومترمربع و ۷۴ سانتی متر بوده که در مقایسه با متوسط درازمدت بیش از ۲هزار و ۱۹۸ کیلومتر مربع کاهش دارد.
بر اساس این گزارش، کاهش بارش ها طی ۲ سال اخیر بویژه بارش برف در سال گذشته، عاملی بر کاهش تراز دریاچه اورمیه به شمار می رود.
با اجرای طرحهای انتقال آب حوضه به حوضه، احتمال افزایش تراز دریاچه اورمیه در ماه های آتی بسیار زیاد است.
دریاچه اورمیه یکی از مهمترین و ارزشمندترین زیست بومهای آبی در شمالغرب ایران است که ۵۵۰ گونه گیاهی یک ساله و چند ساله در ناحیه اکولوژیک آن شناسایی شده و پوشش گیاهی بیشتر این منطقه شامل گونههای شورپسند، خشکی دوست و آبزی است.
این دریاچه به دلیل برخورداری از ویژگیهای طبیعی و اکولوژیکی منحصر به فرد از سال ۱۳۴۶ به عنوان پارک ملی و به همراه جزایر کبودان و قویونداغی جزو مناطق حفاظت شده اعلام شد.
دریاچه اورمیه در سال ۱۳۵۴ به عنوان سایت رامسر (تالاب بین المللی) ثبت و در سال ۱۳۵۶ از سوی یونسکو جزو مناطق حفاظت شده نیز اعلام شد.
حوضه آبریز این دریاچه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است.