به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، علی رستمی در جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به حاشیه بالای سود مس و اشتغال ۲۸ هزار نفری در این حوزه اظهار کرد: بدنبال ایجاد آزمایشگاه مرجع معدنی در شمالغرب و با رویکرد استان آذربایجان شرقی هستیم.
وی با اشاره به پایین بودن تعداد شرکت های اکتشاف معدنی در استان گفت: آذربایجانشرقی با توجه به ظرفیتهای بالایی که در حوزه معدن دارد، باید دارای تعداد زیادی شرکت مهندسی در حوزه اکتشاف معدنی باشد که در صورت شکل گیری این نوع شرکتها، میتوان مجتمع مس سونگون را وادار به برگزاری مناقصه بین شرکتهای مهندسی معدنی استان کرد.
رستمی ادامه داد: برای نیل به هدف برنامهریزی شده در استان، باید یک میلیون تن دیگر کنسانتره تولید شود که برای این حجم، سرمایه ۴۰ هزار میلیارد تومانی نیاز است.
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران با اشاره به برنامه شرکت برای ایجاد صنایع پایین دستی مس در استان گفت: همچنین خالصسازی کاتد مس، تکمیل زنجیره تولید و ایجاد کارخانههای ذوب از جمله مواردی است که مدنظر بوده و برای سرمایهگذاری بخش خصوصی نیز میتواند مناسب باشد.
وی همچنین با اشاره به اینکه این شرکت چند صد میلیارد بابت مسئولیت اجتماعی در منطقه هزینه کرده است، گفت: پروژههای راهسازی، باشگاههای ورزشی، طرحهای فاضلاب شهری و دیگر پروژههای مشابه در منطقه توسط شرکت اجرایی شده است.
رستمی در خصوص انتقال حسابهای مجتمع مس سونگون به استان نیز گفت: از ۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی شرکت ملی مس، هفت تا هشت هزار میلیارد تومان در بانکهای استان متمرکز شده است.
وی با بیان اینکه در خصوص پرداخت مالیات در خود استان نیز مذاکراتی با سازمان مالیاتی صورت گرفته و روند در حال انجام است، گفت: در خصوص تشکیل شرکت مس آذربایجان که در سفر ریاست جمهوری به استان تصویب شده، موضوع به مشاور ارجاع شده تا مطالعات لازم صورت گیرد و البته مشاور نیز تشکیل شرکت را به ما توصیه کرده است. در این خصوص انتظار می رود طی دو سه ماه آینده، شنونده خبرهای خوبی باشیم.
سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی شرکت ملی مس در آذربایجان شرقی
رستمی از سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی شرکت ملی مس در استان خبر داد و گفت: منابع آن از نقدینگی مس و فاینانسهای تامین شده از کشورهای دیگر خواهد بود.
وی همچنین از امکان مشارکت بخش خصوصی در ایجاد کارخانه ذوب در استان خبر داد و گفت: در این زمینه، ما حاضر به تامین کنسانتره لازم هستیم که حجم سرمایه گذاری برای ایجاد یک کارخانه ذوب ۲۰۰ هزار تنی، حدود ۷۰۰ میلیون یورو است.