• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
11
گزارش/

احیای دریاچه اورمیه؛ مطالبه اصلی مردم آذربایجان‌شرقی از رئیس جمهور

  • کد خبر : 2692
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۷
احیای دریاچه اورمیه؛ مطالبه اصلی مردم آذربایجان‌شرقی از رئیس جمهور
اولین سفر استانی رئیس دولت سیزدهم به آذربایجان‌شرقی در حالی طی روزهای آینده انجام می‌شود که احیای واقعی دریاچه اورمیه نه روی کاغذ و با آمارسازی، مطالبه اصلی مردم است.

به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از مهر، سیدابراهیم رئیسی در حالی طی روزهای آینده اولین سفر استانی خود به عنوان رئیس جمهور را به آذربایجان‌شرقی انجام می‌دهد که مردم استان مطالبات مختلفی از رئیس جمهور و هیأت دولت دارند.

یکی از این مطالبات مهم احیای دریاچه اورمیه که روزگاری نگین فیروزه‌ای شمال‌غرب کشورمان به شمار می‌رفت، است. با اینکه دولت حسن روحانی نیز وعده‌های زیادی برای احیای این دریاچه داد و با آمارسازی و روی کاغذ اعلام کردند دریاچه اورمیه احیا شده است ولی مردم از دولت سیزدهم انتظار احیای عملی و واقعی دریاچه اورمیه را دارند.

سال‌های متمادی است که زنگ خطر خشکی دریاچه اورمیه نواخته شده و در حال حاضر نیز ریزگردهای نمکی یکی از تهدیدات جدی محیط‌زیستی منطقه است که موجب مهاجرت وسیع مردم به دیگر مناطق خواهد شد.

زنگ خطر خشکی دریاچه اورمیه از مدت‌ها پیش نواخته شده بود اما متأسفانه بر اثر توسعه بی رویه کشاورزی، کاهش نزولات جوی، برداشت‌های بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و… تشدید شد.

حالا دومین دریاچه شور جهان در آستانه نابودی است و در حال حاضر، وسعت ریزگردهای نمکی، در زمره یکی از تهدیدات جدی محیط‌زیستی به شمار می‌رود.

فاضلاب تصفیه شده تبریز و اورمیه به دریاچه سرازیر شود

هادی فرجی آزاد؛ رئیس اتاق اصناف کشاورزی آذربایجان‌شرقی در خصوص مطالبات اصلی مردم آذربایجان‌شرقی از رئیس جمهور اظهار داشت: در حالی طی روزهای آینده شاهد سفر رئیس جمهور و هیأت دولت به استان خواهیم بود که احیای دریاچه اورمیه مطالبه اصلی مردم آذربایجان‌شرقی از رئیسی است.

وی افزود: در این خصوص دولت باید با افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز و اورمیه گام مهمی برای احیای دریاچه اورمیه بردارد.

فرجی آزاد ادامه داد: پروژه مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز، ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با بهره‌برداری کامل از این طرح، سالانه ۱۳۰ میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیه شده تبریز به دریاچه اورمیه سرازیر می‌شود.

وی سپس گفت: مدول سوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر اورمیه نیز ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و می‌توان با افتتاح این طرح سالانه ۵۲ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه اورمیه کرد و زمینه احیای این دریاچه را بیش از پیش فراهم ساخت.

تونل زاب هرچه زودتر افتتاح شود

فرجی آزاد با تاکید بر اینکه تونل کانی‌سیب از رودخانه زاب دیگر پروژه مهم برای احیای دریاچه اورمیه است، گفت: این تونل دارای ۳۶ کیلومتر طول است که توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا حفاری شده و با اتمام آن قرار است سالانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه اورمیه شود.

وی ادامه داد: عملیات اجرایی این تونل نیز به پایان رسیده و امیدواریم هرچه زودتر شاهد افتتاح آن باشیم تا زمینه احیای دریاچه اورمیه فراهم شود.

فرجی آزاد افزود: باتوجه به اینکه دریاچه اورمیه در سدها و رودخانه‌های فصلی آذربایجان‌غربی، کردستان و آذربایجان‌شرقی حقابه دارد باید این آب به سمت دریاچه اورمیه سرازیر شود.

دریاچه اورمیه از سه استان کشور حقابه دارد

وی گفت: کشاورزان درخواست سرازیرشدن حقابه به دریاچه اورمیه را از دولتمردان دارند چرا که دریاچه وضعیت خوبی ندارد و باید زمینه احیای آن فراهم شود. با خشک شدن دریاچه، کشاورزی منطقه نیز تهدید شده و جان ۱۴ میلیون نفر به خطر می‌افتد.

وی ادامه داد: با خشک شدن دریاچه اورمیه زمین‌های کشاورزی نیز نابود می‌شود. دریاچه اورمیه روی زندگی ۱۴ میلیون نفر تأثیر مستقیم دارد.

شور شدن منابع آب‌های زیرزمینی کشاورزی

رئیس اتاق اصناف کشاورزی آذربایجان‌شرقی ابراز داشت: با احیا نشدن دریاچه اورمیه، شاهد پدیده ریزگردهای نمکی در شمال‌غرب کشور خواهیم بود و علاوه بر شور شدن منابع آبی زیرزمینی، کشاورزی منطقه نیز از بین خواهد رفت.

وی گفت: احیای دریاچه اورمیه مطالبه اصلی مردم استان از رئیس جمهور است و امیدواریم هرچه زودتر شاهد احیای این دریاچه باشیم.

با خشک شدن دریاچه فاتحه کشاورزی شمالغرب را بخوانید

یک فعال کشاورزی نیز در خصوص ضرورت احیای دریاچه اورمیه گفت: با خشک شدن دریاچه اورمیه فاتحه کشاورزی شمال‌غرب را بخوانید.

داود یاسین زاده با تاکید بر اینکه خواسته اصلی جامعه کشاورزی آذربایجان از رئیس جمهور احیای دریاچه اورمیه است، افزود: البته در دولت گذشته نیز رئیس جمهور اعلام کرد دریاچه را احیا کرده است ولی این با آمارسازی بود و در عمل خبری از احیا نبود و وضعیت آبی دریاچه نیز هر روز وخیم‌تر می‌شد.

کوچ کشاورزان به دیگر شهرها

وی ابراز داشت: بسیاری از کشاورزان حوزه دریاچه اورمیه به دلیل شور شدن آب‌ها و از بین رفتن اراضی کشاورزی اقدام به مهاجرت به دیگر مناطق کرده‌اند.

یاسین‌زاده در همین خصوص گفت: به عنوان مثال در شهر تیمورلو که به پایتخت سیر ایران معروف بوده و در نزدیکی دریاچه اورمیه قرار دارد بسیاری از کشاورزان کاربلد به دلیل نبود آب و زمین مناسب، به شهرهای میاندوآب و شاهین‌دژ رفته‌اند و در آنجا اقدام به کاشت سیر می‌کنند.

با این اوصاف از رئیس جمهور و هیأت دولت انتظار می‌رود زمینه احیای دریاچه اورمیه را فراهم کنند که بی توجهی به این دریاچه می‌تواند اثرات جبران ناپذیری در محیط‌زیست منطقه و آلودگی هوا و زمین‌های کشاورزی و منابع آبی به همراه داشته باشد.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=2692

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.