به گزارش پایگاه خبری مساوات، بهروز قاسمی در جمع خبرنگاران بازدیدکننده از پروژه مرکز کنترل هوشمند ترافیک اظهار داشت: بحث هوشمندسازی شهر بر دو پایه استوار است؛ اول جمع آوری دادهها و دوم تبدیل دادهها به اطلاعات جهت استفاده آسان. و پروژه ساختمان مدیریت بحران و کنترل ترافیک شهرداری وظیفه مدیریت هوشمند شهر را برعهده خواهد داشت.
قاسمی با بیان اینکه شهرداری تبریز همت ویژهای برای پایش سطح شهر و به خصوص پایش وضعیت ترافیک داشته ادامه داد: قطعا این ساختمان نقش ویژهای در پایش ترافیک و مدیریت این مشکل کلانشهر تبریز خواهد داشت و شهرداری تبریز قصد دارد تا پایان سال ۱۴۰۴ از این پروژه بهرهبرداری کند.
وی اظهار کرد: طبقات همکف، اول و دوم این ساختمان در جهت پایش ترافیک و از طبقات سوم و چهارم این ساختمان به عنوان مرکز مانتیورینگ استفاده خواهد شد، همچنین بحثهای رسانهای و اطلاعرسانی نیز در این ساختمان انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت عمران و توسعه آذربایجان با تاکید بر اینکه ساختمان از بابت سازه و معماری جز ساختمان های ویژه و با اهمیت به شمار می آید، گفت: تکمیل این ساختمان از اهمیت خاصی برخوردار است و تمامی پیش بینی ها جغرافیایی در ساخت آن لحاظ شده است.
قاسمی مبلغ برآورد اولیه برای احداث این ساختمان را ۲۴۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: البته تجهیز نرمافزاری و سختافزاری ساختمان، دو برابر ساخت آن یعنی به میزان ۴۸۰ میلیارد هزینه خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان فناوری شهرداری تبریز نیز در این نشست اظهار داشت: مرکز دادهای که در ساختمان کنترل ترافیک تبریز ایجاد میشود، بزرگترین مرکز دادهی شمالغرب کشور خواهد بود که شهرداری تبریز آماده است تا با این داده ها با دیگر نهادها و ارگان های دولتی و خصوصی نیز همکاری نماید.
کاظمی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی شهر تنها با دسترسی و جمع آوری داده ها ممکن است، گفت: این سازمان با ایجاد زیرساختهای لازم از جمله فیبرنوری که در اسفند ۱۴۰۲، قراردادی برای پوشش زیرساختی ۲۲۰ کیلومتر از خیابانهای اصلی منعقد شده و همزمان با آن قرارداد اجرای ۵۰۰ کیلومتر برای خیابانهای کمتر از ۱۸ متر به مدت اجرای سه سال بسته شده است، به عنوان ساختمانی با کاربری مرکز ارتباط برای مدیریت هوشمند در سطح شهر فعالیت خواهد کرد.
کاظمی، تجهیز دیتاسنتر این مرکز را امری زمانبر دانسته و ابراز کرد: کارهای اولیه برای تجهیز دیتاسنتر مرکز آغاز شده و همزمان با تجهیز سختافزاری و نرمافزاری، انجام خواهد شد.
وی با اشاره به بحث ناترازی انرژی اظهار داشت: یکی از چالش هایی که امروزه با آن مواجه هستیم تامین انرژی دیتاسنترها است چراکه این دیتاسنترهای بالاترین مصرف انرژی را در جهان دارند و به میزان آن بر میزان آلایندگی هوا میافزایند اما شهرداری تبریز راهکار و تمهیداتی ایجاد کرده است تا هنگام قطعی برق مشکلی در امر چراغ های راهنمایی و دوربین ها و به طورکلی ترافیک شهر تبریز ایجاد نشود.
کاظمی در پایان از بهره برداری از طرح کیف پول هوشمند نیز خبرداد و گفت: این طرح با همکاری سازمان تاکسیرانی به صورت فاز به فاز و در مسیرهای خاص اجرایی خواهد شد.