به گزارش پایگاه خبری مساوات، مالک رحمتی دیروز در جلسه نظارت ستادی بر شرکت های آب منطقه ای و آب و فاضلاب استان با بیان اینکه تحقق هرگونه توسعه، تابعی از وجود آب است، افزود: در سال های گذشته غفلت هایی در حوزه مدیریت آب شده که اگر جبران شود، به تنش آب نمی خوریم.
وی با اشاره به اینکه مسوولیت مدیریت آب، محدود به وزارت نیرو نیست، بلکه تلاش برای تحقق آن وظیفه ای همگانی است، اضافه کرد: کشت های ما استاندارد نیست و هنوز غرقابی آبیاری می کنیم، در حالی که اگر تنها پنج درصد مصرف آب در برنامه هفتم را محقق کنیم، بخش مهمی از ناترازی آبی ما برطرف می شود.
وی با تاکید بر اینکه در صنعت نیز بازچرخانی باید اصل اساسی در مصرف آب باشد، ادامه داد: مدیریت مصرف آب، امری چند ساحتی است که باید با رویکرد علمی همراه باشد.
رحمتی تاکید کرد: بخش های مختلف جامعه از کشاورزی گرفته تا صنعت و مردم باید در مدیریت منابع آب دخیل باشند و خودشان را مسوول بدانند.
وی تشریح کرد: باید صنایعی را که انرژی بر هستند، با استفاده از علم و فناوری و کار فرهنگی مدیریت کنیم و در همین راستا مقابله با برداشتهای غیرمجاز که هزینه تامین آب را به شدت بالا میبرد و ضربات سنگینی به بخش آب شرب میزند، باید مد نظر قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه باید تسریع در تکمیل تصفیه خانه ها در اولویت باشد، گفت: احیای دریاچه اورمیه به عنوان یک عمل اجرایی و نه یک برنامه در این دولت مطرح است.
استاندار آدربایجان شرقی با بیان اینکه خشک شدن این دریاچه در یک نظام تدریجی اتفاق افتاده و احیای آن هم حتما به شکل تدریجی میسر است، افزود: ما نسبت به نسل آینده و محیط زیست مسوولیت داریم و احیای دریاچه باید مورد توجه جدی باشد.
وی یادآوری کرد: یک روستایی همه چیزش منوط به آب است و به همین دلیل آبرسانی روستایی استان باید در اولویت برنامه های آب و فاضلاب و آب منطقه ای قرار گیرد.
وی با تشکر از خیرین آب بر لزوم قدردانی آنان و معرفی شان به عنوان الگو به جامعه تاکید کرد و اضافه کرد: این قبیل اقدامات، باقیات صالحات ماندگاری است.
وی بیان کرد: در کلان شهر تبریز تامین منابع پایدار آب شرب در دهه آتی باید در اولویت قرار گیرد و تصفیه خانه های فاضلاب نیز مورد توجه باشند.
رحمتی همچنین تاکید کرد: توانمندی شرکت های دانش بنیان نیز در تسریع اجرای طرح های حوزه آب و فاضلاب و افزایش بهره وری این بخش مد نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: منابع مالی محدود است و برای تکمیل طرح های حوزه آب مشارکت بخش خصوصی باید در اولویت قرار گیرد و کاری کنید که فعالیت در این حوزه صرفه اقتصادی داشته باشد.
▪️زیرساختهای خوبی در حوزه آب آذربایجانشرقی ایجاد شده است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانشرقی نیز در این نشست با بیان اینکه رکورد دیروز در حوزه آب، تکلیف امروز است، گفت: با ساخت سدها زیر ساخت خوبی برای توسعه کشاورزی استان و تامین آب شرب فراهم شده است.
جبارعلی ذاکری با اشاره به اینکه آبگیری سد قیز قلعه سی از دو هفته قبل شروع شده و با حضور روسای جمهور دو کشور بهره برداری می شود، افزود: طرح انتقال آب ارس برای استان حیاتی است که مورد تاکید ویژه استاندار محترم نیز می باشد.
وی یادآوری کرد: هماهنگی ما بین دستگاه های حوزه آب استان خیلی خوب است، به گونه ای که ۲۱.۵ درصد مصوبات دور اول سفر استانی آقای رییس جمهور مربوط به این حوزه بود و امیدوارم این روند خوب ادامه داشته باشد.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: تکمیل رینگ آبی تبریز از بعد فنی اقدام ارزشمندی است که به پایداری آب تبریز کمک می کند.
وی بیان کرد: افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی نیز که بیش از ۸۵ درصد مصرف آب را دارد، می تواند به پایداری آب شرب کمک کند.
وی افزود: هدر رفت آب نیز مقوله مهمی است که هر گونه کاهش آن می تواند برای حوزه آب مفید باشد.