مساوات – وحید چوپانی: منطقه آزاد ارس در سال ۱۳۹۰، بهترین دوران رشد اولیه خود را تجربه میکرد، بطوری که در آن مقاطع، ۲۰ درصد صادرات استان را به خود اختصاص داده و از هر ۶ سرمایهگذاری خارجی انجام گرفته در مناطق آزاد کشور، حداقل ۳ مورد آن در ارس اتفاق میافتاد. ادامه روند پیشرفت منطقه آزاد ارس باعث شده بود تا در قالب برنامههای مدون خود در افق سال ۱۴۰۴، بخش قابل توجهی از ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص دهد.
اما دیری نگذشت که حضور مدیران بیبرنامه، استراتژیها و برنامههای توسعهمحور آن را از اهداف خویش به حاشیه راند تا امروزه ارس را به برهوت توسعه نیافتگی و دربدری هدایت کنند. متاسفانه سیاستها و برخوردهای سلیقهای با قوانین در منطقه آزاد ارس، و از همه مهمتر حضور مدیران غیرمتخصص، ناکارآمد و ضعیف، باعث جولان تصمیمات غلط در این منطقه شده است.
سوال از مسئولین محترم دولت انقلابی این است؛ مگر منطقه آزاد ارس با دیگر مناطق آزاد کشور چه فرقی دارد، که قوانیناش بادیگر مناطق آزاد کشور فرق داشته باشد؟! به عنوان نمونه چرا ماخذی که پس از حذف ارز ترجیحی در منطقه آزادارس اتخاذ میکنند، باید بالاترین ماخذ در بین مناطق آزاد کشور باشد؟
به نظر ویراستار، اتخاذ همچنین تصمیمهای نابخردانه و البته سلیقهای، نهتنها باعث بالا رفتن قیمتهای مصرفی کالاها برای مصرفکنندگان در ارس گردیده، بلکه با ضربه زدن به بدنه اقتصادی و سرمایهگذاری در ارس، باعث سردرگمی سرمایهگذاران، تولیدکنندگان، تجار و همچنین اصناف و کسبه این منطقه گردیده است. بطوریکه که خروج کارخانههای تولیدی و تجار و سرمایهگذاران و مسکوت ماندن خیلی از اصناف از جمله تهدیدهایی است که در آینده نزدیک اتفاق خواهد افتاد.
مقام معظم رهبری فرمودند؛ “آذربایجان، سر ایران است”. آیا اینگونه برخوردها، شائبه ضربه زدن به سر ایران را تداعی نمیکند؟ آقای ترکان؛ دبیر سابق مناطق آزاد در بازدیدی گفتند؛ ارس صنعتیترین منطقه آزاد کشور است. حال واقعا برای ارس چه شده است که هرروز برای پسرفت این منطقه گامهای منفی برداشته میشود.
رییس جمهور محترم، دبیر محترم مناطق آزاد کشور و مسئولین ارشد استان و امام جمعه محبوب آذربایجان دکتر آل هاشم، خواهشا منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس را دریابید.
یک روز ابرپروژه خط راهآهن اتصال ایران به آسیای میانه در مسیر کریدور شمال -جنوب را که شرایط زیرساختی آن در ارس مطالعه و تا حدودی فراهم شده بود، – بطوریکه با سرمایه گذاری در حد یک میلیارد دلاری که برخی فایناسرها هم اعلام آمادگی کرده بودند میتوانست این پروژه به سرانجام برسد- در کمال ناباوری و عدم پیگیری جدی مسئولین سابق استان و چراغ خاموش مدیرعامل شمالی منطقه آزاد ارس با همدستی مدیران شمالی دولت روحانی، آنهم با تصویب بودجه ۵ میلیارد دلاری به منطقه آزاد انزلی تغییر مکان یافت. پروژهای که یک فرصت استثنایی برای توسعه و آبادانی ارس و استان بود.
و بدتر اینکه در ادامه این سیاست ها، امروز با ارائه بستههای تشویقی در منطقه آزاد انزلی، میخواهند سرمایهگذاران ارس را با برخوردهای سلیقهای و غلط مدیرانش به انزلی فراری دهند.
به نظر ویراستار، در مقطع حساس کشور، منطقه آزاد ارس میتواند با توجه به پتانسیلها و بواسطه حمایت از تولیدکنندگان، سرمایهگذاران، تجار و اصنافش، نقش بسزایی در تولید و تامین کالاهای اساسی موردنیاز کشور ایفا کند. اما متاسفانه دستهایی در کار است که به جای همیاری و همفکری مسئولین جهت توسعه و آبادانی ارس، میخواهند با ایجاد برخی موانع، سرمایهگذاران و تولیدکنندگان که به عنوان سربازان خط مقدم ایران اسلامی در جنگ اقتصادی انجام وظیفه میکنند را خلع سلاح نمایند.
مسئولین محترم دولت انقلابی! آیا اینها مصداق آب به آسیاب دشمن ریختن نیست؟ تاریخ و تجربه ثابت کرده است ارس در روزهای اوج و شرایط حساس کشور، طلایهدار دفاع از دور تحریمها واقتصاد مقاومتی ایران اسلامی بوده است. لذا امیدواریم با وحدت و همدلی و حمایتهای دلسوزانه مسئولین نظام، ارس را از باتلاق سرمایهگذاری بیکران فرصتها نجات داده تا به عنوان نگین اقتصادی و توسعهای آذربایجان در کشور عزیزمان ایران بدرخشد.