به گزارش پایگاه خبری مساوات، مسعود جعفرنژاد در حاشیه بازدید از مزارع کشت زعفران در شهر «بناب جدید» شهرستان مرند در گفت و گو با خبرنگاران افزود: به طور متوسط از هر هکتار اراضی زیرکشت استان حدود هفت کیلوگرم محصول زعفران برداشت می شود.
وی با بیان اینکه شهرستان های مرند، میانه، اهر و آذرشهر بیشترین سطح زیرکشت زعفران را در استان به خود اختصاص داده اند، اظهار کرد: شهرستان مرند با ۲۶۳ هکتار سطح زیرکشت و تولید یک هزار و ۹۰۰ کیلوگرم زعفران در سال، رتبه اول استان را کسب کرده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به درآمدزایی خوب کشت زعفران، گفت: قیمت هر کیلوگرم گل تر زعفران بین ۱۸ تا ۲۲ میلیون ریال و قیمت عمده هر کیلوگرم زعفران خشک نیز یک میلیارد و ۷۰۰ تا ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تخمین زده می شود.
جعفرنژاد، با بیان اینکه سطح زیرکشت زعفران در کشور حدود ۱۲۷ هزار هکتار است، ادامه داد: آذربایجان شرقی با سه دهم درصد از سطح زیرکشت کشور، رتبه دوازدهم را به خود اختصاص داده است.
وی یادآور شد: پیازهای مورد نیاز برای توسعه زعفران در استان، از استان های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی و شهر بناب مرند تامین می شود و میزان مصرف پیازچه زعفران نیز هفت تا ۱۰ تن در هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: امسال قیمت یک کیلوگرم پیازچه زعفران به طور متوسط یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال بوده که هزینه تامین پیازچه زعفران در هر هکتار به طور متوسط به هشت میلیون و ۴۰۰ هزار ریال می رسد، بنابراین حمایت دولت از تولیدکنندگان زعفران ضروری است.
جعفرنژاد، افزود: نیاز آبی زعفران حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار است که آبیاری آن معمولا در فصل پاییز و زمستان که سایر محصولات باغی و زراعی نیاز به آبیاری ندارند، انجام می شود.





















