• امروز : سه شنبه - ۱ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Tuesday - 22 October - 2024
5

کشت قراردادی، حمایت از تولید یا تحقیر و تمسخر کشاورزان!

  • کد خبر : 5076
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۹
کشت قراردادی، حمایت از تولید یا تحقیر و تمسخر کشاورزان!
کشاورزان استان تاکید می‌کنند با توجه به تجربه سال گذشته و مفاد قرارداد منتشر شده توسط سازمان غله عقد قرارداد کشت قراردادی نه تنها سود قابل توجهی برای کشاورزان ندارد بلکه ممکن است همچون سال گذشته کشاورزان به دلیل عدم عمل دولت به تعهدش به مشکل بخورند.

ه گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از  آذرانجمن، کشت قراردادی شیوه ای است که در آن دولت یا بانک‌های عامل ضمن پرداخت هزینه‌های تولید در طول زمان تولید و حل مشکل نقدینگی تولید کننده، کشاورزان را به تولید محصول مورد نظر تشویق می‌نمایند. در این شیوه کشاورزان نیز مکلف می‌شوند محصول خود را به قیمت مصوب به دولت بفروشد.

در کشور ما نیز از سال گذشته این شیوه کشت توسط دولت تبلیغ می شود ولی کشاورزان قرارداد کشت ارائه شده را نه حمایت از کشاورزان که به نوعی تحقیر آنها قلمداد می‌کنند.

سیدمهدی علیانسب نماینده تشکل کشاورزی همبستگی کشاورزان ایران در آذربایجان‌شرقی در این خصوص گفت: قرارداد کشتی که سازمان غله برای گندم آبی ارائه داده است کمی فراتر از تحقیر کشاورزان است!

وی افزود: در این قرارداد بعد از طی مراحل متعدد بورکراسی اداری برای عقد قرارداد، سازمان غله از کل هزینه تولید تنها هزینه نیمی از کودهای سهمیه پتاسه و فسفاته و حق بیمه را می‌پردازد! که برای سال جاری حدود ۹۳۵هزار تومان بر هکتار می‌شود. کشاورزان برای این مبلغ باید نزد بانک تضمین هم بگذارند! البته با توجه به فرمولاسیون پرداخت خسارت بیمه، اکثریت کشاورزان تمایلی به بیمه کردن محصول خود ندارند ولی در این طرح ملزم به بیمه اجباری محصول هستند.

علیانسب در ادامه گفت: سال گذشته نهاد مجری کشت قراردادی تعاونی روستایی بود که نه تنها به هیچ یک از تعهداتش عمل نکرد بلکه با کسر غیرقانونی هزینه‌های پرداخت نشده از پول گندم کشاورزان، موجب نارضایتی‌های هم شد. هم اکنون نیز پس از ماه‌ها پیگیری موضوع توسط این تشکل، هنوز بخش کثیری از کشاورزان موفق به باز پس گیری پول‌شان نشده‌اند! جا دارد مسئولین استان فکری به حال این موضوع، که بنوعی اختلاس از جیب کشاورزان است، بکنند.

وی هزینه تولید در هر هکتار گندم آبی را بیش از ۳۷میلیون اعلام کرد و افزود در طرح کشاورزی قراردادی تنها کمتراز ۳ درصد از هزینه تولید توسط دولت به صورت وام پرداخت می شود!

نماینده تشکل همبستگی کشاورزان ایران در آذربایجان‌شرقی افزود: در طرح دیگری به نام جهش تولید هم که با تبلیغات فراوان توسط دولت صورت می گیرد نیز کشاورزان هیچ سودی نخواهند برد، چرا که تجربه نشان داده است ناظران تعیین شده در آن طرح‌ها نیز گاه حداقل‌های سواد کارشناسی را هم ندارند، آنگاه انتظار داریم شاهد افزایش راندمان تولید با راهکارهای آنها باشیم.

مهدی مستفید یکی دیگر از اعضای تشکل همبستگی کشاورزان ایران افزود: جای تاسف است که مسئولین ذیربط، خصوصا وزیر محترم جهادکشاورزی این همه وقت و انرژی را صرف طرح‌هایی می‌کنند که به جز ایجاد بورکراسی اداری هیچ نتیجه‌ای ندارند. شاید بهتر باشد دولت برای حمایت از تولید بجای این طرح‌های کاریکاتوری، دسترسی بی واسطه کشاورزان به کود و سایر نهاده های مورد نیازشان را حتی به نرخ آزاد تسهیل کند و با تخصیص قطره‌چکانی کود سهمیه‌ای که به‌ گواه کارشناسان گاهی کفاف ۲۰٪نیاز کشاورزان را هم نمی‌دهد، تولید کنندگان را در بازارهای سیاه سرگردان نسازد! آن وقت شاهد رونق تولید هم خواهیم بود.

وی افزود: در شرایط فعلی دولت به جای طرح‌های توخالی ای چون کشت قراردادی و طرح جهش تولید که در عمل جز سرگردانی کشاورزان و تحقیر و مسخره آنها نتیجه‌ای ندارد. به قیمت گذاری عادلانه محصولات اساسی و حمایت از کشاورزان با افزایش مناسب قیمت‌ها مبادرت کند، اگر قرار است یارانه ای به کشاورز تعلق بگیرد چرا نباید به صورت مستقیم صورت گیرد؟ تا کی باید شاهد چنین طرحهایی به نام حمایت از تولید باشیم که در عمل فرقی به حال تولیدکننده ندارند و جز به سود برخی نهادهای رانت خوار تمام نمی‌شود؟ اگر محصول کشاورز را به قیمت مناسب بخرند و کشاورز درآمد مکفی داشته باشد بی شک مشتاقانه به دنبال راهکارهای افزایش راندمان و صرف هزینه برای آن هم خواهد رفت.

در پایان هر دو عضو تشکل همبستگی کشاورزان ایران در استان تاکید کردند با توجه به تجربه سال گذشته و مفاد قرارداد منتشر شده توسط سازمان غله عقد قرارداد کشت مذکور نه تنها سود قابل توجهی برای کشاورزان ندارد بلکه ممکن است همچون سال گذشته کشاورزان به دلیل عدم عمل دولت به تعهدش به مشکل بخورند.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=5076

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها