• امروز : پنج شنبه - ۱۹ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - محرم - 1447
  • برابر با : Thursday - 10 July - 2025
0

تراز تجاری ۴۹ میلیون دلاری منطقه آزاد ارس در ۳ ماه اول سال

  • کد خبر : 19944
  • ۱۹ تیر ۱۴۰۴ - ۸:۵۰
تراز تجاری ۴۹ میلیون دلاری منطقه آزاد ارس در ۳ ماه اول سال
در تازه‌ترین گزارش منتشر شده از عملکرد تجاری مناطق آزاد، شاهد رشد قابل توجه تراز تجاری منطقه آزاد ارس در سه‌ماهه نخست سال جاری هستیم؛ رشدی که حکایت از افزایش چشمگیر صادرات و بهبود شاخص‌های اقتصادی در این منطقه دارد.

به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد ارس، با صادرات ۷۷.۹ میلیون دلار کالا و خدمات و واردات ۲۹.۲ میلیون دلار طی سه ماه ابتدایی سال جاری، تراز تجاری مثبت ۴۸.۷ میلیون دلاری را ثبت کرده است.

تراز تجاری که نشان‌دهنده تفاوت ارزش صادرات و واردات است، از شاخص‌های کلیدی تحلیل عملکرد اقتصادی و پتانسیل‌های تجاری مناطق آزاد به‌شمار می‌آید و بر اساس آمار اعلام شده، تراز تجاری منطقه آزاد ارس در سه ماه ابتدایی سال با ثبت ۴۸.۷ میلیون دلار مثبت است. ‌

بر اساس این گزارش، درحالی که مجموع صادرات کالا و خدمات به خارج از کشور در سه ماهه ابتدایی سال گذشته ۳۴.۲ میلیون دلار ثبت شده بود، این آمار در مدت مشابه سال جاری با رشدی چشمگیر به ۷۷.۹ میلیون دلار افزایش یافته است.

بررسی عملکرد صادرات خرداد ۱۴۰۴ این منطقه نیز نشان می‌دهد که مجموع میزان صادرات در این ماه ۲۹.۱ میلیون دلار به ثبت رسیده است.

منطقه آزاد ارس، یکی از مناطق مهم تجاری و اقتصادی کشور است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود، نقش قابل توجهی در تجارت، صادرات و واردات ایفا می‌کند. این منطقه در شمال غربی کشور و در مرز مشترک با ارمنستان، آذربایجان و نخجوان قرار دارد که آن را به یکی از مهم‌ترین کریدورهای تجاری و ترانزیتی ایران تبدیل کرده است.

بنا به گفته کارشناسان، اعطای مشوق‌های مالیاتی، کاهش بروکراسی ها، تسهیلات بانکی ویژه واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه انرژی، صنایع غذایی، کشاورزی، گلخانه‌ها، پتروشیمی و ماشین‌آلات، موجب افزایش ظرفیت تولید و صادرات منطقه شده است.

همچنین ایجاد زنجیره کامل از تولید تا صادرات، برندینگ محصولات منطقه آزاد ارس در بازارهای بین‌المللی و رعایت استانداردهای جهانی، نقش بسزایی در جذب مشتریان جدید و افزایش صادرات داشته است.

طی چند ماه اخیر نیز مذاکرات وسیعی با کشورهای همسایه صورت گرفته که سهم مهمی در افزایش صادرات صنایع منطقه داشته است و با ادامه روند کنونی و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای، پیش بینی می شود رشد تراز تجاری منطقه در نیمه دوم سال نیز تداوم پیدا کند و ارس همچنان به‌عنوان یکی از پیشرانان اقتصاد صادرات محور کشور مطرح باشد.

کاهش زمان ترخیص کالا، راه‌اندازی سامانه اینوست ارس، بهبود فرآیندهای اداری و همکاری نزدیک با گمرک جمهوری اسلامی، باعث افزایش رضایت فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و تسریع صادرات کالا از منطقه شده است.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=19944

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 2انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آذربایجان آذربایجان شرقی آذربایجان‌شرقی آموزش و پرورش ارمنستان استاندار آذربایجان‌شرقی استانداری آذربایجان شرقی استانداری آذربایجان‌شرقی باشگاه تراکتور باشگاه مس سونگون بیمه سلامت آذربایجان شرقی تبریز تراکتور جمهوری آذربایجان جهادکشاورزی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریاچه اورمیه سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی شرکت صنایع ملی مس ایران شرکت مس سونگون آذربایجان شرکت گاز آذربایجان‌شرقی شهردار تبریز شهرداری تبریز شهرداری مرکزی تبریز شهرداری منطقه ۲ تبریز شهرداری منطقه ۳ تبریز شهرداری منطقه ۸ تبریز صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان‌شرقی مترو تبریز مجتمع مس سونگون محیط زیست مسعود پزشکیان منطقه آزاد ارس میراث فرهنگی میراث فرهنگی و گردشگری نماینده ورزقان و خاروانا هواشناسی ورزش ورزقان پایگاه خبری مساوات کلاهبرداری کمیسیون صنایع و معادن مجلس