به گزارش پایگاه خبری مساوات، به همت سازمان بسیج رسانه، بانوان خبرنگار از قدیمیترین پایگاه تبریز واقع در مسجد میرآقای محله تاریخی عباسی بازدید کردند و پای صحبتهای بانوی بنیانگذار این پایگاه نشستند. وی با اینکه اکنون در بستر بیماری است اما راوی قصههای تلخ و شیرین از دوران زندگی است.
ایران خانم در خانوادهای مذهبی و خیّر تربیتیافته است. بعدها، همسرش حاج کریم رضاوند، حامی و پشتیبان فعالیتهای خودجوش و خیرخواهانه وی بودهاند. او فعالیتهای خود در دوران انقلاب را اینگونه روایت میکند:
زمان انقلاب، همسایهها را جمع کرده و برای نماز به مصلی میرفتیم و اعلامیه پخش میکردیم، همیشه در تظاهرات شرکت میکردیم برای اینکه در میان مردم دخترانم را گم نکنم، چادرشان را به چادرم گره میزدم. دخترش ادامه میدهد: من فقط هشت سال داشتم، برای دعوت از همسایهها به مراسمات میرفتم و تلویزیون خانگیمان همسایهها را دور هم جمع میکرد و از اخبار آن زمان مطلع مینمود.
در جریان دفاع مقدس، خانم حبیبنیا پشتیبان جبهههای جنگ بودند، در کارهای خیرخواهانه فعالیت میکردند از کمک به نیازمندان و ایتام تا آماده سازی جهیزیه.
اما بعد از سال ۱۳۷۳ برگ دیگری از زندگیاش ورق خورد. ایران حبیبنیا با ارث پدریاش که مبلغ ۱۵ میلیون تومان بود، مسجد تاریخی میرآقا واقع در محله عباسی را بازسازی کرده و فعالیتهای خودجوش را بنیان نهاد.
وی به گفته خودش، سه هزار بسیجی موفق تربیت کرده است. برگزاری کلاسهای قرآنی، نهضت سوادآموزی، خیاطی و سایر برنامههای آموزشی را با مربیگری خود به صورت داوطلبانه برپا میکردند. برگزاری اردوهای زیارتی و تفریحی برای بانوان خاطرات شیریناش را چند برابر می کرد.
فرزندان حاج خانم، با الگو گرفتن از پدر و مادر در کارهای خیر پیشتازند؛ یکی از پسرانش جانباز دفاع مقدس است. پسر دیگرش، اسماعیل که از دانشجویان بسیجی دانشگاه تبریز بود، سال ۱۳۷۸ بعد از دیدار رهبری در راه بازگشت بر اثر سانحه تصادف جانش را از دست میدهد. سه دختر خانواده، فرهنگی، روانشناس و شاعر هستند.
اکنون که حاجی خانم در بستر بیماری است، نسرین رضاوند ادامهدهنده راه مادر است و فرماندهی پایگاه میرآقا را عهدهدار است. وی با علاقه راسخی که به فعالیتهای فرهنگی دارد، پایگاه را فعال نگه داشته و مراسمات مذهبی و فرهنگی، کلاسهای آموزشی و ویزیتهای رایگان پزشکی و… برگزار میکند. بازارچههای مشاغل خانگی به صورت گروهی و تکی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار در پایگاه برگزار میشود. دختران نوجوان و فعال در پایگاه، از شور و نشاط خاصی برخوردارند و یکی از آنها موفق به دریافت مقام اول قرآنی در کشور شده است.
پایگاه بسیج مسجد میرآقا در سال ۱۳۸۸ رتبه اول جشنواره کشوری “اسوه” را کسب کرده است.