• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 23 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
0
در حضور مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت تاکیدشد:

ضرورت متناسب‌سازی زنجیره تولید صنایع فلزی و فولادی با ظرفیت‌های بومی

  • کد خبر : 12064
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۰
ضرورت متناسب‌سازی زنجیره تولید صنایع فلزی و فولادی با ظرفیت‌های بومی
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت گفت: در ۶ ماه اخیر هیچ بخشنامه جدیدی از سوی اداره کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت صادر نشده و این اقدام فضای فعالیت را برای فعالان این حوزه مساعدتر کرده است.

به گزارش پایگاه خبری مساوات‌ امیر علیقلی‌زاده، جلسه کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز با حضور مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، سرپرست اداره کل صمت استان، مدیرکل تعزیرات حکومتی، هیئت مدیره و اعضای انجمن فولاد آذربایجان، هیئت مدیره و اعضای خانه معدن استان و جمعی از فعالان حوزه فولاد و معادن در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت پس از شنیدن همه نقطه نظارت حاضرین در این نشست، با اشاره به چالش‌های جدی در حوزه انرژی و تبعات منفی آن بر صنعت فولاد کشور، اعلام کرد: محدودیت‌های حامل‌های انرژی، به‌ویژه برق، ضررهای بزرگی به این صنعت وارد کرده و به نوبه خود بابت همه دغدغه‌های بوجود آمده رسما عذرخواهی می‌کنیم.

وی افزود: صنایع استان آذربایجان‌شرقی با دیگر مناطق کشور قابل قیاس نیست و این استان به‌عنوان یک منطقه صنعتی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

علیقلی‌زاده با اشاره به قانون بالادستی معادن و مصوبات هیئت وزیران، اظهار داشت: حمایت‌های لازم از صنعت به‌طور کلی از سوی وزارت صمت انجام می‌شود، با این حال در برخی بخش‌ها دچار کاستی‌هایی هستیم.

وی با تأکید بر افزایش صدور جواز تأسیس در زنجیره فولاد در گذشته، از برنامه‌ریزی‌های لازم برای ابطال جوازهای زیر ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی خبر داد.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت همچنین مشکل تأمین خوراک و مواد اولیه را از دیگر چالش‌های موجود در حوزه معادن و فلزات دانست و افزود: برای حل مشکلات ابتدا باید زنجیره‌های تولید موجود را پایش کنیم، چرا که در برخی از حوزه‌ها با کمبود مواجه هستیم و در برخی دیگر با مازاد تولید و به همین منظور باید تولیدات متناسب‌سازی شوند.

علیقلی‌زاده به ناترازی انرژی در حوزه برق اشاره کرد و به فعالان این حوزه پیشنهاد داد تا پس از اتمام پیک مصرف برق در تابستان، حجم تولید خود را افزایش دهند تا بتوانند تعطیلی‌های ناشی از کمبود گاز در زمستان را جبران کنند.

وی تأکید کرد: در سال جاری زمستان سختی از لحاظ تأمین گاز صنایع پیش‌بینی می‌شود و واحدهای صنعتی از امروز به فکر برنامه.ریزی موثر و دقیق برای عبور از فصل زمستان باشند.

علیقلی‌زاده با بیان اینکه مخالف صدور بخشنامه‌های متعدد در این بخش هستیم؛ گفت: در ۶ ماه اخیر هیچ بخشنامه جدیدی از سوی اداره کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت صادر نشده و این اقدام فضای فعالیت را برای فعالان این حوزه مساعدتر کرده است.

وی با اشاره به اهمیت توان ساخت داخلی، خواستار معرفی محصولات با استاندارد بالا توسط انجمن‌های مربوطه، به وزارت صمت شد تا از واردات مشابه خارجی جلوگیری شود.

علیقلی‌زاده در پایان بر لزوم حذف واسطه‌ها در فرآیند خرید و فروش مواد اولیه در حوزه معادن و فلزات تأکید کرد و گفت: تلاش می‌کنیم تا بخش زیادی از امور را از طریق سامانه‌ها انجام دهیم تا از ایجاد رانت و امضاهای طلایی جلوگیری شود.

عبدالحمید سرتیپی؛ مدیر کل صمت استان آذربایجان‌شرقی در این نشست، با اشاره به ناترازی انرژی در کشور گفت: طی دو ماه گذشته بسیاری از واحدهای تولیدی در تأمین انرژی با مشکلات جدی روبه‌رو بوده‌اند.

وی به مشکلات صنایع فولادی و معدنی اشاره کرد و افزود: فعالان این حوزه با چالش‌های بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کنند و باید چاره اساسی برای آن اندیشیده شود، در غیر این صورت شاهد کاهش تولید و صادرات در این بخش خواهیم بود.

گفتنی است؛ در این نشست که بیش از ۳ ساعت به طول انجامید نکات و دغدغه های فعالان فولادی استان و برخی از صاحبان صنایع فلزی و معدنی اغلب در زمینه های ناترازی انرژی، مشکلات مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات و تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات به‌روز و همچنین موانع بسیار در فرآیندها مانند سامانه نیما جهت تخصیص ارز مطرح شد.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=12064

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.