به گزارش پایگاه خبری مساوات، این تصمیم در جریان نشستی تخصصی با حضور یعقوب هوشیار شهردار تبریز،حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر عضو شورای اسلامی شهر و شهردار منطقه ۸ اتخاذ شد. در پایان این جلسه، مسئولان از بخشهای مختلف عمارت تاریخی ساعت بازدید میدانی بهعمل آوردند.
یعقوب هوشیار در حاشیه این بازدید با تاکید بر جایگاه نمادین عمارت ساعت در حافظه تاریخی شهر تبریز، اظهار داشت: این بنای فاخر، صرفاً یک ساختمان اداری نیست بلکه بخش مهمی از هویت معماری و فرهنگی شهر را نمایندگی میکند. با توجه به فرسودگی برخی بخشها، شهرداری منطقه ۸ طی ماههای گذشته فازهای اول و دوم مرمت را اجرا کرده و اکنون وارد مرحله نهایی و تکمیلی مرمت میشویم.
وی با تشریح اقدامات انجامشده در مراحل گذشته افزود: تزریق بتن برای استحکامبخشی ساختار، مرمت و احیای پایههای محوطه، بازسازی کامل زیرزمین، مرمت و نوسازی پنجرهها، تعمیر ساعت مرکزی، اصلاح و ساماندهی ناودانها، گچکاری ایوانها و بازپیرایی سنگفرش محوطه از جمله اقدامات شاخص در فازهای پیشین بوده است.
شهردار تبریز ادامه داد: در فاز سوم، مرمت ضلع شرقی زیرزمین، ساماندهی آبنمای محوطه و تکمیل مرمت پنجرهها در دستور کار قرار دارد. این اقدامات با بهرهگیری از ظرفیتهای تخصصی و بر پایه اصول فنی مرمت ابنیه تاریخی انجام خواهد شد تا پس از اتمام پروژه، این بنای ارزشمند مجدداً در اختیار عموم شهروندان و گردشگران قرار گیرد.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز با قدردانی از اقدامات مدیریت شهری در حفظ و احیای بافتهای ارزشمند تاریخی، گفت: عمارت ساعت از مهمترین سرمایههای میراثی تبریز است و تداوم و تسریع در روند مرمت آن، ضرورتی انکارناپذیر در مسیر حفظ هویت فرهنگی شهر به شمار میرود.
گفتنی است عمارت شهرداری تبریز که با نام «عمارت ساعت» نیز شناخته میشود، از مهمترین بناهای تاریخی و نمادهای شهری تبریز بهشمار میرود. این عمارت در سال ۱۳۱۴ شمسی بهدستور شهردار وقت و توسط مهندسان آلمانی طراحی و احداث شد.
معماری کم نظیر ، برج ساعت مرکزی با ارتفاع بیش از ۳۰ متر، شاخصترین بخش آن به شمار میرود. این عمارت یکی از مهمترین آثار شهری تبریز است که در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.