به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از شهریار، یعقوب هوشیار در گفتگویی با شبکه خبر به تشریح اقدامات شهرداری در حوزه بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری پرداخت و اظهار کرد: تبریز ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده با ۲۳۰ هزار نفر از شهروندان ساکن در این بافت ها دارد.
وی با اشاره به بستههای ویژه تشویقی شهرداری تبریز در حوزه بازآفرینی بافت فرسوده، خاطرنشان کرد: اجرای سیاست های ویژه در حوزه بازآفرینی شهری، اثرگذاری مطلوبی در بهبود وضعیت داشته است به طوری که پس از اجرای این طرحها، آمار صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده تبریز افزایش یافته است.
شهردار تبریز با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ در بافت فرسوده شهر تبریز، ۳۵۰ هزار متربع مجوز پروانه ساختمانی صادر شده، افزود: این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۴۵۰ هزار مترمربع افزایش یافته است.
یعقوب هوشیار همچنین مساحت صادره پروانه ساختمانی در بافت فرسوده طی ۱۰ ماهه سالجاری را ۳۷۰ هزار متربع اعلام کرد و گفت: شهرداری تبریز در بافت فرسوده شهری مجوز پروانه ساختمانی تا سه طبقه را رایگان صادر میکند.
هوشیار با اشاره به تکالیف دولت در قبال بازآفرینی بافت فرسوده بر اساس برنامههای توسعه کشور یادآور شد: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده بود، سالیانه ۱۰ درصد از بافت فرسوده شهرها را بازآفرینی کرده و ۷۰ درصد هزینههای بازآفرینی را برعهده بگیرد اما متاسفانه این برنامه اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه را میتوان، بدترین برنامه توسعه برای شهرداریها خواند و اظهار داشت: دغدغههای کلان شهر ها در برنامه هفتم توسعه لحاظ نشده و اختیارات شهرداری ها در برنامه کاهش یافته است.
شهردار تبریز همچنین در خصوص اهمیت حفظ هویت بافت تاریخی، خاطر نشان کرد: ۳۰۱ اثر ثبت شده تاریخی در شهر وجود دارد و شهرداری تبریز نیز در تملک خانههای تاریخی با هدف افزایش ظرفیت های گردشگر پذیری شهر ایفای نقش کرده است.
یعقوب هوشیار با بیان اینکه ضوابط سختگیرانه در طول تاریخ موجب خالی از سکنه شدن در بافت مرکزی تبریز شده است، اظهار کرد: در همین راستا طرح تفصیلی بافت تاریخی تبریز تدوین شده که و این طرح بزودی به مناطق دهگانه شهرداری ابلاغ خواهد شد.