به گزارش پایگاه خبری مساوات، حسین فتحی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه با اشاره به اینکه تعاون یک سازمان عضو محور است، اظهار کرد: معیار موفقیت تعاونیها برآورده کردن نیاز اعضا و تبدیل آن به خدمات و کالای با ارزش است.
وی با بیان اینکه ساختار شرکتهای تعاونی بر ارزشهایی چون خودباوری، دموکراسی، برابری، عدالت و همبستگی بنا شده است، گفت: به زبان ساده، تعاون یعنی همکاری هنگامی که فردی به تنهایی نتواند یک کار یا فعالیت را انجام دهد، راه درست کمک گرفتن از دیگران است که این شیوه انجام کار را تعاون میگویم.
فتحی با اشاره به ضرورت پاسخگو و اعتمادآفرین بودن تعاونیها، متذکر شد: تعاونیها الزاما باید مسیر حرفهای و تخصصی داشته و تواناییها و صنایع گروهی و هم افزایی ناشی از منابع درون زا را در خود تقویت دهند.
وی احساس مالکیت بین اعضا، رعایت عدالت و انصاف در توزیع، نیازهای مالی بین اعضا، انعطافپذیری بالا و توزیع عادلانه ثروت زا از جمله مزایای تشکیل تعاونی عنوان کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجانشرقی با بیان اینکه سهم ۲۵ درصدی تعاونی در اقتصاد کشور هنوز محقق نشده است، اضافه کرد: سهم کنونی تعاون را در اقتصاد کشور پنج درصد است.
فتحی، با اشاره به وجود ۹۳۹ تعاونی دانش بنیان در کشور، اضافه کرد: ۱۲ تعاونی دانش بنیان در استان فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه ۷۲ درصد جمعیت استان عضو تعاونیها هستند، گفت: از تعداد ۴۴۱۴ تعاونی فعال در آذربایجان شرقی، برای بیش از ۷۹ هزار شغل به صورت مستقیم زمینه اشتغال ایجاد شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجانشرقی، نرخ بیکاری در استان را در سال گذشته ۷.۶ درصد عنوان کرد و افزود: نرخ بیکاری در استان نسبت به سال ۱۳۹۹، حدود ۰.۴ درصد کاهش یافته و درحال حاضر پایین تر از نرخ بیکاری کشور قرار گرفتیم.
فتحی در پایان سخنانش با بیان اینکه ۶۸ درصد از بیکاران استان را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند، خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری میان جوانان استان ۱۶.۷ درصد است؛ امیدواریم با ایجاد تعاونیهای جدید در راستای اشتغال این افراد نقش قابل توجهی ایفا کنیم.