به گزارش پایگاه خبری مساوات، شهنام اشتری در همایش دریاچه اورمیه در دانشگاه بناب، بر لزوم تکمیل طرح های احیای دریاچه و تحقق حقابه زیست محیطی این دریاچه تاکید و اظهار کرد: هر گونه تعیین و پیش بینی حقآبههای جدید در این حوضه آثار بسیار منفی و خطرناک زیستمحیطی دارد و مانع از تحقق برنامه های احیا می شود.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست کشور و آذربایجانشرقی برای اهداف و وظایف قانونی خود ضمن پیگیری حقابه زیست محیطی دریاچه، اقدامات مهمی برای مدیریت پیامدهای منفی بحران این دریاچه انجام داده است، افزود: طرح قرق و حفاظت فیزیکی سواحل مستعد فرسایش و تولید گرد و غبار از جمله این طرح هاست که با جدیت دنبال می شود.
اشتری ادامه داد: حفاظت فیزیکی سواحل دریاچه اورمیه در سال های اخیر به صورت مستمر انجام شده که بر اساس بررسی و مطالعات صورت گرفته نتایج بسیار موفقی در تثبیت کانونهای تولید گردوغبار و استقرار پوشش گیاهی داشته است.
وی یادآور شد: تاکنون اقدامات نرم افزاری و سخت افزاری خوبی برای بهبود وضعیت دریاچه اورمیه انجام شده است، اما این اقدامات کافی نیست و باید پروژه های علاج بخشی وضعیت دریاچه تکمیل و به صورت مستمر و کامل ادامه داشته باشد.
اشتری به لزوم پایدارسازی مصارف آب در بخش های پر مصرف از جمله بخش کشاورزی اشاره و اضافه کرد: توجه به اصلاح الگوی کاشت محصولات کشاورزی با توجه به ظرفیت منابع آبی موجود حوضه، جلوگیری از تعریف حقابه های جدید و ارتقای بهرهوری مصرف آب از موضوعات بسیار مهم و تاثیرگذار در ارتباط با مدیریت مصارف آب حوضه آبریز دریاچه اورمیه است.
وی همیاری و مشارکت تمامی دست اندرکاران در حل مشکل دریاچه اورمیه را مورد تاکید قرار داد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی افزود: دانشگاه ها، اساتید و دانشجویان می توانند نقش بسیار مهمی در ارتقاء آگاهی های عمومی نسبت به مسائل دریاچه و علاج بخشی آن داشته باشند.
حوضه آبریز دریاچه اورمیه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومتر مربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است که روند خشکیدن و کاهش تراز آبی آن از اواخر دهه ۷۰ آغاز شد و سالانه ارتفاع آن حدود ۴۰ سانتیمتر کاهش یافته است.