به گزارش پایگاه خبری مساوات، رضا علیزاده در حاشیه بازدید از نمایشگاه تبریز متافو در گفتوگو با خبرنگاران صنعت مس را فرصت خوبی برای کشور دانست و اظهار کرد: منابع و ذخایر مس در حوزه استانهای آذربایجانشرقی و کرمان، از ظرفیت و پتانسیل خوبی برخوردار است. چشمانداز این صنعت، تولید ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار تن کاتد مس است که امیدواریم با تکمیل طرحهای توسعه مس آذربایجان و کرمان این امر محقق شود.
وی با بیان اینکه روند طرحهای توسعه صنایع مس در حوزه ورزقان رضایتبخش نیست، افزود: سالهای سال است طرحهای توسعهای سونگون به بهانههای مختلف، دستخوش یکسری مسائل و مشکلات شده که امیدوارم با ارادهای شرکت ملی مس، روند اجرای آنها تسریع یابد.
نماینده ورزقان و خاروانا در مجلس اضافه کرد: در مجتمع مس سونگون، مشکلات عدیدهای وجود دارد که چندین سال است روی هم انباشته شده است و ما تلاش خواهیم کرد راهکاری برای آنها پیدا کنیم بلکه این مجتمع را از بنبست خارج کنیم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۵ سال است بحث توسعه و احداث واحدهای بالادستی و پایین دستی در مجتمع مس سونگون مطرح است، گفت: در عمل هیچی نداریم، فقط ۳۰۰ هزار تن کنسانتره مس در سونگون تولید میشود که آن هم از استان ما خارج میشود و منطقه ما از فرصتهای اشتغال، ارزش افزوده، درآمد و… این محصول تولیدی محروم است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه شرکت ملی صنایع مس ایران در کرمان ثبت شده، ارزش افزوده فروش محصولات سونگون که حدود ۳۰ درصد است، را به استان ما نمیدهند.
وی اضافه کرد: ۱۵ درصد حقوق دولتی مس سونگون که توسط شرکت ملی صنایع مس ایران به کرمان واریز میشود، باید به شهرستان محل فعالیت معدن (ورزقان) تعلق گیرد که تا بحال این موضوع اتفاق نیفتاده است.
علیزاده خاطرنشان کرد: اخیراً شنیدم با وجود دستور وزیر اقتصاد در خصوص انتقال مالیات مس سونگون به استان آذربایجانشرقی، مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان با آن مخالف است و زیر بار نمیرود. ولی ما تلاش خواهیم کرد این مشکلات را حل کنیم تا شاهد پیشرفت مس سونگون در حوزه طرحهای توسعه و صنایع پاییندستی باشیم.
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در ادامه سخنانش با بیان اینکه شهرک تخصصی مس قرار بود ۴ سال پیش در ورزقان عملیاتی شود، گفت: تملک اراضی شهرک که همان زمان آغاز شده بود، بنا بدلایلی در میانه راه متوقف گردید. اما با پیگیریهایی که اخیرا داشتیم ادامه کارهای تملک آغاز شده و قطعا در این محل، کارخانجات صنایع پایین دستی احداث خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در کنار کارخانجات صنایع پاییندستی، سعی میکنیم یکسری کارخانجات و واحدهایی که تامین کننده مایحتاج مجموعه مس سونگون است را با برگزاری نمایشگاه و… تشویق کنیم تا در این شهرک تخصصی سرمایهگذاری کنند.