• امروز : چهارشنبه - ۱۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 3 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Wednesday - 4 December - 2024
0
با استقبال گسترده دوستداران ادبیات تورکی؛

همایش بزرگداشت ملامحمد فضولی و سیدابوالقاسم نباتی در دانشگاه تبریز برگزار شد

  • کد خبر : 14016
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۸
همایش بزرگداشت ملامحمد فضولی و سیدابوالقاسم نباتی در دانشگاه تبریز برگزار شد
همایش بزرگداشت دو گنجینه ادبیات تورک آذربایجان، ملامحمد فضولی و ابوالقاسم نباتی به همت دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری مساوات در این همایش که به همت دانشکده ادبیات تورکی برگزار شد، استاد عسگر شاهی اردبیلی، خسرو سرتیپی و یوسف اعظمی از اساتید ادبیات آذربایجان به سخنرانی در خصوص سبک و مضامین شعری ملامحمد فضولی و سیدابوالقاسم نباتی دو حکیم و استاد مسلم ادبیات تورکی پرداختند.

▪️پیگیر ایجاد مقاطع تکمیلی رشته زبان و ادبیات تورکی در دانشگاه تبریز هستیم

دکتر موسی‌زاده؛ مدیر گروه ادبیات تورکی دانشگاه تبریز، فضولی و نباتی را دو شاعر بزرگ نه تنها در عصر خود بلکه در عصر ما برشمرد و گفت: شاعر بزرگ ما فضولی، به سه زبان اثرآفرینی نموده است که هم از نظر زبان و بیان، و هم محتوا بی‌نظیر است. نباتی نیز باز از نظر زبان و محتوای عرفانی، یک شاعر بزرگ به شمار می‌رود.

وی با یادآوری تاسیس دانشکده زبان و ادبیات تورکی در سال ۱۳۹۵، ابراز امیدواری کرد؛ به زودی و با پیگیری‌های لازم، زمینه تاسیس تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد و سپس دکترا نیز در این دانشکده فراهم شود.

▪️برخی به غلط فضولی را ضددین می‌خوانند

استاد شاهی اردبیلی از شاعران بزرگ مرثیه‌سرای اهل‌بیت نیز در سخنان خود به موضوع دین و عرفان در شعر فضولی پرداخت و گفت: برخی تحریفات و کژفهمی‌ها در خصوص فضولی رخ داده و سبب شده تا برخی به غلط او را فردی ضد دین قلمداد کنند، در حالی که فضولی با ورع و زهد مخالفت می‌ورزد و هدف او جدا شدن از عادات و علائق دنیوی و وحدت با ذات الهی است. فضولی در نمازی که به آداب محدود شود بهره‌ای نمی‌بیند، بلکه طالب حضور و وصل به خداوند است.

▪️نباتی؛ شاعر سراپا ریتم و رقص

خسرو سرتیپی که خود از ادیبان بنام امروز آذربایجان است به شرح سبک شعر ابوالقاسم نباتی پرداخت و گفت: نباتی را به جرات باید پدیده شعر نامید. وی از آن رو پدیده به شمار می‌رود که گریبان چاک، وارد عالم شعر شده است. او یک قلندر، شوریده، و عاشق است و کراماتی از این شاعر دیده شده که در اشعار او هم بازتاب یافته است.

سرتیپی، نباتی را شاعری سراپا ریتم و رقص نامید و گفت: در ادبیات آذربایجان هیچ شاعری به اندازه نباتی ریتمیک نیست. او جایی بین زمین و آسمان در رقص و سماع است. نباتی معنای جامع شعر ترکی آذربایجان است، چرا که به انواع قالب‌ها از جمله بایاتی، تجنیس، مستزاد، گرایلی، بحر طویل، رباعی، قصیده و غزل شعر سروده و در هر کدام از سروده‌هایش یک شاعر بزرگ قلندر را به نمایش گذاشته است.

یوسف اعظمی شاعر، نویسنده و پژوهشگر نیز به تطابق شعر فضولی و ادبیات شکسپیر اشاره نمود و بخشهایی از ترجمه نمایشنامه رومئو و ژولیت با بهره گیری از اشعار فضولی را قرائت نمود. ترجمه‌ای از یک غزل فضولی و یک مخمس نیز از دیگر اشعاری بود که این شاعر، حاضران در نشست را به شنیدن آن مهمان کرد.

در پایان نشست از میهمانان و حاضران در برنامه تقدیر به‌عمل آمد.

لازم به ذکر است که تعداد زیادی از مسئولان از جمله مدیرکل اقتصاد و دارایی آذربایجان‌شرقی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی، مدیرعامل جدیدالمنصوب منطقه آزاد ارس، معاون میراث فرهنگی استان اردبیل و… در این نشست حضور داشتند.

لینک کوتاه : https://mosavatnews.ir/?p=14016

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.