• امروز : چهارشنبه - ۱۱ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 7 - محرم - 1447
  • برابر با : Wednesday - 2 July - 2025
2
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مراسم گرامیداشت هفته معدن تصریح کرد:

ضرورت اصلاح قانون و توسعه متوازن معادن/ نوسازی ماشین‌آلات و تکمیل زنجیره تولید

  • کد خبر : 19246
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۰
ضرورت اصلاح قانون و توسعه متوازن معادن/ نوسازی ماشین‌آلات و تکمیل زنجیره تولید
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مراسم گرامیداشت هفته معدن گفت: بسیاری از مشکلات امروز کشور حاصل عدم اجرای قوانین است؛ بنابراین با اصلاح قانون معدن سعی داریم این نقیصه را رفع کنیم.

به گزارش پایگاه خبری مساوات، رضا علیزاده در مراسم گرامیداشت هفته ملی معدن که به میزبانی خانه معدن در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، با تأکید بر ضرورت اصلاح قانون معادن گفت: بسیاری از مشکلات امروز کشور ناشی از عدم اجرای صحیح قوانین و نبود نگاه بلندمدت در توسعه صنایع مختلف نظیر معادن است.

اجرای ناقص قوانین، مانعی در مسیر توسعه

علیزاده با اشاره به اینکه قوانین در کشور به‌درستی اجرا نمی‌شوند، افزود: از ناترازی انرژی تا کمبود زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری گرفته تا عدم توسعه متوازن صنایع، نتیجه همین ضعف در اجراست.

وی با تأکید بر اینکه وظیفه مجلس قانون‌گذاری و نظارت بر اجرای آن است، خواستار تعامل سازنده دستگاه‌های مسئول در حوزه معادن با هدف توسعه متوازن این صنایع شد.

نماینده مردم ورزقان با انتقاد از سخت‌گیری‌های فراتر از قانون توسط برخی دستگاه‌ها در حوزه معدن، خواستار تعامل بیشتر با نهادهای مرتبط از جمله محیط زیست و منابع طبیعی با هدف توسعه همه‌جانبه شد.

نوسازی ماشین‌آلات و تکمیل زنجیره تولید

رئیس کمیسیون صنایع و معادن، نوسازی ماشین‌آلات معدنی را ضرورتی انکارناپذیر برای افزایش بهره‌وری و سودآوری توصیف کرد و اظهار داشت: در صورت ادامه روند فعلی، معادن در آینده با مشکلات عدیده‌ای به‌ویژه در زمینه سودآوری و ادامه فعالیت مواجه خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره‌های تولید معادن، پیش‌نیاز توسعه بسیاری از صنایع کشور به شمار می‌رود که تاکنون از سوی دستگاه‌های اجرایی نادیده گرفته شده است.

هوش مصنوعی، اولویت مغفول

علیزاده با اظهار تأسف از رتبه ۹۱ ایران در زمینه هوش مصنوعی بین ۱۸۰ کشور جهان هشدار داد: در دنیای آینده، کشورهایی که در این حوزه سرمایه‌گذاری نکرده و برنامه‌ریزی مشخصی نداشته باشند، با مشکلات توسعه‌ای مواجه خواهند شد.

وی با تأکید بر ظرفیت بالای نیروی انسانی متخصص و نخبه در کشور، توجه به نخبگان و توسعه هوش مصنوعی را از الزامات توسعه کشور دانست.

انتقاد از سیاست‌های ارزی و چالش‌های صادرات

علیزاده با انتقاد از سیاست‌های ارزی بانک مرکزی و تأثیر آن بر صادرات افزود: طی یک سال گذشته، این سیاست‌ها مانعی بزرگ برای صادرات به‌ویژه صادرات معدنی بوده‌اند؛ به‌گونه‌ای که کاهش ارزآوری صادرات و افزایش صف واردات به دلیل مشکلات عدیده در زمینه صادرات، از نتایج آن بوده است. وی خواستار اصلاح فوری این سیاست‌ها از سوی بانک مرکزی شد.

شتاب‌پروژه‌های ذوب و پالایش

وی بخش قابل‌توجهی از سخنان خود را به بررسی وضعیت مجتمع مس سونگون اختصاص داد و اظهار کرد: برای مجتمع مس سونگون بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار طرح توسعه تعریف شده که تاکنون ۷.۵ میلیارد دلار آن وارد مرحله اجرا شده و هم‌اکنون ۸۰ درصد این پروژه‌ها با شتاب قابل‌توجهی در محل مجتمع در حال اجراست.

نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس تصریح کرد: فاز سوم تغلیظ سونگون با ظرفیت ۲۱ میلیون تن خاک ورودی و ۴۵۰ هزار تن کنسانتره تولیدی، نزدیک به ۵۰ درصد پیشرفت دارد. همچنین فاز چهارم تغلیظ با ظرفیت مشابه فاز سوم، در مرحله انتخاب پیمانکار و آغاز عملیات اجرایی قرار دارد.

وی اجرای این دو فاز توسعه‌ای را پیش‌نیاز تکمیل زنجیره تولید سونگون و تولید ۲۰۰ هزار تن مس کاتدی در منطقه دانست و افزود: پروژه ذوب و پالایش سونگون که در مقاطعی راکد بود، اکنون با سرعت قابل‌توجهی توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در دست اجرا قرار دارد تا آرزوی دیرینه مردم آذربایجان محقق شود.

علیزاده افزود: توسعه پرشتاب سونگون نیازمند سالانه حدود ۲ میلیارد دلار اعتبار است که توسط شرکت ملی صنایع مس ایران تأمین می‌شود. اگر در فرآیند استقلال مس آذربایجان که عمدتاً به دور از نظر کارشناسی و با هدف فریب افکار عمومی مطرح شده، قرار باشد این طرح توسعه صرفاً با درآمد خود سونگون اجرا شود، روند توسعه با مشکلات جدی روبه‌رو خواهد شد.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=19246

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آذربایجان آذربایجان شرقی آذربایجان‌شرقی آموزش و پرورش ارمنستان استاندار آذربایجان‌شرقی استانداری آذربایجان شرقی استانداری آذربایجان‌شرقی باشگاه تراکتور باشگاه مس سونگون بیمه سلامت آذربایجان شرقی تبریز تراکتور جمهوری آذربایجان جهادکشاورزی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریاچه اورمیه سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی شرکت صنایع ملی مس ایران شرکت مس سونگون آذربایجان شرکت گاز آذربایجان‌شرقی شهردار تبریز شهرداری تبریز شهرداری مرکزی تبریز شهرداری منطقه ۲ تبریز شهرداری منطقه ۳ تبریز شهرداری منطقه ۸ تبریز صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان‌شرقی مترو تبریز مجتمع مس سونگون محیط زیست مسعود پزشکیان منطقه آزاد ارس میراث فرهنگی میراث فرهنگی و گردشگری نماینده ورزقان و خاروانا هواشناسی ورزش ورزقان پایگاه خبری مساوات کلاهبرداری کمیسیون صنایع و معادن مجلس