به گزارش پایگاه خبری مساوات به نقل از ایرنا؛ محمد مهدی ناصحی افزود: اجرای نسخه نویسی الکترونیک به شفاف سازی موضوعات درحوزه سلامت بسیار کمک می کند، به عنوان مثال خطای پزشکی کاهش پیدا کرده و تداخلات دارویی نیز مشخص و با قاچاق دارو نیز مقابله می شود هرچند که موانع بسیار زیاد بود؛ اما اقدامات تکمیلی در حال انجام است و سازمان های ذی ربط همکاری های قابل قبولی دارند.
وی با اشاره به اینکه انقلابی در نظام سلامت کشور ایجاد شده است، گفت: درحال حاضر کشور ما یکی از بهترین نظام های شبکه بهداشتی و درمانی را درمنطقه و حتی در جهان دارا است، به طوری که هم اکنون در تمامی روستاها یک پایگاه بهداشتی و درمانی وجود داشته و در این حوزه پیشرفت های قابل قبولی ایجاد شده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به ضرورت ارتقاء جایگاه نظام سلامت درکشور، افزود: بهورزان طلایه دار و پرچم دار سلامت مردم هستند، افتخار می کنیم که حوزه سلامت با حضور اندیشمندان بسیاری اداره می شود.
وی تاکید کرد: باید شرایط نظام سلامت با نیازهای جدید جامعه منطبق شود، امیدواریم تصمیم گیری ها به سمت و سوی تقویت نظام سلامت پیش رود، البته اقداماتی که تاکنون صورت گرفته به تقویت بیمهها کمک شایانی کرده است؛ چرا که در گذشته بیمهها عملکرد محدودی داشتند، اما شرایط به گونهای شد که صندوق مجزایی برای بیماران خاص و صعب العلاج با هم مجلس و دولت شکل گرفت.
ناصحی تصریح کرد: می توانیم ادعا کنیم که در بحث پوشش جمعیتی بیمه از کشورهای مطرح در منطقه هستیم، با توجه به فعالیت دیگر بیمه ها می توان گفت که در حال حاضر همه مردم تحت پوشش بیمه هستند و درصورتی که فردی بدون بیمه باشد که به طور عمده از دهکهای بالاهستند؛ میتوانند به راحتی تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با بیان اینکه پوشش بیمه ای از سال گذشته و ابتدای سال ۱۴۰۱ درکشور توسعه پیدا کرده است تصریح کرد: در ابتدا از مناطق کمتر برخوردار در تهران و سایر شهرها شروع شد، در۲۰۲۰ منطقه طرح توانمندسازی مردم درحال انجام است، لذا تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۵۵ هزار نفر به صورت فعال و رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند؛ همچنین با همت مجلس شورای اسلامی ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار به صورت یکجا بیمه شدند، بنابراین بیش از ۶ میلیون و ۴۵۰ هزار نفر بیمه شده رایگان در نظام سلامت وجود دارد.
ناصحی ادامه داد: دربحث گسترش خدمات هرساله بسته خدمات بیمه سلامت افزایش پیدا می کند، هم اکنون در زمینه ناباروری توسعه خدمات ایجاد شده است، درگذشته بیمه ای برای درمان ناباروری وجود نداشت؛ مصوبه مجلس در این زمینه خوب بود و درحال حاصر ۹۰ درصد هزینههای بستری و ۷۰ درصد هزینههای سرپایی زوجین نابارور پرداخت میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران تاکید کرد: همچنین درحوزه توان بخشی خدمات توسعه پیدا کرده و در سال ۱۴۰۱ جدیت ها افزایش پیدا کرد، لذا خدمات تحت پوشش بیمه برای معلولان با همکاری سازمان بهزیستی از ۹ کد به ۵۹ کد خدمتی ارتقاء پیدا کرده، با توجه به اینکه خدمات توان بخشی در مراکز دولتی محدود است، برای ارایه خدمات در مراکز خصوصی سرپایی نیز مصوباتی درنظرگرفته شد و این امکانات در مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت با تعرفه خصوصی و یا خیریه با توجه به نوع مالکیت وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج مصوب شد اظهار داشت: درحال حاضر ۱۰۷ بیماری خاص و صعب العلاج که بسیار پرهزینه هستند، در صندوق بیماری خاص و صعب العلاج تحت پوشش بیمه بوده و هزینه های آنها کاهش پیدا میکند.
ناصحی گفت: درحال حاضر ۳۱ بیماری در سامانه های بیمه سلامت بارگذاری شده و به زودی ۱۹ بیماری متابولیک نیز اضافه می شود، بنابراین پرداختی ها کاهش پیدا می کند. بیماری دیابت، قلبی عروقی و پرفشاری خون نیز تحت پوشش قرار گرفته و بیش از ۳۰ قلم داروی مربوط به دیابت، فشار خون و برخی بیماری های متابولیک نیز تحت پوشش بیمه هستند.