• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
5

اجرای هر کیلومتر قطارشهری تبریز یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌برد

  • کد خبر : 4620
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۸
اجرای هر کیلومتر قطارشهری تبریز یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌برد
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز گفت: اجرای هر کیلومتر قطارشهری یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌برد.

به گزارش پایگاه خبری مساوات، یعقوب وحیدکیا افزود: در زمان آغاز پروژه قطارشهری تبریز هر کیلومتر ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان هزینه نیاز داشت اما اکنون این هزینه دهها برابر افزایش یافته که این موضوع اجرای این پروژه را با دوچندان مشکل مواجه کرده است.

وی اظهار داشت: محدودیت منابع مالی عامل اصلی تاخیر اجرای این پروژه بوده چرا که در شروع این پروژه مقرر بود ۵۰ درصد هزینه ساخت توسط دولت و ۵۰ درصد توسط شهرداری تامین شود و در این راستا شهرداری با منابع غیرنقدی از جمله املاک و تملک وارد عمل شد و در سال های گذشته سهم دولت کاهش و مسوولیت شهرداری افزایش یافت.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز با بیان اینکه فعالیت‌های قطارشهری در تبریز به ۲۰ سال قبل باز می‌گردد، گفت: از سال ۱۳۸۲ عملیات اجرایی خط یک آغاز شده و فاز ۱ و ۲ این خط اکنون فعال است.

وحیدکیا، ادامه داد: اجرای تونل و ایستگاه‌های فاز سه این خط از میدان کهن (سه راه امین) تا لاله به اتمام رسیده و سه ایستگاه لاله در آخر شهریور، ایستگاه گازران در آخر آبان و ایستگاه قونقا در آخر بهمن طبق تابلوی زمان بندی نصب شده به اتمام می رسد.

وی با اشاره به اینکه با نصب تابلوی روزشمار در ایستگاه‌های فاز سه خط یک، تلاش می شود تکمیل این خط تسریع یابد، یادآوری کرد: با تکمیل سه فاز این خط، زمان انتظار ۱۶ دقیقه کاهش می یابد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز گفت: بر اساس مصوبه شورای ترافیک، مسیر قونقا به سمت لاله زار از سمت شمال شرق به جنوب غرب خیابان خیام یک‌طرفه خواهد شد که این امر سهولت تردد شهروندان را فراهم می کند.

وحیدکیا، افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی و کاهش زمان انتظار سفر را از اولویت های این معاونت اعلام کرد و افزود: تبریز با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت نیازمند مدیریت علمی و به روز سفرهای درون شهری است.

وی با بیان اینکه از سال ۸۳ ناوگان بخش خصوصی اتوبوسرانی ایجاد شده است، اظهار داشت: قبل از شیوع ویروس کرونا این ناوگان با ۵۰۰ دستگاه اتوبوس در حال فعالیت بود اما با شیوع کرونا ۲۵۰ دستگاه از بخش خصوصی انصراف داد و از ناوگان خارج شدند و بعد از کرونا با افزایش سفرهای درونشهری کمبود این ناوگان چشمگیر بود.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز گفت: از ابتدای سال جاری با برنامه‌ریزی‌های جامع، تامین کمبود ناوگان بخش خصوصی و خود شرکت اتوبوسرانی به جد پیگیری شد و در این راستا ۱۵۶ دستگاه که ۱۷ دستگاه آن مینی بوس است به ناوگان اضافه و بخشی از نیازها مرتفع شده و تلاش می شود با تامین راننده بخش دیگری از اتوبوس‌ها طی روزهای آتی به ناوگان اضافه شود.

وحیدکیا، ادامه داد: قبل از شیوع کرونا ۷۰۰ هزار نفر با ناوگان حمل و نقل عمومی جابجا می‌شدند که در طول شیوع بیماری کرونا این تعداد به کمتر از ۵۰۰ هزار نفر کاهش یافت و نقطه مطلوب ما تامین یک هزار و ۲۰۰ دستگاه به این ناوگان و افزایش تعداد جابجایی مسافران به یک میلیون نفر است.

براساس این گزارش، قطارشهری تبریز در پنج خط (چهار خط اصلی و یک خط حومه‌ای) به طول کلی ۱۰۰ کیلومتر طراحی شده‌ است.

در حال حاضر خط یک قطارشهری تبریز به طول ۱۷.۲ کیلومتر در ۱۸ ایستگاه از ایستگاه ائل‌گلی تا ایستگاه نور در حال بهره‌برداری است.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=4620

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.