به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از آذرقلم، یعقوب هوشیار در عین حال خواستار همراهی شهروندان و اصحاب رسانه جهت حذف روش سنتی نمک پاشی و اجرای طرح محلولپاشی معابر در زمستان سال جاری شده است. آیا به راستی میتوان به جای استفاده از نمک جامد، امسال از شیوههای بهتری برای حل مشکل یخبندان معابر استفاده کرد؟
هوشیار اظهار کرده: شهرداری تبریز در راستای حفاظت از محیط زیست، برای نخستین بار از سال جاری با حذف نمکپاشیهای زمستانه و اجرای شیوه نوین محلولپاشی نسبت به یخزدائی معابر در زمستان اقدام خواهد کرد.
طبق اعلام نظر کارشناسان شهرداری، زمستان سال گذشته ۵۰ هزار تن نمک در سطح شهر پخش شد!به عبارت دیگر این میزان نمک معادل ۵۰ میلیون کیلوگرم بوده و با احتساب جمعیت دو میلیونی برای شهر تبریز سهم هر شهروند تبریزی ۲۵ کیلوگرم نمک بوده است!
کارشناسان معتقدند: آسیبهای ناشی از نمک پاشی در حوزههای مختلف اعم از تخریب آسفالت، آسیب رساندن به فضای سبز، نفوذ به آبهای زیرزمینی و همچنین ایجاد مشکلات ریوی و تنفسی برای شهروندان نمود پیدا کرده و سالها در سطح شهر باقی میماند.
با این وتوضیح، شهردار تبریز حذف نمکپاشی را اقدامی در راستای حفظ منابع شهری و چشماندازی برای آینده توصیف کرده و می گوید: محلولهای دوستدار محیطزیست در مناطق دهگانه تولید و استفاده خواهد شد که با استفاده از نظرات متخصصان و اساتید دانشگاه و استفاده از شیوههای علمی و دوستدار محیطزیست تولید شده و تا ۳۰ درجه زیر صفر مقاومت خواهد داشت.
اکنون این سوال مطرح است که مدیریت شهری تبریز تا چه اندازه موفق خواهد شد در برابر فشارها و سفارشهای فوریتی! که از سوی برخی مراجع و شخصیت های حقیقی و حقوقی در مواقع بارش های جزئی و کلی برف در سطح شهر می شود مقاومت خواهد کرد.
تجربه نشان داده است که با نشستن اولین دانههای برف بر روی معابر، زنگ خدمات شهری و فوریت های شهری و حتی گوشیهای تلفن همراه مسئولان شهری از جا کنده می شود و همه شهروندان و بسیاری از مدیران استانی اصرار دارند که حتما و به صورت فوری نسبت به نمکپاشی اقدام شود تا جلوی یخبندان گرفته شود. با این وجود و برغم وعدههای داده شده در سالهای گذشته، مدیریت شهری در برابر این سفارشها و تلفن ها اغلب کوتاه آمده و میدان را به نفع برف و نمک خالی کرده است.
هوشیار اما امسال هوشمندانه میخواهد جلوی این خواستههای ضد زیستمحیطی بایستد. حال باید منتظر ماند و دید که او چند مرده حلاج است. زمستان خواهد رفت و روسیاهی به ذغال خواهد ماند!