بهگزارش پایگاه خبری مساوات، احمد حمزهزاده با اشاره به پیوستگی صنایعدستی و گردشگری و لزوم تبیین برنامهای متناسب و هماهنگ برای پیشبرد این حوزهها گفت: صنایعدستی وجه حائز اهمیت و معرف فرهنگ تمدنها در طول ادوار مختلف تاریخ بوده است. از این حیث میتوان با پیشبرد صنایعدستی و معرفی فرهنگ و تمدن ایران در ادوار مختلف تاریخی، گشایشی برای توسعه گردشگری در استان آذربایجانشرقی ایجاد کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی ادامه داد: گردشگری و صنایعدستی دو حوزه بسیار مهم در بهرهبرداری از میراثفرهنگی و بناهای تاریخی به شمار میروند که هماهنگی در پیشبرد هر سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تحول ویژهای در صنعت گردشگری آذربایجانشرقی ایجاد خواهد کرد. زیرا که این استان مجموعه کاملی از جاذبههای تاریخی آثار و رشته های کثیر صنایعدستی و زیرساختهای گردشگری را دارا است.
او با اشاره لزوم کابردیسازی صنایعدستی گفت: برگزاری دورههای آموزشی و تسهیل فرآیند کاربردیسازی صنایعدستی و تمرکز بر آثار کاربردی با حفظ اصالت سنتی و تاریخی راهحلی بر ورود صنایعدستی به زندگی روزمره است، زیرا که صنایعدستی در همه فرهنگها جایگاه ویژهای دارد که به زبان هنر، ویژگیها و وجههای مختلف فرهنگی را روایت میکند.
حمزهزاده گفت: ثبت ملی دو شهر و یک روستای صنایعدستی از آذربایجانشرقی فرصت ویژهای برای معرفی این شهرها و روستای صنایعدستی در ابعادی ملی و جهانی است که با بهرهبرداری از زیرساختهای موجود و معرفی صنایعدستی در کنار جاذبههای تاریخی میتوان مجموعه کاملی از فرصتهای گردشگری برای گردشگران و علاقهمندان ایجاد کرد.