• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
1

هشدار درباره افزایش دوباره غلظت آلاینده‌های جوی در آذربایجان‌شرقی

  • کد خبر : 5402
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۲
هشدار درباره افزایش دوباره غلظت آلاینده‌های جوی در آذربایجان‌شرقی
رییس گروه پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی گفت: طی سه روز آینده با توجه به سکون و پایداری نسبی جو، دوباه غلظت و انباشت آلاینده‌های جوی در شهرهای پرجمعیت و صنعتی این استان به ویژه تبریز افزایش می‌یابد.

به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از ایرنا، محمد امیدفر افزود: بر اساس آخرین نقشه های پیشیابی هواشناسی و تصاویر ماهواره ای، این وضعیت از روز یکشنبه در استان حاکم شده و موجب کاهش دید و کیفیت هوا در این شهرها می‌شود.

وی یادآوری کرد: در مناطق صنعتی و پرتردد این شهرها در صورت عدم کنترل منابع آلاینده، شاخص کیفیت هوا افزایش یافته و برای گروه های حساس در حد ناسالم می شود و احتمال افزایش آن تا ناسالم برای تمام گروه ها وجود دارد.

رییس گروه پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی گفت: در چنین وضعیتی توصیه می شود از تردد و سفرهای غیرضروری در شهرهای بزرگ و صنعتی بویژه کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و تنفسی پرهیز کنند و تا حد امکان شهروندان در فضای باز فعالیت فیزیکی و ورزشی انجام ندهند.

امیدفر، بر ضرورت مدیریت و کاهش تردد خودروها، مدیریت سوخت و زمان فعالیت واحدهای صنعتی در این شرایط تاکید کرد.

وی اعلام کرد: طی روز سه شنبه گذر امواج کم دامنه تراز میانی جو موجب افزایش ابر و وزش باد و در برخی نواحی به ویژه منطقه قره‌داغ بارش باران و برف و مه شده و تا حدودی از آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت کاسته می شود.

وی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ورزقان با دمای منفی سه درجه و کلیبر با دمای مثبت هشت درجه سانتی گراد به ترتیب سردترین و گرمترین شهرهای استان بودند و دمای تبریز مثبت چهار درجه سانتی گراد ثبت شده است.

به گزارش ایرنا، هفته گذشته، شاخص آلودگی هوای تبریز در وضعیت ناسالم قرار داشت و موجب غیرحضوری شدن مدارس این شهر و شهرهای اطراف آن شد.

آذربایجان‌شرقی منطقه‌ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم‌بندی‌های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.

این استان همواره تحت تاثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان‌های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه‌های قره داغ در شمال، رشته کوه‌های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=5402

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.