به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از ایرنا، یوسف غفارزاده روز پنجشنبه اظهار کرد: حجم این دریاچه در زمان حاضر حدود ۲ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال گذشته ۲میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب کاهش دارد.
وی همچنین با اشاره به آخرین وضعیت تالاب بینالمللی قوروگول، گفت: بیش از ۱۲ سال است که حوضه نمی توانست آب خود تالاب را تامین کند و از حوضههای مجاور از طریق انتقال آب حوضه به حوضه، آب تالاب تامین میشد.
وی افزود: تا اوایل اردیبهشت ماه زمان آبگیری داریم؛ آبگیری شروع شده و در مجموع ۱.۵ میلیون مترمکعب آب نیاز داریم که الان حدود ۸۶۰ هزار مترمکعب آب وجود دارد و در روزهای آینده به تراز لازم خواهد رسید.
۱۳۵ میلی متر متوسط بارش در آذربایجان شرقی است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجانشرقی گفت: امسال ۱۳۵ میلی متر در استان بارندگی داشتیم که نسبت به سال قبل حدود ۲۲ درصد و نسبت به دراز مدت حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است.
غفارزاده اظهار کرد: طبق آمار شهرستان مراغه با ۱۹۴ میلیمتر بیشترین بارندگی و جلفا با ۵۶ میلیمتر کمترین بارندگی را در آذربایجان شرقی دارد که نسبت به میانگین سال گذشته هر ۲ کاهشی است، اما نقطه مثبت بارندگیهای امسال این است که بارش های سال جاری بیشتر برف بوده و نسبت به سال قبل ۲۰۰ برابر پوشش برف داریم.
وی افزود: در ماههای بعد و سال آینده با آب شدن برفها، روان آبها و وضعیت آبهای زیرزمینی استان بهتر خواهد شد و در بهبود وضعیت سدها و منابع آبی نیز نقش مهمی خواهد داشت.
وی ادامه داد: مخازن ۱۰ سد بزرگ آذربایجانشرقی ۳۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته و ۲۲ درصد آب ورودی به سدهای استان نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر شده است.
غفارزاده اظهار کرد: برخی از سدهای بزرگ استان تامین کننده آب شرب هستند که سد علویان مراغه، سد سهند، سد نهند تبریز، سد ستارخان اهر و سد شهید کاظمی بوکان تامین کننده آب شرب کلانشهر تبریز و تعدادی از شهرهای بزرگ آذربایجان شرقی هستند.
وی اضافه کرد: البته سد علویان نسبت به سال قبل هشت درصد تراز منفی دارد ولی متوسط کاهش مخازن ۱۰ سد آذربایجان شرقی در سال جاری ۲۰درصد بوده است.
وی گفت: براساس گزارش ایستگاههای مبنا در روان آبها و رودخانههای آذربایجانشرقی از آغاز سال آبی امسال (از مهر ماه) تاکنون حدود ۴۵ میلیون متر مکعب آب از مسیر ایستگاههای مبنا عبور کرده که حدود ۲۸ درصد نسبت به سال قبل کاهش نشان میدهد.